Temoms apie medžioklinius, turistinius, žvejybinius, stovyklavimo ar "išgyvenimo" peilius...
Atsakymo rašymas

Dar keltas lenktinukų, kurie

2010-05-03- 14:46

Dar keltas lenktinukų, kurie formaliai nėra skirti medžioklei, tačiau gerai užsirekomendavo ir medžioklėse.

Benchmade 520 Presidio

http://www.benchmade.com/products/520

SOG Spec-Elite I

http://sogknives.com/store/SE14.html

Ontario RAT-1

http://www.ontarioknife.com/catalog/item/111

Ypač rekomenduočiau pastarąjį. Kainos/kokybės santykis geras, o geležtės forma medžioklės reikmėms labai tinka.

Su Benchmade 520 yra buvęs nesklandumas. Po vienos medžioklės matyt tinkamai neišploviau ir nuo kraujo oksidavosi varinės šaibos. Dozė ginklų tepalo, trumpa "mankšta" užlenkianr/atlenkiant ir viskas ok. Tačiau matyt tokį niuansą reikia atsiminti, nes daugelio brandesnių lenktinių peilių mechanizme naudojamos varinės šaibos.

Daugiau jokių problemų su mechanizmo užsiteršimu ar pn. nėra buvę. Su peilių išvalymu po medžioklės taipogi jokių ypatingų problemų, išplaunu naudodamas kokį nors indų ploviklį ir išdžiovinu. Net su daugiafunkciniasi Wenger jokių panašių problemų neiškyla.





TerMind rašė temoje

2010-05-07- 0:50

TerMind rašė temoje apie EDC: Iš pradžių paskutinis šūvis, o tada laimikio dorojimas su "Spyderco"


Atsakysiu šitoje temoje. O kodėl ne :)

Native tikrai ne pats optimaliausias peilis medžioklėje, tačiau jei jau taip situacija susiklostė aplinkybės visai sėkmingai gali būti naudojamas.


Remus rašė: Native tikrai ne

2010-05-07- 4:49

Remus rašė:Native tikrai ne pats optimaliausias peilis medžioklėje, tačiau jei jau taip situacija susiklostė aplinkybės visai sėkmingai gali būti naudojamas.

Native buvo mano pirmasis Spyderco peilis (tais laikais juos dar gamino iš AUS-10) ir gan ilgai jį naudojau, tad drąsiai galiu sakyti, kad visai sėkmingai jis susidoroja su įvairiais darbais bet kokioje situacijoje.
Kaip sako rusai: "malenkij, no udalenkij" :)

Sezonas prasidėjo. Kol kas

2010-05-23- 23:33

Sezonas prasidėjo. Kol kas naudojau tik "senus" įrankius, nes šernai buvo ne itin dideli, o norisi pabandyti kai kurias naujienas kaip sakoma "iš dėžės į rimtus renginius". Iš naujienų, kurios atkeliavo iš IWA 2010 padirbėti suspėjo tik visai nemedžioklinis Mora Craftline (nuotraukoje apatinis)

http://www.moraofsweden.se/index.php?cid=422&ssel=349#

atvežiau keletą lauktuvių, tai du kolegos jau kaip reikia išbandė. Rankena šiek tiek patogesnė nei 860MG, o geležtės storis 2,5mm lyg ir papildomo kūrybinio įkvėpimo suteikia.

Tarp kitko Lino gamybos peilis







taipogi išėjo į medžioklę. Atsiliepimų kol kas neturiu, tačiau abejonių, kad jie bus geri, nėra. To peilio sąvininkas labai patyręs lupikas. Paėmė į rankas ir pasakė- čia tai Peilis.

Bendra sezono pradžios tendencija- mažėja stebūklingų peilių.




Gera tema. Kadangi medzioju

2010-06-20- 22:31

Gera tema. Kadangi medzioju peilis neatskiriama to dalis. Kas del lenktiniu peiliuku tai nejauciu jiem simpatijos, gal kad nenaudojau niekada, man jie kazkokie, kaip cia geriau issireiskus, be dvasios lyg, salti. Na bet planuoju isigyti koki nors, gal nuomone keisis.

Medžioklė gana individualus

2010-06-21- 11:01

Medžioklė gana individualus reikalas ir kiekvienas orientuojasi į savo situaciją. Dėl lenktinių peilių medžioklėje tai kaip žmonės sako jei jau meilės nėra tai nepriklijuosi. Galėčiau patarti pasižiūrėti į daugiafunkcinius Wenger. Labai universalus daiktas, ūkyje neprapuls. O jei kartais taip susiklostytu,kad nieko tvirtesnio po ranka nėra, tai ir lupti su juo galima gana sėkmingai.

