Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-08- 20:35

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Forumo taisyklės

Šiame forume kiekvienas gali pradėti vieną atskirą temą apie savo gaminamus peilius, talpinti šių peilių nuotraukas su aprašymais ir sulaukti iš kitų dalyvių savo darbų vertinimų bei komentarų.

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1424 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 95  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Kestutis ply rašė:
StandartinėParašytas: 2013-03-09- 23:26 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
Paaiškinu, taip sakant д.о.т.: mes su kolega Gadu kalbėjom apie lenktinių peilių gamybą Lietuvoje ( Gadas rašė: Šiaip tai vos ne atskira verslo rūšis ant LT būtų - nėra raižytų lenktinukų gamintojų ant LT...nors ir 'paprastų' lekntinukų gamintojų nėra... ) . Kiek aš sugebu skaityti, tai matau, kad kalbama apie Lietuvą ir apie lenktinius peilius ( daugiskaita) taipogi minima gamyba. Pagal mano mužikišką supratimą: Lietuva+gamyba+daug lenktinukų+raižiniai = diskusija apie raižiniais puoštų lenktinukų gamybos nebuvimo priežastis Lietuvoje. Taigi aš pagal savo ligotą mastyseną ir atsakiau, kaip man atrodė tinkama. Ir manau, kad kolega Gadas mane suprato :) O ką tamsta Katinas suprato, tai jau katino reikalas, gal buvot valerijonų padauginęs, o gal paprasčiausiai morčius artėja ir norisi prie kažko prisikabinti xD

Paaiškint man galėsi tada, kai rišliai dėstysi tai ką nori pasakyt ir neužsiimsi išvedžiojimu apie tai, ko nepasakei, bet atseit norėjai pasakyt. Kamuoja dot sindromas? Niekuo negaliu padėt, tokiem pecientam vaistų neturiu. Mužikam tuo labiau :>

Kestutis ply rašė:
O ką tamsta Katinas suprato, tai jau katino reikalas, gal buvot valerijonų padauginęs, o gal paprasčiausiai morčius artėja ir norisi prie kažko prisikabinti xD

Jeigu manai, kad gali tauzyt visiškas nesąmones, o visi aplinkui pritariamai linksės ir plos rankutėm, tai smarkliai klysti.
Galima įsivaizduot esant puikiausiu meistru peiliadirbiu, bet bet kol gaminiai bus indijos/pakistano lygio, tiek kokybės, tiek puošybos prasme, vargu ar tokios fantazijos kam nors atrodys rimtai. Čia tarp kitko.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Is esmės tesiog reikia geru
StandartinėParašytas: 2013-03-09- 23:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Is esmės tesiog reikia geru parodų ir visiško ignoro kaip atsitiko su Sandersais.
Jiems tai pagyde pasiputima ir arogancija bei viską i vietas sustate.
Dabar pakankamai padorius peilius gamina .
Ne kazkas , bet jau gerbti galima o ne juoktis.
Taigi stebuklų buna.
Nors is kitos puses o kas kam skolingas ? :)
Yra visokiu daiktu ,visokiu reikia .
Pas mus rinka neuzversta ,mažai kas geru dalyku matė, todėl ir skoniai toli nuo kalėjimo meno ir Brazausko kolekcijos medziokliniu peiliu pas dauguma nepajudejo.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-03-10- 0:29 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
O.Benderis rašė:
Yra ir Lietuvoje dar tokių žmonių, galinčių rankom išgraviruoti tokias graviūras ant plieno, tame tarpe ir peilių geležčių. Vieną tokį žinau. Ir menininkas iš didžiosios "M", ir šaltkalvis, ir chemikas, ir technologas ir dar daug kas. Žmogus su tikra Dievo dovana. Kaip ir Algirdas, Kęstutis, taip kad jūs ne vieniši, vyrai ;) :) Tik problema viena - jis gali tai padaryti, bet nedaro, nes per tą laiką, kol padarytų tokią geležtę kaip Algirdas, jis uždirba ženkliai daugiau iš kito savo rankų darbo, nei tokia geležtė kainuotų. Ir deja, net laiko tam neturėtų, nes dirba be atostogų, po keliolika valandų į dieną ir eilė, eilė, eilė ir tai nesibaigia. Aš čia nenorėjau nieko sumenkinti, bet, kaip minėjau, yra ir pas mus tokių žmonių, mažai, bet keletas tikrai yra.

