Na manyčiau, pradedančiajam geriau lansky (ar kitą sistemą su rėmeliu) negu spyderco. Ypač kai reikia ašmeis suvesti nuo nulio. Čia taip šneku todėl kad pats kažkada mėginau taip užgalasti damaskinę geležę

Pradžia pasidariau ant juostinio šlifuoklio, paskui 3val brūžinau per spiderco ir supratau kad padariau neaštrų convex

O kai įsigijau Lansky, šitos bėdos baigėsi, visada gaunsi 'fabrikiniai' , tiesūs ašmenys.
Su lansky padaryti naujus ašmenis damskui paprastai užtrunka 20-30 min. Galbūt su deimantiniu galstuvu tai galima padaryti ir greičiau, bet išgauti tokį tikslumą jau reikia buti geroooookai atmušus ranką
Ps. prie to pačio istorija apie spiderco triangle

Kolegos sunūs mokosi airijoje virėju. Kalėdom palėkė į lietuvą, mes susitikom ir kolega paprašė parekomenduoti galstuvą, nes po pusmečio darbo, busimojo virėjo 'viktorinox' peiliai pasidarė 'ne tokie aštrūs kaip nauji'

Aš parodžiau spiderco, jis nusprendė kad daiktas tinkamas ir tokį nusispirkęs išlėkė atgal į airiją....
Vakar su kolega kartu dirbam ir jam paskambino sunus paplepėti. Aš, aišku, šūktelėjau kad paklaustų kaip galastuvas....
Atsakymas: Kažkas nerealaus! peiliai kaip britvos, visi pirštai vėl supjaustyti

bet jau taip įpratau prie aštrių peilių, kad po trijų dienų darbo man jie jau darosi nebeaštrūs ir juos vėl galandu... BET kolegos pabandę tokius 'ašipusius' peilius, išsižiojo ir nebeužsičiaupė

sakė tokio aštrumo senai nematę