Sveiki, noreciau paklausti

2010-07-18- 15:11

Sveiki, noreciau paklausti nuomones apie kelis peilius. Siuo metu esu NO ir turiu galimybe isigyti keleta peiliu medzioklei, bet vis neapsisprendziu kuri... Kalba eina apie Brussleto Nåtid ir Gerber Profile (berods). Kokia butu nuomone? Aciu

wingas777 rašė: Siuo metu esu

2010-07-18- 15:58

wingas777 rašė:Siuo metu esu NO ir turiu galimybe isigyti keleta peiliu medzioklei, bet vis neapsisprendziu kuri... Kalba eina apie Brussleto Nåtid ir Gerber Profile (berods). Kokia butu nuomone? Aciu


Jeigu vertinti tik šiuos du paminėtus, tai Brusletto Natid geriau pritaikytas medžiotojo poreikiams.

Be to, Gerber peilius galima nusipirkti ir Lietuvoje, tad būnant Norvegijoje, verta pačiupinėti ir kitus Brusletto gaminius, pvz. Skinner , kuris kaip ir Natid yra šiuolaikinio dizaino ir skirtas būtent medžiotojams. Arba pasirinkti kažką iš senų klasikinių modelių. ;)

O jeigu kalba eina apie

2010-07-18- 16:35

O jeigu kalba eina apie kokybes ir kainos santyki? Norvegijoje Brusletto Nåtid kainuoja apie 150lt. Is tos serijos (pasirodo yra 5 peiliai skirtingi) du is ju teko paciupineti, skirtumas - vieno gelezte chromuota, kito-ne. Domina platesniu ir issamesniu aspektu isreiksta nuomone. Is anksto visiems dekui ;-)

Chromavimas įprastai daromas

2010-07-18- 19:09

Chromavimas įprastai daromas anglingiems plienams apsaugoti geležtę nuo korozijos. Kaip danga, chromavimas yra tvirtas ir atsparus (jeigu padarytas tinkamai). Kaip yra pas Brusletto - nežinau, nes šios firmos peilių su chromuota geležte nesu bandęs.

Kitu atveju, Natid geležtė yra pagaminta iš korozijai atsparaus plieno Sandvik 12C27, kurio savybės medžiokliniam peiliui - pats tas.

Bendras kainos kokybės santykis Brusletto peilių nėra blogas, ypač perkant peilius tiesiogiai be prekybinio antkainio.

Tačiau renkantis peilį medžioklei, pirmiausia reikėtų įvertinti ne tai. Kas tokiu atveju svarbu - jau buvo rašyta.

Sveiki, Jau senai buvau

2010-09-07- 17:36

Sveiki, Jau senai buvau apsireškes pas jus. Medžioklėja rudijantis plienas nėra geras varijantas patogumo atžvilgiu. Aš nuo vaikystės manau ir manysiu, kad tikro medžiotojo peilis svarbiause turi turėti ragine rankena. Bet pats dar tokio neturiu nes nerandu tinkamos rago formos savo rankai. Šeip pasidariau peilį medžioklėja Su enzo ursus geležte likau sušavėtas ilgai laiko aštruma nebijo klaulų. Gal tik ilgio pritruksta kartais. O šeip tėvukas su broliu naudoja Ispaniškus ,,cudeman,, įrankius ir tikrai yra patenkinkti. Taip pat manau kad vieno peilio neužtenka. Kaip pagalvoji šita tema yra neišsemema.

"Aš nuo vaikystės

2010-09-07- 20:36

"Aš nuo vaikystės manau ir manysiu, kad tikro medžiotojo peilis svarbiause turi turėti ragine rankena."


Kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama ir kiekvieno teisė rinktis, bet raginė rankena medžiokliniam peiliui yra tinkama daugiau dizaino, grožio prasme. Ir nors raginės rankenos yra naudojamos medžiokliniams peiliams ir žinomų gamintojų, kaip pvz. Puma, bet yra daug geresnių medžiagų, ergonomiškesnių, praktiškesnių, ir labiau tinkamų medžiokliniam peiliui, nei ragas.

P.s. Na, o tikro medžiotojo

2010-09-07- 20:38

P.s. Na, o tikro medžiotojo peilis tikrai nebūtinai turi būti su rankena iš rago :)

Pritarčiau O. Benderiui dėl

2010-09-07- 23:01

Pritarčiau O. Benderiui dėl raginės rankenos praktinės reikšmės.
Be to žvelgiant iš istorinės pusės, beveik visi koviniai bei medžiokliniai peiliai rasti Europoje (VIII-XV amžiaus) buvo su medinėmis, retai kaulinėmis, rankenomis. Ragas daugiau buvo naudojamas puošybai (pvz. kaip suomiškų peilių rankenų plokštelių intarpai).

Dažnai dorodamas žvėriena

2010-09-08- 11:57

Dažnai dorodamas žvėriena įsitikini, kad medine rankena yra pranašesne už iš kitu medžiagų pagamintas rankenas ir dar jeigu medine rankena puikiai įmpregnotą ir nušvitrintą iki blizgesio taipogi yra slidi ir darbuotis ne patogų. Pastebėjimai iš ilgalaikes praktikos.
Atsakymo rašymas