Šiame forume kiekvienas gali pradėti vieną atskirą temą apie savo gaminamus peilius, talpinti šių peilių nuotraukas su aprašymais ir sulaukti iš kitų dalyvių savo darbų vertinimų bei komentarų.

Forumo taisyklės

Šiame forume kiekvienas gali pradėti vieną atskirą temą apie savo gaminamus peilius, talpinti šių peilių nuotraukas su aprašymais ir sulaukti iš kitų dalyvių savo darbų vertinimų bei komentarų.
Atsakymo rašymas

Re: helmut

2015-10-09- 22:17

Galite pasidalinti info kur yra IPK vokisku durtuvu plieno markes?

Re: helmut

2015-10-10- 8:53

Na Helmut čia tave pastatys į vietą. Aš tai žinau kokius nuostabius daiktus tu gali padaryti savo rankomis. Žinok kad šiame forume ne labai vertinamas meistriškumas kuris įgyjamas per daugelį metų.. Čia ieškoma kažkokių kažkokių idealių formų, šablonų. Čia tau pasakys iš kokių plienų buvo gaminami durtuvai o dar gražiausiai tai pradės mokyti kokia turi būti peilio forma. Aš nežinau ar visai už durnus mus laiko, jei man bus reikalinga, o manau ir tau, tai ir patys internete galime susirasti reikalingą informacija ir apie plienų markes ir apie visą kitą. Visos peilių formos, kartoju visos, per 10.000 metų peilių gamybą yra jau sukurtos ir padarytos, mes tik atkartojam improvizuojam ir neturi nė mažiausios galimybės į formos autorines teisias. Paneršus internete galim surasti bet kurio mano ar kito meistro pagaminto peilio formos analogą. Man atrodo, tik improvizuojant, laužant nusistovėjusius stereotipus, galima padaryti bent kiek įdomesnį darbą. Dėl to pirmieji pradedančiųjų dirbti peilius darbai yra tokie neįprasti kartais ir įdomus. Vėliau visi, nori ar nenori pasiduodam bendram stereotipui. Helmutai nekreipk per daug dėmesio į kompiuterinių žinovų postringavimus,iš kai kurių žinovų atėmus priėjimą prie interneto, jie yra niekas, jie yra paieškų ,,programa''. Mums žmonėms, dirbantiems rankomis labai sunku bendrauti su ,,programomis''.

Re: helmut

2015-10-10- 10:05

Be reikalo tas negatyvas, sveikintinas kiekvienas šiame formume dalyvaujantis narys.

Re: helmut

2015-10-10- 10:36

Algirdas rašė:Na Helmut čia tave pastatys į vietą. Aš tai žinau kokius nuostabius daiktus tu gali padaryti savo rankomis. Žinok kad šiame forume ne labai vertinamas meistriškumas kuris įgyjamas per daugelį metų.. Čia ieškoma kažkokių kažkokių idealių formų, šablonų. Čia tau pasakys iš kokių plienų buvo gaminami durtuvai o dar gražiausiai tai pradės mokyti kokia turi būti peilio forma. Aš nežinau ar visai už durnus mus laiko, jei man bus reikalinga, o manau ir tau, tai ir patys internete galime susirasti reikalingą informacija ir apie plienų markes ir apie visą kitą. Visos peilių formos, kartoju visos, per 10.000 metų peilių gamybą yra jau sukurtos ir padarytos, mes tik atkartojam improvizuojam ir neturi nė mažiausios galimybės į formos autorines teisias. Paneršus internete galim surasti bet kurio mano ar kito meistro pagaminto peilio formos analogą. Man atrodo, tik improvizuojant, laužant nusistovėjusius stereotipus, galima padaryti bent kiek įdomesnį darbą. Dėl to pirmieji pradedančiųjų dirbti peilius darbai yra tokie neįprasti kartais ir įdomus. Vėliau visi, nori ar nenori pasiduodam bendram stereotipui. Helmutai nekreipk per daug dėmesio į kompiuterinių žinovų postringavimus,iš kai kurių žinovų atėmus priėjimą prie interneto, jie yra niekas, jie yra paieškų ,,programa''. Mums žmonėms, dirbantiems rankomis labai sunku bendrauti su ,,programomis''.

Be reikalo tu taip, Algirdai. Ne tik šiame forume, bet ir aplamai, mus supa įvairios asmenybės. Todėl vyrauja skirtingos nuomonės. Nemanyčiau, kad keli individai galėtų sukurti forumo veidą. Ir dauguma mūsų vertina grožį ir, manau, jį supranta. Taip pat ir tavo darbus.

Re: helmut

2015-10-10- 14:17

Ir vėl neįvertinti meninykai graudena... :cry:

Re: helmut

2015-10-10- 14:28

helmut rašė: Ir kas tas yr IMHO ?

IMHO (trumpinys angl. in my humble opinion) - mano kuklia nuomone.

Re: helmut

2015-10-10- 22:13

Dekoju VLADUI uz paaiskinima. Jums leidu as visgi naudosiuosi lietuvisku atitikmeniu.
Taipogi ALGIRDUI uz palaikyma, bei supratima.

Re: helmut

2015-10-25- 23:07

Dar vienas transejinis pagal uzsakyma, dovanojimui.
Skiriasi nuo pries tai buvusio tik geleztes plienu - irankinis ir storis 4 mm.
Prikabinti failai
IMG_0112.JPG
IMG_0114.JPG
IMG_0115.JPG
IMG_0123.JPG

Re: helmut

2015-10-25- 23:30

Baigiamasis etapas - durtuvo maksties restauravimas, rekonstravimas.
Pirmutinese dviejose nuotraukose kartu su pavyzdziu, originalu.
Prikabinti failai
IMG_0141.JPG
IMG_0140.JPG
IMG_0139.JPG
IMG_0138.JPG
IMG_0127.JPG
IMG_0128.JPG

Re: helmut

2015-10-25- 23:39

helmut rašė:Dar vienas transejinis pagal uzsakyma, dovanojimui.

Ką galiu pasakyti - teisinga ir tvarkinga replika. Geras darbas. +1
Atsakymo rašymas