Visiškai su tamsta sutinku *taip* Lietuvoje tikrai yra žmonių galinčių ir daug geriau už Algirdą išgraviruoti ir ne tik ant grūdinto, o ant ko tik nori, bet klausimas per kiek laiko ir už kiek. O pasakymas, kad žinau meistrą kuris gali, bet nedaro, nes jam neapsimoka - mažų mažiausiai juokingas. Darbus parodykit to meistro, tai turėsim apie ką padiskutuoti. O šiaip aš baletą šimtą kart geriau sušokčiau, nei N.Juška, bet nešoku, nes man neapsimoka xD Tai ką dabar man baletmeisteriu vadintis, ar Algirdui mesti savo pomėgį, nes kiti gali geriau, bet nedaro?

Kęstuti, nieko juokingo tame nėra, nes tu tokių darbų nepadarysi, ką jis daro, ir Algirdas nepadarys. Nes jūs to ir nedarot. O ir jei bandytumėt, net dvidešimt metų stažas tame negarantuotų rezultato, nes čia dar ir dovaną iš aukščiau reikia turėt, o jos būna skirtingos :) Jam kartais tenka graviruoti, bet tai visiškai ne pagrindinis jo darbas, kam jam graviruoti, nors jis gali, jei jo gaminys vienas išeina už kainą su daug nulių? Kam? Gali logiškai paaiškinti, jei tau juokinga? :) Žmogus, apie kurį kalbu, vienas iš pačių geriausių visoj Lietuvoj savo profesijoj. Čia ne tas atvejis, iš ko reikėtų juoktis, nes aš žinau, apie ką kalbu. Bet čia neesiminis. Stebina, kad kai kurie žmonės galvoja, kad "jei nemačiau, nežinau, vadinasi, to negali būt ir to nėra" ;) :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-03-10- 0:37 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:
Igoris rašė:
pyfpafz rašė:
Ramiaks, iki metų pabaigos turėt būt toks LT lenktinuks ir su tokiom medžiagom, kad net pats sidis nervingai kamputy rūkys....... *psst*
Jau galit pradėt taupyt bapkes nes bus tik keli lyčni egzemplioriai ;)

Rezervas iki aplinkybių išsiaškinimo. :) Tikiuosi, kad 3-ią kartą neišdursi. ;)

Kaip sakoma 3-čias kartas nemeluoja (beja sorry už pirmus du, no ne moja venovat).
Projektas oficealno neviešinamas ale jau beveik viskas išsidalinta.
Jau ir taip too much pasakiau... *pack*

O kokie pirmi du kartai? XD

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Katinas rašė: Kestutis ply
StandartinėParašytas: 2013-03-10- 12:08 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

Katinas rašė:
Kestutis ply rašė:
Paaiškinu, taip sakant д.о.т.: mes su kolega Gadu kalbėjom apie lenktinių peilių gamybą Lietuvoje ( Gadas rašė: Šiaip tai vos ne atskira verslo rūšis ant LT būtų - nėra raižytų lenktinukų gamintojų ant LT...nors ir 'paprastų' lekntinukų gamintojų nėra... ) . Kiek aš sugebu skaityti, tai matau, kad kalbama apie Lietuvą ir apie lenktinius peilius ( daugiskaita) taipogi minima gamyba. Pagal mano mužikišką supratimą: Lietuva+gamyba+daug lenktinukų+raižiniai = diskusija apie raižiniais puoštų lenktinukų gamybos nebuvimo priežastis Lietuvoje. Taigi aš pagal savo ligotą mastyseną ir atsakiau, kaip man atrodė tinkama. Ir manau, kad kolega Gadas mane suprato :) O ką tamsta Katinas suprato, tai jau katino reikalas, gal buvot valerijonų padauginęs, o gal paprasčiausiai morčius artėja ir norisi prie kažko prisikabinti xD

Paaiškint man galėsi tada, kai rišliai dėstysi tai ką nori pasakyt ir neužsiimsi išvedžiojimu apie tai, ko nepasakei, bet atseit norėjai pasakyt. Kamuoja dot sindromas? Niekuo negaliu padėt, tokiem pecientam vaistų neturiu. Mužikam tuo labiau :>

Kestutis ply rašė:
O ką tamsta Katinas suprato, tai jau katino reikalas, gal buvot valerijonų padauginęs, o gal paprasčiausiai morčius artėja ir norisi prie kažko prisikabinti xD

Jeigu manai, kad gali tauzyt visiškas nesąmones, o visi aplinkui pritariamai linksės ir plos rankutėm, tai smarkliai klysti.
Galima įsivaizduot esant puikiausiu meistru peiliadirbiu, bet bet kol gaminiai bus indijos/pakistano lygio, tiek kokybės, tiek puošybos prasme, vargu ar tokios fantazijos kam nors atrodys rimtai. Čia tarp kitko.

