Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2024-03-29- 5:10

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Kokią rankeną padaryti?
StandartinėParašytas: 2015-03-02- 10:46 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2014-07-29- 16:10
Pranešimai: 154
Miestas: Vilnius
Sveiki, virtuvės atnaujinimui išsirinkau porą geležčių. Norėsiu su lietuviškų meistrų pagalba užbaigti šiuos peilius. Kol geležtės atkeliaus į Lietuvą, noriu jus įtraukti į diskusiją apie tai, ką geriausiai padaryti su šiomis geležtėmis. Gal reikia keisti formą? Kokią rankeną daryti? Iš kokių medžiagų? Laukiu kritikos ir pasiūlymų. Geriausiam pasiūlymui alaus garantuoju :beer:
Jei kils klausimų, visada prašom.


Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-02- 10:53 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2014-07-29- 16:10
Pranešimai: 154
Miestas: Vilnius
Informacija iš pardavėjo tinklapio:

Impressive, Awesome, Astonishing, Amazing! These are just a few words used to describe the incredible kitchen blades made from this ZDP-189 powder metal die steel which achieves an impressive hardness of HRC 67, offering intense sharpness, edge holding and wear resistance. A laminate captures a center layer of the ZDP-189 within softer layers of stainless. Limited quantities are available.

ZD103 Anise Chef Professional in every way. A must for the top chef in your kitchen. The Anise is 12 1/4" overall, 7 3/8" blade, 1 5/8" wide and 5/64 thick. Ten tang holes drilled for 1/16" pins, and five 3/16" center holes.

ZD104 Rosemary Carver Carve meats, fish, vegetables, fruits, large or small. This knife will do the job with ease. Our Rosemary is 12 1/2" overall, 7 3/4" blade, 1" wide, and 5/64" thick, Ten tang holes drilled for 1/16" pins, and five 3/16" center holes.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-02- 10:55 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2014-11-20- 22:31
Pranešimai: 558
Miestas: Vilnius
Valdai, o tie dantukai virš ašmenų - grožiui, ar turi kažkokią funkciją?

_________________
---
Geriausia, kai peilis yra pakankamai aštrus atlikti jam skirtą darbą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-02- 11:02 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2014-07-29- 16:10
Pranešimai: 154
Miestas: Vilnius
DaniSei rašė:
Valdai, o tie dantukai virš ašmenų - grožiui, ar turi kažkokią funkciją?

Jei atkreipėte dėmesį, bandant foruminius buvo pastabų, kad prie jo pjaustomi produktai "limpa". Šie dantukai būtent tam ir yra daromi, kad peilis su didele plokštuma neliptų prie pjaunamo paviršiaus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-02- 11:06 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-06-24- 21:40
Pranešimai: 3312
Miestas: Kaunas
Tikiuosi, kad antro peilio nuotrauka bendrinė iš jų puslapio, nes jam geležtės galiukas "uždegintas" darant suvedimą.


Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.

_________________
Information is a weapon of mass destruction...


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-02- 11:12 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2014-07-29- 16:10
Pranešimai: 154
Miestas: Vilnius
Kol nepamačiau šių geležčių savo rankose, nieko negaliu tvirtinti :/


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-19- 15:49 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2014-07-29- 16:10
Pranešimai: 154
Miestas: Vilnius
Galiukai tikrai nepažeisti. Dabar laikas planuoti rankeną. Labai norėčiau išgirsti jūsų kritikos ir pasiūlymų. Kokie pliusai ir minusai šių medžiagų panaudojimo virtuvinių peilių gamyboje?:
- medis (ironwood, snakewood...)
- medis kombinuotas su kaulu (kaulas, iltis, ragas)
- plastikas (G-10...), mikarta
Kartais matau bolsterį uždėtą ant geležtės. Ar jis reikalingas?


