Sveiki, dėkui visiems balsavusiem!
Šių metų foruminiam turėčiau po tris pasiūlymus kuriuos būtų galima vystyti toliau balsavimo pagalba. Esu atviras visiems pasiūlymams ir pastebėjimams.
Tikriausia didžioji dauguma balsuotų už ner. plieną (kad poto netyčia nebūtų netikėtų nutikimų su korozija

)
Plieno pasirinkimui siūlyčiau:
1. M398 - būtų šiek tiek retesnis ir "įdomesnis" variantas (Jei kam įdomu paskaityti apie šį plieną pridedu nuorodą į Larrin'o straipsnį:
https://knifesteelnerds.com/2020/10/26/ ... -and-more/ )
2. Elmax - tokio tipo peiliui būtų tikriausiai optimaliausias variantas, visiems tikrai pažįstamas ir plačiai naudojamas plienas.
3. N690 - labiau biudžetinis variantas, taip pat visiems pažįstamas plienas.
4. (extra, jei kas nors norėtų galima būtų gaminti kažkiek vienetų su MagnaCut plienu

)
Medžiagų kriaunoms pasiūlymai - kolkas tikslių spalvų negaliu pasakyti bet turiu įdėją pasirinkimo palengvinimui tiek man tiek norintiems. Galvočiau taikytis į tris grupes, viena iš jų būtų ryškus variantas (geltonos, tiffany blue ir panašūs variantai naudojant G10), antrasis variantas būtų šiek tiek "prigesintos" spalvos (Rudos, žalios, pilkos, mėlynos spalvos naudojant įvairias micartas, Richlite'ą) ir galų gale "konservatyvesnis" variantas naudojant tamsias spalvas (juoda ir jos junginiai).
Visiem iš šitų pasiūlymų rankenoms galvočiau daryti tam tikrus intarpus/inlay'us maišant dvi spalvas. Pridedu vieno gamintojo (rc_bladeworks) nuotrauką kaip pavyzdį ką turiu omenyje:
Prikabintas failas:
rc_bladeworks_inlays.png [ 1.18 MiB | Peržiūrėta 2065 kartus(ų) ]
Manau būtų žymiai įdomiau atrodanti rankena nei vienspalvė. Taip pat ant rankenos plokštumos daryčiau tekstūravimą dėl išvaizdos bei ergonomikos gerinimo.
Geležtę siūlau "smėliuoti" stiklu bei stonewash'inti - gautųsi šioks toks pilkas blizgesys.
Dėklą daryti iš kydex'o (holstex'o su "raptor" tekstūra, dažnai pasigendu šio varianto, jis retesnis ir įdomesnis mūsų krašte.
Mano asmeninis pasiūlymas būtų pasirinkimas tarp Elmax'o(tinkamesnis variantas)/M398, geležtės paviršiaus smėliavimas+galtavimas, šviesių spalvų rankenos (Geltona + vintage rudos micartos intarpais), kydex dėklas su kažkokiu kilpiniu/klipso tvirtinimu.