Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2024-03-28- 13:12

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 37 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 0:14 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-07-21- 17:37
Pranešimai: 10
Miestas: Vilnius
Sveiki, gerbiamieji peilių turėtojai, mylėtojai, gamintojai :)

Man labai reikia profesionalių patarimų ir pagalbos. Mano gyvenimo draugui tuojau bus 30 metų, jis visąlaik subtiliai užsimindavo, kad nori gero peilio, tai nusprendžiau ta proga šią dovaną ir įteikti, bet apie peilius neturiu žalio supratimo... Žodžiu nieko neišmanančiai merginai reikia jūsų, vyrukai, pagalbos.

Gamintojų daugybė, asortimentas didžiulis, mėginau skaityti šio tinklalapio forumo temas, kalbate apie visokias plieno rūšis, geležčių storį, dar visokius man nesuprantamus dalykus... Niekaip negaliu išsirinkti, tačiau galiu apibūdinti situaciją:

Mano mylimas vyras labai mėgsta gamtą, lygiai taip, kaip ir aš. Tik aš priplaukusi tokia, drugelius fotografuoju visokius :d O jis su saule keliasi, žvejoja, kuria laužą, verda žuvienę, na, žodžiu, kaip tikri vyrai ir daro :D Mėgstame gyventi gamtoje savaitėmis, su palapine, bulvėm, "tušonke" ir žuviene :D Žodžiu, abu mėgstame ištrūkti į gamtą ilgam, tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Pasakoju todėl, kad suprastumėt, kokio peilio man reikėtų :) Na... miške šakoms pjauti, žuviai valyti, virvagaliams visokiems pjaustyt :D O esminis kriterijus - peilio kokybė, ilgaamžiškumas... tikiu, kad būna tokių peilių, kuriuos net savo vaikams gali palikti :) Kažkurioje forumo temoje užmačiau kaip kažkam ašmenys ištrupėjo... tai va tokio peilio man nereikia. Noriu padovanoti savo draugui tikrą, kokybišką peilį, kuris būtų kiekvieno peiliais besidominčio svajonė... na, aišku, man kaip moteriškei, jis turėtų būti ir laaabai gražus :) Gražus tai man su medine, kauline rankena, tačiau suprantu, kad gamtoje tas nėra labai praktiška... Galbūt tokiai progai mąstyčiau apie vienetinį, rankų darbo peilį, išgraviruočiau jį... tačiau vėlgi.. ar vienetinis mano kišenei ir ar pavienis peilių gamintojas (fizinis asmuo) man galėtų užtikrinti tokią kokybę ir ilgaamžiškumą, kokį galėtų užtikrinti visame pasaulyje žinomi peilių gamintojai? Atleiskite, nenoriu įžeisti peiliadirbių, esu visiška naujokė šia tema... dar baisu, kad kas neapgautų ir neįsiūlytų nieko verto peilio už didelę sumą...


Žodžiu, reikalingas įspūdingas, kokybiškas, ilgaamžis peilis vyrui, kaip dovana, kuris bus naudojamas gamtoje, kaip apibūdinau aukščiau. Norėtųsi, kad bent kokių 20-30 metelių garbingai atitarnautų...

Labai dėkoju iš anksto visiems už patarimus, pagalbą renkantis peilį. Na ir biudžetas... pasakysiu, kad iki 1000 litų, tai ir siūlysit už tokią kainą :) Aš nežinau... tikiu, kad geras peilis yra nepigus. Galiu gal ir tą tūkstantį sumokėti, bet gal tiek nereikia... gal ir daugiau galiu, tiesiog noriu nepermokėti, o ir pati nesidžiaugiu stora pinigine, tačiau tokiai garbingai dovanai, jeigu ji verta, esu pasiryžusi sumokėti tikrą tokios dovanos kainą, nors labai norėtųsi įtilpti į kokius 500 pinigų... Gelbėkit, vyrai, vargšę moterėlę :D Atleiskit už neišmanymą ir nežinojimą... jeigu siūlysit kelis variantus, tai rinksiuosi pagal grožį, kas man daugiau belieka :)

Gal net ne tą temą pasirinkau klausimui. Man ji pasirodė tinkamiausia, nes visgi peilio reikia turizmui-žvejybai, na žodžiu gamtai...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: uzmesk aki i TRC peilius. is
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 0:37 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-12-17- 17:37
Pranešimai: 1727
Šalis: Éire
Miestas: Cill Chainnigh
uzmesk aki i TRC peilius. is meistro siulomo asortimento - yra ir tinkamu bushcraft'ui http://www.knives.lt/TRC-knives
P.S. jokiu budu nesusigundyk isreklamuotais Bear Grylls linijos Gerber gamybos peiliokais - jie niekam tike.

