Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 0:37

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 660 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 44  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: TerMind rašė: Pagal temos
StandartinėParašytas: 2012-06-25- 14:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

TerMind rašė:
Pagal temos aktyvumą panašu, kad greitai sulauksime savigynos peiliu testavimų tarp forumo kolegų (vienas ant kito) Va tada ir bus aišku, kiek pjūvių atlaiko vienas ar kitas asmuo. :)

Aaaahaaaa. Tai kada ten vyks foruminių peilių atsiėminmas ? :d

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Sulauksim, sulauksim
StandartinėParašytas: 2012-06-25- 15:56 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Sulauksim, sulauksim testavimo. Tik suderinti viską reikia. Dėl pjuvių, gal ir nesulauksyte, bet ar žmogus gali apsiginti ar ne nuo peilio ir su peiliu patikrinsim, manau. Dėl švarumo eksperimento, pasiroušes didelėms mėlinems išanksto :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: TerMind rašė: Pagal temos
StandartinėParašytas: 2012-06-25- 19:16 
Atsijungęs

TerMind rašė:
Pagal temos aktyvumą panašu, kad greitai sulauksime savigynos peiliu testavimų tarp forumo kolegų (vienas ant kito) Va tada ir bus aišku, kiek pjūvių atlaiko vienas ar kitas asmuo. :)

Turim savanorį testams. bet aš pjaustyti atsisakysiu - kam man tos problemos su įstatymu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: mahelad rašė: Sulauksim,
StandartinėParašytas: 2012-06-25- 22:21 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

mahelad rašė:
Sulauksim, sulauksim testavimo. Tik suderinti viską reikia. Dėl pjuvių, gal ir nesulauksyte, bet ar žmogus gali apsiginti ar ne nuo peilio ir su peiliu patikrinsim, manau. Dėl švarumo eksperimento, pasiroušes didelėms mėlinems išanksto :)

Jei vyrukai rimtai planuojat testavimą, tai būkit geri ir viską nufilmuokit, manau visiems bus naudinga pažiūrėti ir gal temoj kažkiek aiškumo atsiras *thumb-up*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kiek pagalvojau. Laukiu
StandartinėParašytas: 2012-06-25- 22:45 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kiek pagalvojau. Laukiu konstruktyvios kritikos.
Eksperimento tikslas - nustatyti kiek daug reikia pasiruošimo kad apsiginti nuo peilio ir kiek pavojingas peilis, priklausomai nuo jį naudojančio žmogaus pasirengimo.
Sudariau tokį planą:

Testavimo planas.
1) Puolimas labai agresyvus, jokie kiti smūgiai nenaudojami. Viena ranka bandau pastverti priešininką, kitą ranką, laikydamas peilį tiesiai labai greitai duriu daugybiniais smūgiais. Tikrinsim ar mane galima sustabdyti spyriu smūgiu ir t.t. kol nespėjau nudurti. Jokios spec technikos nenaudoju. Atliekant šį bandymą, priešininkui reikia rodyti, a) visą techniką, dalį technikos, elgtis kaip gatvės muštynėse.
2) Puolimas labai agresyvus, bent atsargesnis, naudojant papildomus smūgius su visą įmanoma technika, žmogaus, lankiusio kokias nors treniruotes kelis mėnesius ir pagal legenda daug mačiusiam gatvėje. Atliekant šį bandymą, priešininkui reikia rodyti, a) visą techniką, dalį technikos, elgtis kaip gatvės muštynėse.
3) Puolimas labai atsargus, su visą įmanoma techniką, siekiant neakcentuoti peilio, o naudoti jį tik kaip pagalbinį įrankį. Atliekant šį bandymą, priešininkui reikia rodyti, a) visą techniką, dalį technikos, elgtis kaip gatvės muštynėse.

