Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
2019-01-12- 12:11
Gal galit patarti kokiu kampu galandyt santoku peiliuka (tojiro f 701A). Nerandu niekur infos
2019-01-12- 17:39
Galandimo kampas priklauso nuo plieno ir peilio naudojimo pobūdžio. Išsamiau apie tai rasi temoje
Peilių galandimas ir aštrinimas.
Jeigu savo Tojiro F701A naudosi tik minkštiems produktams, kampas g.b. 25-35*. Jeigu tuo pačiu peiliu ketini doroti žuvį, vištą ar mėsą su kaulais - 40-50*.
2019-01-12- 18:01
Aciu Vladai. Tiesiog buvau rades info kad japonus galanda 15-18 laipsniu. Mano peilio plienas shirogami bent jau turetu buti. Peili naudosiu darzovems, galandau 30 laipsniu. Del to ir norejau patikslinti.
2019-01-12- 18:17
Eugenijus rašė:Aciu Vladai. Tiesiog buvau rades info kad japonus galanda 15-18 laipsniu. Mano peilio plienas shirogami bent jau turetu buti. Peili naudosiu darzovems, galandau 30 laipsniu. Del to ir norejau patikslinti.
Tai čia gali būti vieno šono kampas, ašmenų kampas būtų 30-36 laipsnių.
2019-01-12- 18:17
Eugenijus rašė:Tiesiog buvau rades info kad japonus galanda 15-18 laipsniu.
Galanda.
Supjausto vieną sušių ritinį ir vėl galanda.
2019-01-12- 18:22
Desantas rašė:Tai čia gali būti vieno šono kampas, ašmenų kampas būtų 30-36 laipsnių.
Tradiciniai japonų peiliai kaip taisyklė vienpusiai. Bet pas japonus ir peilių naudojimo tradicijos kitokios. Tad reikia žiūrėti ne tik kaip peiliai užgaląsti, bet ir kaip su tokiu užgalandimu naudojami.
2022-04-25- 13:54
Sveiki,
Įsigyjau Tramontina Century Chef 6" peilį. Vizualiai atrodo aštrus, bet plauko ant riešo neima. Turiu Spyderco Triangle galąstuvą. Ar verta prabraukti su juo? Jei taip, kokį kampą naudoti, 30 ar 40? Ir ar praeiti su grubesniu ir po to smulkesniu?
2022-04-25- 13:58
niumis rašė:Sveiki,
Įsigyjau Tramontina Century Chef 6" peilį. Vizualiai atrodo aštrus, bet plauko ant riešo neima. Turiu Spyderco Triangle galąstuvą. Ar verta prabraukti su juo? Jei taip, kokį kampą naudoti, 30 ar 40? Ir ar praeiti su grubesniu ir po to smulkesniu?
Taip verta. Gamyklinis kampas bus didesnis negu 30, taigi teks naudoti 40. Braukti tiek su stambesniu, tiek su smulkesniu.
2022-04-25- 13:59
Linuks rašė:niumis rašė:Sveiki,
Įsigyjau Tramontina Century Chef 6" peilį. Vizualiai atrodo aštrus, bet plauko ant riešo neima. Turiu Spyderco Triangle galąstuvą. Ar verta prabraukti su juo? Jei taip, kokį kampą naudoti, 30 ar 40? Ir ar praeiti su grubesniu ir po to smulkesniu?
Taip verta. Gamyklinis kampas bus didesnis negu 30, taigi teks naudoti 40. Braukti tiek su stambesniu, tiek su smulkesniu.
Dėkoju!
2022-04-25- 14:07
Kaip rekomenduoja gamintojas, prabraukiau 20 kartų ant stambesnio briaunos ir jau kardinaliai pasikeitė aštrumas..
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.