_________________
-666-


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 1:22 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-11-03- 20:43
Pranešimai: 10033
Šalis: Lietuva
Miestas: Vilnius
Rūta rašė:
Pasakoju todėl, kad suprastumėt, kokio peilio man reikėtų :) Na... miške šakoms pjauti, žuviai valyti, virvagaliams visokiems pjaustyt :D O esminis kriterijus - peilio kokybė, ilgaamžiškumas... tikiu, kad būna tokių peilių, kuriuos net savo vaikams gali palikti :)


Peilio ilgaamžiškumas didele dalimi priklauso nuo vartotojo požiūrio į peilį ir nuo naudojimosi peiliu kultūros. :/
Nes sulaužyti ar sugadinti galima bet kurį peilį. *pirat*

Aprašytiems uždaviniams rekomenduočiau du peilius: daugiafunkcinis lenktinukas (ar "multitulas") ir didesnių gabaritų stovyklavimo darbams pritaikytas ištisinis. Tai užtikrintų efektyvų įvairių išvykose į gamtą pasitaikančių darbų atlikimą. 8)

_________________
Geriausias peilis yra tas, kurį turi kai jo prireikia...


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 4:49 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-07-21- 17:37
Pranešimai: 10
Miestas: Vilnius
Mielas, Bangini, visų pirma, turėjau išsiaiškinti, ką tas baisus žodis bushcraftas reiškia :D Labai ačiū už nuorodą ir patarimą dėl niekam tikusių Gerber peilių, tai aš tą Gerber išbraukiu iš savo žodyno ir toliau lieku su klaustuku :) Bet asortimentas jau sumažėjo :) Peržiūrėjau Jūsų nuorodą... man kaip visiškai nemokšai, bet estetei, tie peiliukai na... nejubiliejiniai :) Ot supratimas merginos, pagalvosit :D Na, bet juk šioks toks gimtadienis, norisi ir gražaus, alia tai kokios rankenos gražios, galbūt personalizuoto.... kažkaip man tų peiliukų išvaizda... na, netinka jie man dovanai, graviravimui...

Gerbiamas, Vladai, mano gyvenimo draugas, kaip ir aš, mėgstame mylėti ir prižiūrėti daiktus, kuriuos turime, tikrai labai praverstų ir patarmai dėl peilio priežiūros, galbūt kartu įsigyčiau ir galąstuvą, apie kurį taip pat neturiu jokio supratimo :D Žodžiu, man reikia konkretaus modeliuko, nes pati niekaip neišsirinksiu. Lenktinukų būna smagių ir kokybiškų, pvz. "Victorinox", tačiau netinka man lenktinukas jubiliejui :) Nebent sau kada įsigyčiau.

Reikėtų patarimo dėl tų visų plienų rūšių, geležtės ilgio ir storio, o idealiausia tai būtų konkrečios modelių rekomendacijos. Ačiū, vyrai, už atsakymus, nuoširdžiai dėkui ;)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Sebenza lenktinukas labaai
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 5:05 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-12-07- 23:57
Pranešimai: 1567
Miestas: Kaunas
Sebenza lenktinukas labaai tinka jubiliejui :D Bet gaila, į biudžetą nesutelpa. Jei nuo buškrafto atsiribosim, tai prašau: kad ir medžioklinis Giko, arba kas nors iš Lino gamintų, arba pvz koks prašmatniai padarytas Puuko - vėl link buškrafto. O jei nuo buškrafto nu niekaip, tai pvz Leuku. Ir geriau Leuku komplekte su mažesniu peiliu - fiksu irgi. Kažkas panašaus būtų į Lino darytą 174 ir 175 komplektą:

http://host-photo.com/photos/x751.jpg

http://host-photo.com/?module=show&file_name=x756.jpg

Reziumuojant: Giko, Lino. Galbūt mano mintis apie rinkinį - Leuku su mažu fiksu - labiausiai atitinkanti poreikius dovana ir galimas įspūdingas išpildymas. Pasirinkus kažką iš šitų nebereiks sukt galvos dėl geležčių storių, ilgių, dar kažko labai, v.ž., viskas būtų gerai, liktų tik malonūs dizaino ir tam tikrų medžiagų pasirinkimo rūpesčiai. :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 5:32 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-11-03- 20:43
Pranešimai: 10033
Šalis: Lietuva
Miestas: Vilnius
Rūta rašė:
Reikėtų patarimo dėl tų visų plienų rūšių, geležtės ilgio ir storio, o idealiausia tai būtų konkrečios modelių rekomendacijos.