Po to keičiamės vietomis su kolega ir jis puola su peiliu, aš ginuosi. Eksperimento labui būtu labai gerai, kad kolega būtu žymiai labiau patyręs kovos menuose nei aš (priešingas atvejis ne toks geras, nes mano lygis žemas). Kadangi peilis bus guminis, adrenalino bus mažiau, skaitysim, kad tai psichologinio pasiruošimo pasekmė. Galima dirbti ne pilnu kontaktu, bet gan stipriai. Taip kad mėlynės liktu, bet smegenų sutrenkimo nebūtų ir nosis nelūžtu. Tada bus kuo labiau imituojamas tikros kovos jaudulys ir kiek sumažinama sunkių traumų tikimybė.

Jūsų nuomonė ir korekcija?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-06-25- 23:41 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
mahelad rašė:

Man labiau patinka stalo tenisas, badmintonas, šachmatai.... :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-06-25- 23:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Yra dar nemažai dalykų, kurie patinka labiau, negu badymąsis, kad ir butaforiniu peiliu. Tiesa, žvejoti dar mėgstu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: maheladai, tu niekaip negali
StandartinėParašytas: 2012-06-26- 8:35 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: Švedija
maheladai, tu niekaip negali atsisakyti minties gyventi be peilio.Labai neblogai adrenalina pakrauna, kai kovoji su peiliais(aisku treniruoteje ir aisku-su guminiais peiliais) uzristomis akimis. Mums, kai pravedinedavo peiliu kovu technika, tai daznai budavo kovos uzristomis akimis. Jeigu tu vis bijai buti uzpultas peiliu, tai zinok, kad gindamasis gali buti maziausiai suzalotas griebdamas priesininko peili uz asmenu, dabar yra jau visokiu, net plonyciu pirstiniu, kuriomis sekmingai galima griebti peili uz asmenu, nebijant, kad bus suzalotas delnas. As cia tau patariu is iki kaulu smegenu gilumo atslifuotos patirties. Taciau vistiek patarciau vengti galimybes svaistytis peiliu. Geriau treniruok kumsti ir smugi, o kada pajausi, kad turi ir viena, ir kita, tada atsiras ir pasitikejimas savimi. As turiu savus kriterijus tam supratimui. Tai va, maheladai, tam, kad suformuotum pirstus i tvirta kumsti, reikia nemazai padirbeti ir nebijoti savo prakaito skonio, kada po visu alinanciu treniruociu savaiciu ar menesiu tu ramiai galesi padaryti 10 atsispaudimu nuo grindu ant 4 pirstu, tada galesi sakyti, kad kumsti turi kieta, tiesa- atsispaudimu metu keturi pirstai remiasi i grindis be nykscio, nykstis atsispaudimuose nedalyvauja, atsispaudimu metu jis yra uzlenktas.Tai va, pabandyk ir prisipazink viesai, kiek tu tu atsispaudimu padarai dabar, tik nesigedink ir nemeluok, as tik kaip stebetojas noriu suprasti ka tau dave tos sporto sales, kurias lankei. :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-06-26- 12:33 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Suopis, na sunku tavo žodžius nuginčyti. O tiksliau net nesinori, nes išskyrus priešiškumą svetimai nuomonei, kuris manyje įgimtas, nieko daugiau ir nejaučiu. Logiški žodžiai.
Nei vieno tokio atsispaudimo nepadariau, tiesa pirma kartą bandžiau tai. Treniruotėse buvo žiauriausi pratimai su rankom, kai vienas laiko už kojų o kitas ant rankų eina arba atsispaudimai su aplodismentais, kai pats atsispaudi ir pats sau suploji.
Dėl eksperimento, norisi davesti iki galo reikalą, kad neliktų tik tuščios kalbos. Rezultatai irgi labai įdomus turėtu būti.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Aš tai nematau nieko blogo,
StandartinėParašytas: 2012-06-26- 14:02 
Atsijungęs

Šalis: UK
Aš tai nematau nieko blogo, kad čia kažkas nori praktiškai patikrinti, kiek realu apsiginti nuo peilio. Aš pats tokiam eksperimente sudalyvaučiau. Tad jei veiksmas vyktų Kaune, aš Lietuvoje būsiu rugpjūčio 6-20 dienomis.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-06-26- 16:51 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Igoris rašė:
Yra dar nemažai dalykų, kurie patinka labiau, negu badymąsis, kad ir butaforiniu peiliu. Tiesa, žvejoti dar mėgstu.

