Pradedantieji dažniausiai elgiasi vienu iš būdų:
- renkasi virtuvinius peilius pagal savo darbo peiliais specifiką ir įgūdžius;
- renkasi "geriausius" peilius ir po to derina prie jų savo darbo peiliais specifiką ir įgūdžius.
Pirmu atveju dirbti peiliais bus lengva ir malonu, tačiau neišvengiama greita peilių kaitą, nes su patirtimi atsiras supratimas bei nauji reikalavimai peiliams ir norėsis nusipirkti kitus, geriau atitinkančius kulinaro poreikius.
Antruoju atveju teks sugaišti laiko ir įdėti pastangų, kad priderinti savo įgūdžius prie peilių ir išmokti maksimaliai išnaudoti turimų peilių savybes. Tikėtina, kad gan ilgą laiką nebus poreikio keisti peilius. Tačiau neatmeskim tikimybės, kad su patirtimi atsiradus naujiems reikalavimams, kurių turimi peiliai nebetenkins, norėsis nusipirkti kitus, geriau atitinkančius kulinaro poreikius.
Sprendžiant iš temos klausimo, autorius pasirinko antrąjį būdą, tad komentuoti peilių pasirinkimą nelabai yra ką: siūlau rinktis tuos peilius, kurie patinka ir gerai "gulė į ranka". :/