Suopis rašė:
O GAdas desto ta kas gali ivykti zmogui, dekoju uz toki issamu paaiskinima, tikiu, kad kava ne visiems veikia vienodai, as jos geriu ne maziau 6-8 puodeliu per diena jau daug metu,jokiu ligu, jokiu pokyciu.Svedai geria kavos , gal daugiausiai pasaulyje, po suomiu, gyvena irgi ilgiausiai pasaulyje.
Na tu paklausei, ir aš atsakiau kokius susirgimus kava sukelia ar įtakoja jų vystymąsi; pasakymas gali įvykti šiuo atveju toks pat kaip ir pasakymas, kad sportas sveika

- profesionalūs sportininkai mediko akimis yra invalidai bendraja prasme, nes krūviai organizmą jau seniai 'išardę' > sąnariai nelaiko, stuburai išvaržuoti, raiščiai pertempti etc. Vienodinti žmonių negalima, ir jei vienam kava didesnės žalos nedaro (kaip ir sportas), tai kitam ji gali būti tuo paskutiniu viniu šeštai lentai
Švedai pagal tikėtiną išgyvenimo trukmę yra 16 vietoje pasaulyje (2011m duomenimis, nors 2005 buvo 8-i), taigi kava neprideda jiems mistinių galių

:
https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html
Tas 'kūno kultas' irgi nėra sveikas dalykas, nes tai tampa lyg priklausomybė, o tai kaip žinome yra psichologinis sutrikimas

Kai 'kūno kultas' pradeda užgožti kitus dalykus, į viską žvelgiama tik per jo prizmę, aplinkiniams 'tarkuojama galva' kokie jie apsileidėliai ir t.t. tai jau nėra gerai. Žmonės yra labai labai skirtingi ir kas tinka vienam, visiškai netinka kitam - tai liečia visas gyvenimo sferas. Toli ieškoti tokių veikėjų irgi nereikia - Kepenis jau senokai viską gydo tik šaltomis voniomis ir burokėlių sultimis bei sportu - kartais jo 'mokinių' su pasunkėjusiomis būklėmis atveža ir į Kauno Klinikas

Kiti užsiciklina ant 'klizmatronikos' ir viską siūlo gydyti kaip Viktorijos laikų anglijoje - klizmomis ir žarnyno valymais
Jeigu tu Suopi savo laisvalaikį leidi sportuodamas, tai yra tavo pasirinkimas, tačiau žmogus kuris po fizinio darbo grįžęs namo ištiesė kojas ant sofos ir žiūri Discovery nėra nė kiek už tave blogesnis ar 'apsileidėlis'. Jei aš grįžes po darbo vieną dieną tingiu ką nors daryti ir man tam 'nėra įkvėpimo' tai dar nereiškia, kad kitą dieną aš tų darbų nenudirbsiu. Kiekvienam savo...