_Vladas_ rašė:
PauliusJ rašė:
OK suklydau. Iš esmės galvojau, kad kalbama apie damaskinį plieną kuris išskirtinis savo sluoksniuotu raštu, kas tikrai keistų peilio išvaizdą.
Damaskinio plieno rašto ryškumas/kontrastas priklauso nuo paketo sudėties ir ėsdinimo. Ryškų kontrastą galima išgauti tik kai pakete yra nelegiruoti ir legiruoti plienai. Bet toks damaskinis plienas neatsparus korozijai. Todėl tokio foruminiams nesirenkame.
Damastylo ar kitokio iš nerūdijančių plienų sukomponuoto damaskinio plieno sluoksnių kontrastas nebūna ryškus, nes visi paketo plienai yra panašiai legiruoti ir ėsdinasi panašiai.
Čia jis nuo naudojimo išblukęs? Tada kokia prasmė damastylo!? Man tik vaizdas ir daugiau nieko.
_Vladas_ rašė:
pyfpafz rašė:
Tai gi terminai "racionaliai bei konstruktyviai" yra labai abstraktūs ir po jais gali daug kas paeiti...
Pasižiūrėk į LK žodyną. Ir "neieškok sliekų ant asfalto".

Vladai, nepriimk asmeniškai, bet aš tik siekiu išsiaiškinti tinkamo pasiūlymo kriterijus, kad ateityje nebekiltų klausimų ir, kad aš ir kiti pasiūlymus galėtu teikti tik tinkamus.
Kai aš siūliau 2019 foruminio balsavimui "universalų ne virtuvinį" tai jis į balsavimą nebuvo įtrauktas, nors tuo tarpu patikrinta laiko rėžtukas buvo.
Gal čia visi labiau protingesni už mane ir suvokia tuos kriterijus pagal nutylėjimą, bet aš matyt ne iš tų.
Racionalus reikšmės:1. protu pagrįstas, tikslingas, tinkamas
Konstruktyvus reikšmės:1. susijęs su konstrukcija, sudarymu, planu, dalių savitarpio išdėstymu
2. duodantis pagrindą tolesniam darbui
Na kadangi Gadas nepasiūlė daryti kriaunų iš pvz. tapkės ar panašiai tai, mano galva, jo pasiūlymas racionalus ir konstruktyvus.
Ir jei kas nesutinka tai turbūt turėtų pateikti argumentus kodėl ne!?