Pritariu. Peilį smagiau naudoti darbams atlikti, o ne žmones smaigstyti. ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-06-26- 20:08 
Atsijungęs

Šalis: UK
Juk šis bandymas būtų mokslo labui :). Plius, jo tikslas, ne patikrinti, ar įmanoma ką nors peiliu nusmeigti, o ar įmanoma apsiginti, nuo peiliu ginkluoto užpuoliko. O tai jau du visiški skirtingi dalykai...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-06-26- 20:30 
Atsijungęs

mahelad rašė:

Na gerai dar būtų apsauginiais akiniais pasirųpinti, nes ir su imitacija galima akį išdurti...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Turiu. 16 Jaulių skeveldrą
StandartinėParašytas: 2012-06-26- 21:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Turiu. 16 Jaulių skeveldrą atlaiko. Kitam forume bandė vyrai, skeveldros vaidmenį kulką atliko.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Suopis rašė: zinok, kad
StandartinėParašytas: 2012-06-26- 21:32 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

Suopis rašė:
zinok, kad gindamasis gali buti maziausiai suzalotas griebdamas priesininko peili uz asmenu, dabar yra jau visokiu, net plonyciu pirstiniu, kuriomis sekmingai galima griebti peili uz asmenu, nebijant, kad bus suzalotas delnas

Šis patarimas, man kažkoks keistas pasirodė :-/ Nelabai suprantu kam griebti už ašmenų? o ir pagriebti ašmenis tikrai sunkiau, nei pačią ranką su peiliu 8( O ir pagriebus išlaikyti šansų tikrai mažai. Ir nevaikščios juk žmogus nuolat su pirštinėm, kurios skirtos spec tarnyboms, ypatingai vasarą, su maikute ir pirštinėm ;-)

Suopis rašė:
tam, kad suformuotum pirstus i tvirta kumsti, reikia nemazai padirbeti ir nebijoti savo prakaito skonio, kada po visu alinanciu treniruociu savaiciu ar menesiu tu ramiai galesi padaryti 10 atsispaudimu nuo grindu ant 4 pirstu, tada galesi sakyti, kad kumsti turi kieta, tiesa- atsispaudimu metu keturi pirstai remiasi i grindis be nykscio, nykstis atsispaudimuose nedalyvauja, atsispaudimu metu jis yra uzlenktas

Bandžiau ir aš padaryti taip atsispaudimus - nesigauna :) Tačiau manau koki mėnesiuką pasitreniravus padaryčiau ;-) Tik vėl nelabai supratau esmės, nes tai niekuo nesusiję su smūgiu, ar su kumščio tvirtumu. Toks pratimas tikrai sunkus, bet jį lengviau padarys žmogus kurio mažesnis svoris. Lygiai taip pat kaip ir prisitraukimus, ar atsispaudimus nuo lygiagrečių. Ir tai su sąlyga, kad abu bus prieš tai nesitreniravę. O jei vienas žmogus treniruojasi, o kitas daro pirmą kartą, tai išvis nieko nereiškia. Pavyzdžiui aš lengvai padarau 10 atsispaudimų nuo lygiagrečių pasikabinęs ant juosmens 36 kg, o mano svoris 120 kg. Manau daug kam ir su mažesniu savo svoriu bus sudėtinga be apkrovos tuos 10 atsispaudimų padaryti ;-) O jei žmogus turi juodą karatė diržą, bet sveria 70 kg. ir atsigulęs po 160 kg štanga, jos negali iš vietos pajudinti, tai ką jo smūgis silpnas ar kumštis nepakankamai kietas? Manau tokie dalykai sunkiai gali kažką pasakyti apie sugebėjimą gintis :)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 660 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 44  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007