Vytautasas rašė:
Nedrįstu abejoti Vlado kopetencija, tačiau skaitau jo užrodyta įstatymo ištrauką ir vėl matau:
Civilinėje apyvartoje draudžiami šaltieji ginklai
su automatiškai iššokančia ar atsilenkiančia geležte, kurie atitinka bent vieną iš šių kriterijų:
1) iššokanti ar atsilenkianti geležtė yra ilgesnė kaip 8,5 cm;
2) geležtė per vidurį yra siauresnė kaip 14 proc. jos ilgio;
3) geležtė yra paaštrinta iš abiejų pusių.
Ir štai pats pirmas kriterijus man sako, kad būdamas civiliu negaliu nesiotis lenktinio peilio,kurio asmenu ilgis grubiai tariant yra 10cm,nepriklausomai nuo to ar peilis automatinis ar ne .Kurią vietą aš suprantu klaidingai?Ačiū už pagalbą ir kantrybę

Blogai tamsta skaitot ir blogai suvokiat, ką perskaitėt. Peilis, kad jis būtų "draudžiamas" tamstos atveju, turi būti visų pirma su automatiškai iššokančia ar atsilenkiančia geležte. Jei toks yra, jis, kad būtų "draudžiamas", dar turi atitikt nors vieną kriterijų, iš 3 išvardintų. Ar dabar aiškiau?

P.s. Jei dar neaišku, galima pabandyti kitaip; štai aš pvz labai noriu įsigyt Spyderco Military. Military geležtė yra 10cm su centais, jei neklystu. Military yra legalus peilis ir jį galima nešiotis. Klausimas - Kodėl? Tai vat, jei tamstai taps aišku, kodėl, gal padės suprast geriau

- Ta prasme, pramuš

P.p.s. O jei dar nepramušė, tai šitas peilis nėra "automatas"

Tamstos nurodytas peilis nėra "automatas". Tad visi punktai, geležčių ilgis, siaurumas, užgalandimas netenka prasmės.