_Vladas_ rašė:
pyfpafz rašė:
M390 virtuvėje gerokai smagesnis už VG10. Geroookai...

Suintrigavai - kuo smagesnis?

Abu plienus naudoju virtuvėje ir didelio skirtumo nepastebėjau. Išskyrus tai, kad M390 gerokai lėčiau šimpa. Bet kadangi pas mane virtuvėje visada po ranka brukštas, plieno atsparumą dilimui nelaikau dideliu privalumu virtuviniam peiliui.

Pagal mano pojūčius gan lengvai galandasi, laiko geriau aštrumą, ir jo pjovimas "piktesnis" nei VG10.
Pvz RWL-34 jau to tokio "piktumo" neturi, o apie Elmax tai net nekalbu.
Man M390 atsiskleidė antrą kartą kai įsigijau virtuvinį. Jį sulyginti galėčiau su kokiu CTS-XHP, bet neturiu tiek skirtingos geometrijos peilių kiek M390, kad objektyviau palyginčiau t.y. neturiu virtuvinio iš CTS-XHP.
Mano požiūriu "plieno smagumas" priklauso nuo to kaip jis greit galandasi, kaip laiko užgalandinimą ir kaip pjauna. Sakykim ZDP-189 ir S90V pjauna smagiai, bet paprastas mirtingasis jų net nesugebės užsigaląsti. Aš nors ir sugebu, bet jie man nėra smagūs plienai, nes tas santykis tarp kriterijų kurie man lemia "plieno smagumą" nebeproporcingas.
Aišku būtų objektūviausia lyginti tik tos pačios geometrijos ir to paties meistro grūdintus peilius, nes sakykim tas pats S30V pas spaiderį, pas benchą ir pas Reevą yra skirtingi.
Kažkada buvo diskusija, kai aš gaminausi virtuvinį komplektą pas TRC, o grūdinausi pas Tomą, dėl Sandviko ir AEB-L'o virtuvėje. Skirtumas sudėtyje ten tarp jų nėra didelis, bet AEB-L yra smagesnis. Nebepamenu visų aplinkybių, bet Tomas galutiniam variante su manimi sutiko.