Va taip ir gaunasi, kai du žmonės kalbasi ir pradeda į pokalbį nekviesti susireikšminę ,,autoritetai" kištis. O kas liečia mano peilių lygį, tai tu nors tokius sugebėk padaryti, tai bent kalbėtis galėsim, o ko lkas geriau patupėk tyliai ir murksėk ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-03-10- 12:16 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Banginis rašė:
pyfpafz rašė:

Projektas oficealno neviešinamas ale jau beveik viskas išsidalinta.
Jau ir taip too much pasakiau... *pack*

beveik nereiskia kad viskas. irgi rezervas (jeigu galima paprastiems mirtingiesiams rezervuotis sita stebukla) iki aplinkybiu isiaiskinimo.
PS. kad netersti Kestucio temos, mazum reiktu sukurti nauja tema apie intriguojancia naujiena?

Ir aš prisidėsiu prie rezervo, kol bent kas nors paaiškės, nes kol kas tai kaip pasakos atrodo :D

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O.Benderis rašė: Kęstuti,
StandartinėParašytas: 2013-03-10- 12:29 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

O.Benderis rašė:

Kęstuti, nieko juokingo tame nėra, nes tu tokių darbų nepadarysi, ką jis daro, ir Algirdas nepadarys. Nes jūs to ir nedarot. O ir jei bandytumėt, net dvidešimt metų stažas tame negarantuotų rezultato, nes čia dar ir dovaną iš aukščiau reikia turėt, o jos būna skirtingos :) Jam kartais tenka graviruoti, bet tai visiškai ne pagrindinis jo darbas, kam jam graviruoti, nors jis gali, jei jo gaminys vienas išeina už kainą su daug nulių? Kam? Gali logiškai paaiškinti, jei tau juokinga? :) Žmogus, apie kurį kalbu, vienas iš pačių geriausių visoj Lietuvoj savo profesijoj. Čia ne tas atvejis, iš ko reikėtų juoktis, nes aš žinau, apie ką kalbu. Bet čia neesiminis. Stebina, kad kai kurie žmonės galvoja, kad "jei nemačiau, nežinau, vadinasi, to negali būt ir to nėra" ;) :)

Nesuprantu, ko visiem vis kažkas kliūva :-/ Taigi puikiai žinau, kad yra meistrų sugebančių labai daug ir niekada to neneigiu. Bet jei kalbam apie kažką konkretaus, tai ir rodykim konkrečius darbus. O apie tai kas ką sugeba geriau nekalbėkim, nes jei Algirdas žinotų, kad už jo darbą bus sumokėta suma su daug nulių, manau padarytų tikrai nepriekaištingą darbą ir daug greičiau. Kam lyginti tokius dalykus, kas būtų jeigu būtų? Kas būtų, jei Algirdui graviravimas būtų ne hobis kuriam gali skirti, tik keletą valandų per savaitę ? Ir kokia prasmė daryti šedevrą, jei niekas nesumokės net ir už grubią graviūrą? Ar čia tokie dėsniai galioja tik tiems meistrams kurie daro kažkokius šedevrus kurių niekas nėra matęs, o peilių jiems daryti neapsimoka?
Yra žmonės kurie baigę atitinkamus mokslus, dirbę N metų savo srityje ir turintys didžiulę patirtį bei žinių bagažą. Ir nereikia stebėtis, kad kitas kuris dirba visiškai su tuo nesusijusį darbą, niekad to nesimokęs sugeba puikiai graviruoti peilių geležtes, bet neturi pasaulinio graverio vardo. Ar jūs bent suprantat ką lyginat ir ko norit iš tokio žmogaus? Džiaukitės darbais ir nustokit filosofuoti apie pasaulinį lygį, bei supratimą apie peilius, nes pas mus nėra nei vieno pasaulinio garso peilių kolekcininko ar pripažinto kritiko, tai ir būkim kiekvienas savo vietoje. Vieni darom darbinius peilius pardavimui, kiti vienetinius savo malonumui, tai kiekvieno reikalas kas jam gražu. O kam vienas kitam į gerklę kibti tai nesuvokiu :-/ Kažkoks pavydo pilnas vaikų darželis.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-03-10- 14:02 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Kęstuti Man tikrai nekliūva. Algirdas raižo geležtes, turi menininko gyslelę. Žmogus įdeda labai daug triūso, savo laiko, nes tai, ką jis daro, yra daug pastangų reikalaujantis dalykas. So, whats the problem? Ar jo darbus kažkas čia menkino, su žemėm maišė, juokėsi ir t.t.? Tu Kęstuti irgi darai va ir vartus, ir peilius. Aš irgi nesuprantu, kokios problemos? Aš nei pavydžiu, nei ką? Ir jau nebeatrasiu, nuo ko čia tas visas kipišas prasidėjo. Tik nereikia ir iš savo pusės visų kitų neigt ir iš aukšto žiūrėt. Arogancija nėra gerai. Padaro, Kęstuti ir kiti žmonės. Ir tame nėra nieko menkinančio. Ar tu Kęstuti jausies blogesniu meistru, jei kažkoks kitas kalvis padarys tokius pat vartus, nei tu? Gi nelipsi nei sienom, nei plaukus rausies... Ir Algirdas nemanau, kad nusivils ir nusimins - gal priešingai, džiaugsis, kad turi kolegų, tą patį darančių. Vadovaukimės Leonido Donskio "Be pykčio" +:-)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Igoris, Banginis,
StandartinėParašytas: 2013-03-10- 14:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
Igoris, Banginis, Ugnius
Patrikslinu, kad nėra vykdomos jokios rezervazijos ir jokios eilės nėra sudarinėjamos, kad po to dėl nesusipratimo nesigautų taip, kad kažkas pasijus išdurtas...
Ir beja čia tema ne apie tai, neterškim meninynkų buveinės :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: pyfpafz rašė: Patrikslinu,
StandartinėParašytas: 2013-03-10- 16:02 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
pyfpafz rašė:
Patrikslinu, kad nėra vykdomos jokios rezervazijos ir jokios eilės nėra sudarinėjamos, kad po to dėl nesusipratimo nesigautų taip, kad kažkas pasijus išdurtas...

