Temos apie gamintojus, apie jų gaminamų peilių naujienas, senienas ir kitokias ypatybes...
Atsakymo rašymas

O kaip dėl plieno? Tvirtumas,

2012-01-27- 22:07

O kaip dėl plieno? Tvirtumas, aštrumo laikymas ir galandimas?

Kestutis ply rašė: O kaip dėl

2012-01-27- 23:52

Kestutis ply rašė:O kaip dėl plieno? Tvirtumas, aštrumo laikymas ir galandimas?


Geras plienas. Japonai jį sukūrė specialiai virtuviniams peiliams. Ir aštrumą laiko pakankamai gerai, ir atsparumas dilimui optimalus. Kai kuriems kolegoms VG10 labiau prie širdies nei S30V. Tik dėl tvirtumo kuomet paklausei - ką turėjai omeny, Kęstuti?

Galvojau apie trupėjimą?

2012-01-27- 23:58

Galvojau apie trupėjimą? Kadangi geležtė plona, tik 2 mm, tai ir galvoju kaip čia bus? Ar atidarius konservų skardinę, peiliuką reiks išmesti ar eis dar popierių pjauti? :-D

Kestutis ply rašė: Galvojau

2012-01-28- 1:37

Kestutis ply rašė:Galvojau apie trupėjimą? Kadangi geležtė plona, tik 2 mm, tai ir galvoju kaip čia bus? Ar atidarius konservų skardinę, peiliuką reiks išmesti ar eis dar popierių pjauti? :-D


VG10 nepasižymi trapumu (jeigu nepergrūdinta), tad po konservų dėžutės atidarymo peilio išmesti nereikės. Bet pilnai pergaląsti - teks. Tokiam grubiam panaudojimui šis peilis tikrai nepritaikytas. :D

Sveiki. Pateko į mano rankas

2012-02-14- 14:20

Sveiki.
Pateko į mano rankas rodos paprastas Spyderco Military Digital-camo, tik šį kartą surinktas idialiai :-D
Viskas būtų įprasta, tik va, įdomus geležtės žymėjimas... Limituota partija? Kokio nors forumo peilis? Gal Julius, kaip senas vorininkas ką žino? ;-)

Tiesiog peilis skirtas

2012-02-14- 14:41

Tiesiog peilis skirtas Collectors Club'ui :)
171 - Collectors Club numeris (iš viso, berods 200), V - variant, t.y. ne bazinis C36G, o jo variacija, šiuo atveju C36GCMO.
Taigi nieko labai išskirtinio, net priešingai - dominuoja požiūris, kad jei nesi būtent šio CC numerio savininkas, jo vertė (tiek materialinė, tiek kolekcinė) mažesnė, toks peilis pakliuves į rankas rimtesniam kolekcionieriui pasmerktas būti user'iu :)

Beje, kaip suprantu, anksčiau turėjai vieną ar kelis Military su defektais? Įdomu kokiais, gal galima plačiau.

Defektai buvo nedramatiški,

2012-02-14- 14:56

Defektai buvo nedramatiški, bet nemalonūs. Pvz., plyšeliai tarp rankenos plokštelių, sulenkta peilio geležtė nesicentruodavo per vidurį, nežymūs liuftai.. Ir tai buvo rinktasi iš kelių peilių gyvai. Dėl šių dalykų, nekilo mintis siūstis iš JAV nepačiupinėjus.
O kad kolekcinės vertės nėra, nieko baisaus, svarbu surinktas be priekaištų ir lentynoje jam voliotis nebus lemta :-D . Be to, peilis už 300 lt + kolekcinė vertybė - būtų perdidelė sėkmė :-D

Hm, už 300 ir aš jamčiau,

2012-02-14- 15:05

Hm, už 300 ir aš jamčiau, nors ir didokas jis mano skoniui/poreikiams (ir dar rankenos spalva neteisinga :D)
Beje, Military geležtės centravimasis užlenktoj padėty - tik laiko klausimas ir su surinkimo kokybe tai ne itin susiję. Idealiai centruota geležtė naudojant anksčiau ar vėliau išsicentruos, tokia jau šio peilio konstrukcija. Problemos tame jokios - sucentruoti ją vėl (metams-kitiems, kol vėl palaipsniui nenukryps) poros minučių reikalas.

