Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
Atsakymo rašymas

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-02-25- 15:48

Sveiki, pagal Vlado rekomendacijas CUP'e, "Žanoje" nusipirkau Tramontina Professional Master virtuvinį 6" (15 cm) peiliuką 56 HRC už 25,90 Lt. Šefo peilio mažo nebuvo teko paimti šitą, pirmi įspūdžiai geri.
Prikabinti failai
DSC_3894.JPG

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-03-06- 20:43

Lukas rašė:
nepastovus rašė:dar keletas Fujiwara Teruyasu Nashiji su pakeistomis rankenomis, tos pacios medienos sajos. 150mm petty ir 165mm nakiri
Abu buvo paploninti uz asmenu ir panardinti rugsties tirpale kad isryskint kontrasta tarp anglinio plieno ir laminato


O rankenas pats keitei?

Ne, rankenas gamino(taip pat ir sayas) ir keite http://www.wabocho.com/ , visa kita atliko http://www.japanesenaturalstones.com

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-03-07- 11:40

nepastovus, o Honesuki tipo peilio savo "arsenale" neturi?
Įdomu, kaip jo panaudojimas virtuvėje ne vien vištienai, o kaip mažesnis utility, prie šefo peilio.

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-03-10- 14:04

Ne, honesuki dar neturiu asmeniskai, bet kiek teko susidurti tai puikus iskaulinejimo peilis ne tik vistienai, asmenys pakankamai stiprus ir didesniems gyvunams. Vienpusis uzgalandinimas leidzia geriau jausti kontakto vieta, lengviau-svariau mesa nusiima nuo kaulo. is panasiu kaulinejimo peiliu kaip garasuki ar hankotsu, honesuki manau universaliausias. Tiesa, jie nera visiskai vienpusiai uzgalsti, dazniausiai asmanys buna 90/10 :warrior:

mazylis tai kaip mazylis, zymiai storesnis negu mums labiau iprasti victorinox ar panasus peiliukai, bet pjauna gerai :)

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-05-27- 19:40

Sveiki, esu naujas, tačiau beveik viską perskaičiau jūsų forume apie virtuvės peilius.
Ir pagaliau atsinaujinau juos. Pirmiausiai - didelis ačiū Vladui už pagalbą ir kantrybę mėginant išsirinkti.

Nuotraukoje matosi:
- kiniška kapoklė su nesimetriškais ašmenimis, patogi daržovėms ir ypač žolelėms ar kt. ką reikia labai smulkiai
- Sabatier-K 10cm utility
- Sabatier-K duoninis
- Sabatier-K šefo 18cm
- Wusthof Šefo 20cm Ikon Classic Black linija. Labai limpa prie rankos.

Sabatier siunčiausi tiesiai iš Prancūzijos, paprašius į šalių sąrašą įdėjo Baltijos šalis ir per kelias dienas peiliai atvyko pas mane. Peilių aštrumas pusėtinas, apdirbti gana paprastai, tikrai toli nuo tobulybės, ypač duonos peilio ašmenys, ant kurių mikro atsikišimai nenulyginti. Patys peiliai labai patogūs, ypač moterims ar mažesnių rankų savininkams kaip aš :)

Tačiau Wusthofas man irgi patinka savo patogumu (man patinkantis balansas gan ryškiai į rankenos pusę), smarkiai lenkia grožiu (dėl to ir pirkau), kokybiškai pagamintas (netgi sakyčiau be priekaištų) ir aštriai, lygiai pagaląstas. Žinoma, jo kaina praktiškai dviguba lyginant su Sabatier-K. Tačiau nesigailiu išleistų pinigų. Bus įdomu, kaip laikys aštrumą.

Kai panaudosiu daugiau, bus matyti kas ir kaip. Visais peiliais esu patenkintas. Eigoje savo arsenalą labai noriu papildyti Japonišku peiliu (greičiausiai pradžiai 15cm 'petty'/utility, paskui Guyto/šefo, gal iškaulinimo).

Kita vertus noname'as šefo ir tescoma peiliai visai gerai tarnavo.. Kol nepaėmiau į rankas Wusthof ir nesupratau kas yra pakankamai aštrus peilis :D O tai leido dar pagreitinti darbą virtuvėje, dabar daržovės tik laksto į šalis :)
Prikabinti failai
IMG_3872.JPG

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-05-27- 20:38

Sveikinu atsinaujinus. Žiūriu ir "teisingą" pjaustymo lentą įsigijai. +1

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-05-27- 23:02

Tai paklausiau patarimo... :) labai tiks daržovėms - didelė, patogi, su neslystanciom kojom po apačia. Ir tikrai gražiai atrodo!

