Kestutis ply rašė:
Tikriausiai todėl dauguma teisėjų ir nesuka sau galvos kas teisus, o kas ne.
Nežiūrint į visas teismų ir teisėjų veiklos problemas (kurių čia aptarinėti manau neverta), yra paplitęs vienas stereotipas, kuris labai iškreipia bendrą teismų sistemos vaizdą ir teismų paskirtį: tai įsitikinimas, kad teismai privalo aiškintis kas teisus.
Anaiptol. Teismai privalo tik įvykdyti teisingumą (LR Konstitucijos 109 str.). Praktikoje tai reiškia - įvertinti teismui pateiktus įrodymus ir nuspręsti ar pagal esamus įrodymus ir galiojančius įstatymus buvo pasielgta teisingai/neteisingai. Ar veiksmai buvo teisingi/neteisingi bendražmogiškąja prasme teismui leista spręsti tik tuomet, kai konkreti situacija nėra aptarta įstatyme. Tokių situacijų nėra daug ir jos pasitaiko nedažnai. O ieškoti tiesos - ne teismo kompetencija.
Tuo tarpu dauguma žmonių menkai žino net pagrindinių įstatymų nuostatas, o jeigu ir žino, tai kasdieniame gyvenime jų nepaiso ir vadovaujasi savo "teisingumo" supratimu. Todėl kai tenka teisme ginti savo veiksmų teisėtumą ir savo tiesas, jos nebūtinai yra teisingos įstatymo požiūriu. Ir kai teismas žmogaus požiūrio nepalaiko - tas nusivilia teismų sistema ar kaltina teisėjus. O juk visai be reikalo.
Pasikartosiu, kalbu atmesdamas teisėjų tyčinius pažeidimus, kurie savo ruožtu stipriai diskredituoja teismų sistemą ir skatiną "namudinį teisingumą". Tačiau tų pažeidimų nėra tiek daug, kiek sklando gandų, nes be kitą ko, prie neigiamos nuomonės formavimo prisideda dauguma mano paminėtų atvejų, kai veikia stereotipas: "aš buvau teisus, bet teismą papirko ir jis nusprendė priešingai".
Ir tik labai retas susimąsto: "O gal aš buvau neteisus?" :/
Žodžiu, žmonės gyvena pagal savo įsitikinimus, teismai vykdo teisingumą pagal įstatymus, o absoliuti tiesa slypi kažkur anapus. (c)

kaban rašė:
Mano nuomone - reikia, esant poreikiui patikimas peilis - galingas ginklas. Dabar kokie galima nesiotis butent tam aspekte, koks patogesnis, kur nesioti, kaip su juo elgtis - ir t.t., manau butu visai i tema
Kažkaip nelogiška: vėl klausi patarimo ką nešiotis, koks patogesnis, kur nešiotis etc
Nors temoje įvairūs žmonės su praktine patirtimi tau pataria -
jokio peilio savigynai nesinešiok.
Netiki kitų patirtimi - nereikia. Bet kam tuomet klausi? 8(
Pasirink patinkantį kovos stilių, treniruokis ir kaupk savo asmeninę patirtį.
Manau tuomet anksčiau ar vėliau pats suprasi, kad kovos įrankis ir jo nešiojimo būdas pasirenkamas priklausomai nuo kovos stiliaus, individualių fiziologinių ypatybių ir kovai keliamų uždavinių.
Gal net suprasi ir tai, kad ne įrankis apsprendžia kovos eigą ir baigtį.
O fantazijų apie "savigyna su peiliu" ar "peilis-savigynai" - nebedauginkim. Jų ir taip pilnas internetas.