Sveiki, nors ir naujokas esu, tačiau:
Bet kokie papildomi legiruojantys elementai pliene, keičia jo savybes, o pats chromas, suteikia papildoma kietuma, taip pat atsparuma korozijai.
Deja.... kietumas ne visada reiškia geruma, šiuo atveju itin ženkliai padidėja ir nepageidaujama savybė: trapumas.
Taigi, geriau minkštesnis plienas ir plaštiskesnis, nei trapus. Aš mieliau jį pagalasiu papildomai, nei kad taisysiu peilį "išiminėjant" atskilusią dalį. Žinoma, jei nemoki naudotis, ir kapoji akmenis, nei vienas peilis netarnaus, bet vėl pasikartosiu: to "chi" - ištrupėjimo panaikinimas užims žymiau daugiau darbo sąnaudų peilio sutvarkymui, nekalbant apie peilio metalo kieko pašalinimą.
Manau ne vienas sutiks, kad tarybinais laikais, musu tėvai turėjo vanimamas "stalka", toki metalini strypa. klausimas, kam?
ogi tam, kad atitiesinti ašmenis, o ne pagalasti, kaip visi galvoja. Minkštesnis plienas, ne taip greitai bunka, kaip visi mano, briauna "užsiraitoja nuo kietesnio pjaunamo paviršiaus, bet ją atitiesinis, peilis vėl darbiniame stovyje.
Jei peilį Žadate naudoti, vien agurku pjaustymui, taip, imkite nerudyjantį, kad ir kokį VG10 ar kitą alternatyvą. Tačiau atminkite, tai bus virtuvinis peilis daržovėms. Jei norite į gamtą, pamastykite apie plastiškesnį plieną, nes jei reikės kokią šaką pakapoti, peilis atlaikys tai, ir nenukentės ištrupėdamas, o tik vietomis ašmenys užsiries mikrolygyje.
Na kaip sakant kas kam, jei rimtai, kiekvienas plienas turi savo paskirtį, jei į gamtą, tai su mielu aš asmeniškai rinkčiausi kad ir kokį 1090 plieną, kuris nėra trapus.
Nes trapumas man - didžiausias peilio minusas. Ištrupėjo kelis kaetus, žiū.... kad tas peilis labai ir susiaurėti gali