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-06-13- 15:48

Dar pora įdomių peilių papildo virtuvės "miksą" - Funayuki (kaip supratau, kažkas tarp šefo ir deba peilio stiliaus, universalus) ir Nakiri (daržovinis). Funayuki pagamintas iš Aogami (mėlyno popieriaus plieno), Nakiri - iš shirogami (balto popieriaus). Abiejų kietumas apie 63-64 hrc. Bus įdomu pamėginti kaip pjauna ir kokio lygio aštrumas iš gamintojo, ar verta galąsti prieš naudojant aktyviau.

IMG_3934.JPG


Beje, juos pirkau iš http://www.japansemessen.nl/, atsiuntė per savaitę, jokių nesklandumų nebuvo. Tikrai turi gana pigių japoniškų peilių.

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-07-02- 12:36

Viskas priklauso nuo vartotojo poreikių, kampo pasirinkimas vienas iš niuansų.
Būtų idomu sužinoti jųsų nuomonė apie šiuos peilius praėjus kokiam pusmečiui.

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-07-02- 13:03

Na, kol kas apie mėnuo praėjo, buvau nuvežęs dar pagaląsti, tai ima maistą labai lengvai, nors Wusthofas ar Sabatier irgi yra aštrūs, šitie japonai gerokai gerokai aštresni, net nelyginamai. Naudoju praktiškai kasdien, kol kas problemų su rūdijimu ir trupėjimu neturiu, aišku į kriauklę nemėtau :) Ašmenys abiejų dvipusiai, be abejo šiek tiek nesimetriniai, bet tai esmės nesudaro.

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-10-02- 13:21

Noriu pasidalinti savo nauju pirkiniu, - Fontignac steiko peiliukais. Iš pradžių buvau skeptiškai nusiteikęs, kad tai eilinis kiniečių ššš... bet pasigilinus paaiškėjo, kad tai "neeilinis kiniečių ššš..." :D t.y. nors peiliai ir gaminti kinijoje, tačiau jų gamintojas ne kas kitas, o ZWILLING J.A. HENCKELS...na o jų peiliams atskiros reklamos nereikia.;) O Rimi akcija visai nebloga gaunasi - 15 lipdukų ir keturi peiliai kainuoja 44,5 lt. (12,88 EU), o tuos lipdukus tai nėra ką surinkti - paprašai gražesnės kasininkės ir duos paklodę su tais lipdukais...kelios kasos ir komplektas.;) :D

Fontignac yra Staub Group prekės ženklas, gana senas beje:
"Fontignac has been making traditional cast iron cookware since 1926."

In June 2008, Staub became one of the prestige cookware brands in the ZWILLING J.A. HENCKELS Group. A natural compliment to the ZWILLING J.A. HENCKELS culinary heritage, Staub will continue to merge technology with tradition, artisan with craftsman to turn its expertise with cast iron and ceramics into more innovative.
Prikabinti failai
IMAG1948.jpg
IMAG1949.jpg

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-10-15- 17:52

Vaizdinė informacija naudojantiems biudžetinius virtuvinius peilius su prikniedytomis kriaunomis:

19x11-red-IMG_5977.jpg


"Vaizdzialis nekoks" (c) :puke:

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-10-15- 18:08

_Vladas_ rašė:Vaizdinė informacija naudojantiems biudžetinius virtuvinius peilius su prikniedytomis kriaunomis:

Prikabintas failas 19x11-red-IMG_5977.jpg nebepasiekiamas


"Vaizdzialis nekoks" (c) :puke:


Analogiska. Sita foto buvau idejes anksciau jau...
Prikabinti failai
20121219_114644.jpg

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-10-16- 12:18

Mikrobų veisyklėlės :)

Re: Kokius peilius naudojate virtuvėje?

2014-10-30- 16:59

Ir mano virtuvėje nuo šiandien gyvens rytietis :D

Tojiro DP Gyuto 210mm (8.3")
Prikabinti failai
tojiro.jpg
Atsakymo rašymas