Visi plienai geri, nes blogų plieno rūšių peilių gamintojai nenaudoja. Pasitaiko tik netinkamai termiškai apdoroti plienai. Arba kitaip sakant - gamybos brokas. ;)
Ką dėl plieno reikėtų apsispręsti, tai ar norima korozijai atsparaus "nerūdijančio" plieno ar gali būti ir neatsparus - "rūdijantis". Šis pasirinkimas svarbus dėl to, kad pvz. pasirinkus "nerūdijantį", dauguma damaskinio plieno peilių nebetiks, nes yra "rūdijantys". Atkris ir kiti peiliai su anglingo plieno geležtėmis. "Rūdijantis" plienas nėra blogai, tik jis reikalauja daugiau dėmesio ir papildomos priežiūros. O tai ne visiems priimtina.
Dėl išmatavimų, tai peiliai stovyklavimui įprastai naudojami su 10-15 cm ilgio geležte. O storis g.b. 3-5 mm.
Kadangi renkama dovana, kuri be kitą ko turi vizualiai patikti, siūlyti kažkokius konkrečius modelius bus ilgas ir nedėkingas užsiėmimas, nes estetinis skonis pas visus skirtingas. Žymiai efektyviau būtų pačiai pasirinkti keletą patinkančių peilių nuotraukų (pvz. į Google vaizdų paiešką įvedus raktinius žodžius "fixed knife wood handle" ar "fixed knife stag handle"), o pagal tai jau galima būtų kažką rekomenduoti.
Tik vertėtų žinoti, kad peilis paveikslėlyje ir peilis "gyvai" dažnai gerokai skiriasi. Todėl galutinai pasirinkti geriausia čiupinėjant peilius rankomis. Rankos visada pajunta tai, ko akys nepamato. :O

_________________
Geriausias peilis yra tas, kurį turi kai jo prireikia...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Vistik ką kolegos besakytų
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 7:16 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-12-16- 8:42
Pranešimai: 2295
Miestas: Raudondvaris, Kauno r.
Vistik ką kolegos besakytų ikišiu ir savo trigrašį :-)
Jei jau renkamės peilį stovyklavimui, iškart atmeskim anglingą (rudijantį) plieną. Blogas jausmas kai turi gerą peilį ir su juo negali atsipjauti arbūzo ar obuolio, nebent mėgsti metalo skonį.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Šiaip tai kad geras peilis
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 8:00 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2010-02-25- 3:14
Pranešimai: 588
Miestas: Vilnius
Šiaip tai kad geras peilis geru išliktų - reikia jį ir mokėti pagalasti, ir suprasti ką su juo galima daryti, ko negalima. Šiaip patarčiau užsisakyti pagal savo eskizą peilį pas TRC, iš pvz RWL-34 plieno. Ir į makštis - mažą viktrorinoksą, arbą peilį ir multitulą. Nes peiliai dažniausiai nukenčia jais ką nors krapštant, konservus atidarinėjant ir tt. Eskizą galėtų ir jūsų vyras padaryti.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Lansky arba Spyderco
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 9:36 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-27- 23:41
Pranešimai: 1059
Miestas: Vilnius
Lansky arba Spyderco galastūvas Jūsų vyrui tikrai bus geras priedas prie peilio. Jis kaip tik skirtas tiems kas gąlasti nemoka, bet nori gerų rezultatų. Pažiūrėjus youtubą, Jūsų vyras per 20 min supras kaip juo naudotis. Priešingai nuo visokių įprastų galąstuvų, kuriuos Jums teko matyti per š*** pardavimo laidas (Topshop pvz ) šis negadina peilio. Be to Jūsų virtuvėje kiti peiliai galės skusti plaukus (čia ne išsireiškimas).

_________________
Iman, Ittehad, Nazm... Kažkas yra tuose žodžiuose, ko pasiilgstu mano šalyje...


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: As tai siulau neapkrauti
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 10:42 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-12-10- 23:27
Pranešimai: 1210
Miestas: Vilnius
As tai siulau neapkrauti Rutos papildomais patarimais.
Pagrindas jau nuskambėjo.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Manau, kad Rūtai reiktų
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 11:17 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2011-01-17- 14:48
Pranešimai: 530
Miestas: Palanga
Manau, kad Rūtai reiktų atkreipti dėmesį į Giko, Aurimo.D, Kęstučio ir Algirdo darytus peilius. Asmeniškai aš rinkčiausi Giko gaminius. Jie paprastesni - nėra, jei taip galima pasakyti, "į akis krentančių" puošybos elementų, tačiau tikrai neprasti. Esu rankose laikęs apie 10 Giko peilių, kurių kaina 700-2000 Lt. Galiu pasakyti tik viena-jais negalima nesigėrėti. Be to, medžiagas galima asmeniškai paderinti (pvz: esu matęs rankeną su kaulo intarpu, kas Giko nėra būdinga). Aurimo.D ir Kęstučio & Algirdo :) peiliai labiau puošnesni, gal labiau priimtinesni moteriškai akiai. Nuotraukose atrodo labai gražiai. Gyvai nesu jų matęs ir daugiau komentuoti negaliu, tačiau jei patys meistrai garantuoja už medžiagas ir apdirbimo kokybę, manyčiau, kad būtų puiki dovana *hi*


