Viskas apie virtuvinius peilius ir naudojimąsi jais...
Atsakymo rašymas

Turiu blogą patirtį su

2012-11-25- 2:10

Turiu blogą patirtį su Tojiro, ištrupėjo ašmenys, kaulų net nekapojant, o atsipjovus paprasčiausios dešros :) Tie peiliai tinka tik nebent minkštoms daržovėms pjaustyti. Kita vertus, nors ašmenys ir ištrupėję, jis išlieka vistiek aštrus. O ir nepasakyčiau, kad vakarietiški peiliai pjauna kiek blogiau, "Sabatier Lion" mano mėgstamiausias, taip pat naudoju ispaniškus Henckels, žiauriai geri peiliai. O šiaip sakyčiau visus brangius peilius reikia labai prižiūrėti, ir elgtis su jais atsargiai. Ant mano Sabatier peilio atsirado pora rūdžių taškelių, atsipjovus citrinos, ir laiku jo nenuplovus.

Daug japonisku peiliu istrupa

2012-11-25- 16:27

Daug japonisku peiliu istrupa biski tik pradejus naudotis, po pirmo ar antro seanso ant akmenu ju nebebus, jei vistiek kyla problemu tada kampa padidint is 15' i 17-18' arba padaryti "micro bevel" :) as tai pasakyciau, kad vakarietiski peiliai pjauna blogiau kai per diena supjaustau 30-40kg darzoviu vidutiniskai.
busas rašė: Tie peiliai tinka tik nebent minkštoms daržovėms pjaustyti
pjauna visas darzoves ir ropes ir saliero saknis ir kur kas lengviau nei vakarietiski storesni peiliai ;)
Atsakymo rašymas