Žinau, teko pačiam

2012-02-14- 15:08

Žinau, teko pačiam percentruoti.. Tiesiog truputį nuvilia defektai už ne patį pigiausią peilį... :-/
O digital spalvinimą galima nušlifuot (kažkur mačiau), gausis paprasta 'samana". :-D

Požiūrio reikalas, asmeniškai

2012-02-14- 15:11

Požiūrio reikalas, asmeniškai man tai joks defektas, net ir be galimybės sucentruoti pačiam. Bile į kriaunas ar lainerius nesibrūžintų :)

Dvasinis diskomfortas čia.

2012-02-14- 15:18

Dvasinis diskomfortas čia. Liuftai irgi ne katastrofa, o nervina.... :-D

Na, prilyginti liuftus

2012-02-15- 13:17

Na, prilyginti liuftus geležtės centravimui užlenktoj padėty, manau, drąsoka ;)
O ir liuftai liuftams nelygūs - vienas dalykas praktiškai neišvengiamas ir konstrukcijos įtakotas backlock'o vertikalus liuftas, ir visai kas kita 5x už pastarąjį mažesnis linerlock'o klibesys :)

Bet koks liuftas ar defektas

2012-02-15- 13:56

Bet koks liuftas ar defektas nervina vis vien. Turbūt vieni į tai nekreipia dėmesio, kiti su jais nesusitaiko. Bet čia jau poezija..

Sveiki, planuoju įsigyti

2012-04-04- 12:08

Sveiki,

planuoju įsigyti naują peilį. Išsirinkau kol kas 2 variantus. Spyderco paramilitary 2 ir manix 2. Taip pat su klaustuku benchmade griptilian. Taigi ką patartumėte? Tiek manix'as tiek paramilitary'is turi savo pliusų ir minusų. Manix'ą kažkada senai turėjau, bet nepamenu nei kaip rankoj guli nei kitų jo subtilybių :/
Taigi ką rekomenduotumėte iš šių variantų ? Gal juos turintieji galėtu papasakoti apie jų privalumus arba trūkumus ?

P.S. Jei atsirastu kas nors turintis šiuos abu peilius, būčiau labai dėkingas už galimybę susitikti ir juos pačiupinti. Atsilyginčiau alumi arba kaip nors kitaip pagal susitarimą :)

Turėjau Griptiliana, dabar

2012-04-04- 12:49

Turėjau Griptiliana, dabar vaikštau su PM2. Nors griptiliano geležtė visai patiko savo forma, bet rankenos plastikas tai nelabai. Barškantis ruščiaviduris korpusas, kraštų apdirbimas irgi galėtų būti geresnis iš BM pusės, reikėjo dilde prasieiti. Paskui traukiant nedidelę kniedę (sąvaržą?) iš medinės pakuotės, nulūžo geležtės galiukas apie 0,5 centimetro.
Paramilitary 2, padarytas kruopščiau, yra kažkoks kokybės ir patikimumo jausmas, ko nėra laikant gripą, nors geležtė vizualiai ir atrodo silpnesnė.
Dar pasirinkimas dėl užrakto, pas Gripą AXIS, tikrai neblogas užraktas, galima atidaryt tiek kaire, tiek dešine ranka. Pas PM2 - Compression lock'as, prie kurio reikia priprasti, kaire ranka uždaryti saugiai beveik neįmanoma, bet laiko patikimai, atidaryt patogu.
S30V - 154CM.
Kokio custom Griptiliano su G-10 kriaunom visai LABAI norėčiau:
http://img.photobucket.com/albums/v295/ ... C_0010.jpg
Atsakymo rašymas