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: O kada tas jubiliejus? Nes
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 13:08 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-31- 23:18
Pranešimai: 3785
Šalis: LT
Miestas: Sostinė
O kada tas jubiliejus?
Nes spėju GIKO peilį tai datai dar kaži ar pavyktų gauti.
Nepamirškim to, kad pas gerą meistrą jo gaminys lentynoje neguli.

_________________
Русский военный корабль, иди ****!


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 14:53 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-07-21- 17:37
Pranešimai: 10
Miestas: Vilnius
O.Benderi, ačiū už atsakymą, peržiūrėjau Jūsų nurodytus peilius, visi man jie gražūs, kiekvienas savaip :) Komplektukas labai gera idėja, net nepagalvojau! Tačiau tikriausiai nesutilpsiu į savo kišenę, nors norėčiau visai komplektuoti rimtą peilį ir lenktinį peiliuką.

Vladai, tikrai norėčiau nerūdijančio varianto :) Visai sutikčiau su Linuks nuomone. Dėl modeliuko nesu išranki, kiek žiūrėjau, pavyzdžiui, Giko peiliukus, man visi jie nerealūs :D Dėl pačiupinėjimo... na ką gi aš nieko nesuprantanti ten suprasiu, visiškai man tai nepadės. Daug labiau padėtų specialisto pasakymas, kad va štai šitas peilis yra tikrai geras, aš pats tokio norėčiau :)

Maksai, čia dovana-siurprizas bus, tai neprašysiu vyro eskizo, tegu jis nieko apie tai nežino :) Ale tikrai, kokia nereali idėja su tuo komplektavimu... multitūlas arba lenktinis peiliukas kartu su peiliu...

mahelad, ačiū už patarimus dėl galąstuvo. Na va, reiškia ir galąstuvo taip pat reikia :) Lansky arba Spyderco? O kurį iš jų žiūrėt? :)

Vajej, jaučia mano širdis, kad aš per tuos peilius liksiu be savo išsvajoto objektyvo :D Na, peilis vyrui tebūnie šventas reikalas :)

Bozkurt, tikrai, ačiū už supratingumą, nes man jau galvą apsisuko nuo informacijos :) Vis tik manau, kad visų sričių žmogus negali išmantyti, tam paprasčiausiai nepakanka laiko... Jau dabar matau, kad peiliai gali tapti labai įdomiu ir užkrečiančiu hobiu, bet visko negaliu aprėpti nei fiziškai, nei finansiškai :)

Ričardai, aš taip pat jau imu mąstyti apie Giko peilius. Moteriška akis neturėtų groti pirmuoju smuiku, juk dovana tai vyrui :)

pyfpafz, jubiliejus rugsėjo viduryje, aš pareigingai rūpinuosi iš anksto :) Nors gal jau per vėlai, jeigu gaminti peilį, o ne pirkti pagamintą?

Dar kartą ačiū visiems. Jau turiu viziją, kuri tikriausiai niekaip netilps į mano norimą sumą :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Arba parašyk Vladui į PM.
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 15:19 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-01-27- 14:41
Pranešimai: 2226
Miestas: Vilnius
Arba parašyk Vladui į PM. Manau kad tikrai padės ir patarimu, o gal ir pats tinkantis peilis pas jį bus.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema: Džiugu matyti kai moteris
StandartinėParašytas: 2012-07-22- 15:20 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2012-01-31- 23:18
Pranešimai: 3785
Šalis: LT
Miestas: Sostinė
Džiugu matyti kai moteris taip stengiasi, gal teisingiau sakyti neriasi iš kailio, ieškodama vyrą nudžiuginsiančios dovanos *2thumbs*
Jei domina GIKO tai siūlyčiau kuo skubiau derintis su Tomu, nes pas jį eilė didesnė nei tarybinias laikais prie šlapenkės. Ir neveltui :)

_________________
Русский военный корабль, иди ****!


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 37 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 7 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007