Niekas tavęs už liežuvio netraukė. :)
Čia tavo paties žodžiai:
pyfpafz rašė:
Jau galit pradėt taupyt bapkes nes bus tik keli lyčni egzemplioriai ;)

Taip kad rezervas iki aplinybių išaiškėjimo. ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kestutis ply rašė: [O kas
StandartinėParašytas: 2013-03-10- 17:47 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
[O kas liečia mano peilių lygį, tai tu nors tokius sugebėk padaryti, tai bent kalbėtis galėsim, o ko lkas geriau patupėk tyliai ir murksėk ;-)

Gerai, kai pagaminsiu kokį apyšleivį indo/pakistano tipo šedevrą galėsim pakalbėt tamstai priimtinu lygiu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O.Benderis rašė: Tik
StandartinėParašytas: 2013-03-10- 22:09 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

O.Benderis rašė:
Tik nereikia ir iš savo pusės visų kitų neigt ir iš aukšto žiūrėt. Arogancija nėra gerai.

Nėra čia jokios arogancijos ir nieko aš neneigiu, nepamenu, kad būčiau, kada kieno nors darbus menkinęs ar iš aukšto žiūrėjas. Priešingai, čia mano ir Algirdo darbai nuolat kažkam užkliūva ir negailima arogantiškų ir įžeidžiančių pasisakymų. Kaip suprantu čia galima varyti tik į vienus vartus ir neduok Dieve atsiras prieštaraujantis daugumai xD Nesuprantu, ko čia kažkas taip bijo? O jei kalbama apie kažkieno darbus, tai norisi juos ir pamatyti. Nematau tame nieko keisto, arogantiško ar įžeidžiančio.

Katinas rašė:

Gerai, kai pagaminsiu kokį apyšleivį indo/pakistano tipo šedevrą galėsim pakalbėt tamstai priimtinu lygiu.

Su nekantrumu lauksiu, kol tamsta pagaminsi, bet jaučiu, kad nesulauksiu, nes tikrai nesugebėsi su savo pūkuotom katino letenėlėm. Pavydas-blogis niu niu niu...blogas tu katinas...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Nr.98 Geležtė - 135x35x4,4
StandartinėParašytas: 2013-03-10- 22:15 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

Nr.98 Geležtė - 135x35x4,4 mm., kaltinis x12mf plienas ~61 HRC . Rankena titanas, aliuminis, gyvatmedis, riešutas, varžtas po sidabruotu melchioru.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kestutis ply rašė: Su
StandartinėParašytas: 2013-03-10- 22:27 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
Su nekantrumu lauksiu, kol tamsta pagaminsi, bet jaučiu, kad nesulauksiu, nes tikrai nesugebėsi su savo pūkuotom katino letenėlėm. Pavydas-blogis niu niu niu...blogas tu katinas...

Geriau nieko nepagamint pūkuotom letenėlėm, negu kalt kreivą kičą kanopėlėm ;)
O kas dėl pavydo, tai kolkas nelabai dar yra ko tamstai pavydėt, bent jau peilių srityje. Nebent visai neturint supratimo. Vartai ir turėklai tamstai sekasi daug geriau.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-03-10- 22:36 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Jei ne paslaptis, kokia Nr.98 falšo pentyje paskirtis? :-/ ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1424 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 95  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007