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-19- 18:37 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-11-03- 20:43
Pranešimai: 10033
Šalis: Lietuva
Miestas: Vilnius
Jeigu virtuvinis peilis nebus intensyviai naudojamas, tai rankenai tinka tiek medis, tiek kaulas, ragas ar jų kombinacija.
Dažnai ir daug naudoti skirtam peiliui geriau rinktis vandeniui atsparias medžiagas (pilnai stabilizuota mediena, pluoštiniai ir kt. "sintetika").
Bet kuriuo atveju būtinas geras kriaunų priklijavimas prie geležtės (kad į tarpą nepatektų drėgmė). Metalinė atrama irgi dedama tuo pačiu tikslu - apsaugoti nuo drėgmės ir maisto likučių patekimo po kriaunomis. Ypač jeigu kriaunos bus gaminamos iš mechaniškai nestabilių medžiagų (pvz. medžio, rago ar kaulo). Kai geležtė ties rankena nėra lanksti ir kriaunų pradžia nebus plona, metalinė atrama nebūtina.

_________________
Geriausias peilis yra tas, kurį turi kai jo prireikia...


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-20- 8:36 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2014-07-29- 16:10
Pranešimai: 154
Miestas: Vilnius
Kip žiūrite į tarpinių naudojimą virtuviniam peiliui?


Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-20- 9:01 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-11-03- 20:43
Pranešimai: 10033
Šalis: Lietuva
Miestas: Vilnius
Teisingai parinktos tarpinės vizualiai sumažina kriaunų "vaikščiojimą".
Kai kuriais atvejais palengvina kriaunų detalių suderinimą tarpusavyje.

_________________
Geriausias peilis yra tas, kurį turi kai jo prireikia...


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-20- 12:18 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2014-07-29- 16:10
Pranešimai: 154
Miestas: Vilnius
_Vladas_ rašė:
Dažnai ir daug naudoti skirtam peiliui geriau rinktis vandeniui atsparias medžiagas (pilnai stabilizuota mediena, pluoštiniai ir kt. "sintetika").

Ar tai reiškia, kad visuose brangiuose virtuviniuose peiliuose su medinėmis rankenomis naudojama stabilizuota mediena?


Jūs neturite teisės peržiūrėti failų, kurie yra prikabinti prie šio pranešimo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-20- 17:34 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-11-03- 20:43
Pranešimai: 10033
Šalis: Lietuva
Miestas: Vilnius
Valdasn rašė:
_Vladas_ rašė:
Dažnai ir daug naudoti skirtam peiliui geriau rinktis vandeniui atsparias medžiagas (pilnai stabilizuota mediena, pluoštiniai ir kt. "sintetika").

Ar tai reiškia, kad visuose brangiuose virtuviniuose peiliuose su medinėmis rankenomis naudojama stabilizuota mediena?

Manau, kad ne, nes ne visi brangūs peiliai skirti intensyviam naudojimui.
Neatmesčiau ir galimybės, kad kai kuriems tokių peilių gamintojams nelabai rūpi (arba jie nenumato), kaip nestabilizuota medinė/raginė rankena atrodys po kelių metų aktyvios eksploatacijos virtuvėje. ;)

_________________
Geriausias peilis yra tas, kurį turi kai jo prireikia...


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2015-03-21- 16:09 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-12-16- 8:42
Pranešimai: 2295
Miestas: Raudondvaris, Kauno r.
Valdasn rašė:
Galiukai tikrai nepažeisti. Dabar laikas planuoti rankeną. Labai norėčiau išgirsti jūsų kritikos ir pasiūlymų. Kokie pliusai ir minusai šių medžiagų panaudojimo virtuvinių peilių gamyboje?:
- medis (ironwood, snakewood...)
- medis kombinuotas su kaulu (kaulas, iltis, ragas)
- plastikas (G-10...), mikarta
Kartais matau bolsterį uždėtą ant geležtės. Ar jis reikalingas?


Jei medis, tai tik ironwood arba stabilizuotas. Ironwood ant virtuvinių fultangų pas mane puikiausiai laiko (vienas 2 , kitas jau 3 metus)
Snakewood vienas iš labiausiai mėgstančių skilinėti medžių
Ragas, kaulas, ar pan irgi tik stabilizuotas, bet virtuvėje geriau kuo mažiau jungimų rankenoje....
Pašiauštas G10 - viskas ok, išskyrus tai kad jis sunkokas. Mikarta - viskas ok.


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 13 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007