kaban rašė:
tema vadinasi - miesto-saviginos peilei, tai kur dar klausti patarimo koki peili neisotis?
Jau pirmame temos puslapyje buvo atsakyta, kad "savigynos peilis" - nesąmonė.
Tiek teoriškai, tiek praktiškai. Taigi tema išsemta.
O neuždaryta ši tema tik dėl to, kad tęsiasi diskusija dėl kai kurių savigynos aspektų panaudojant peilį. Nepriklausomai nuo peilio paskirties.
Tuo pačių, lieka galimybė klaidingai manantiems, kad egzistuoja "savigynos peiliai" išsamiau paaiškinti, kodėl tokia peilių paskirtis - nesąmonė.

kaban rašė:
as irgi zmogus su patirtimi - is plataus saviginos budu pasirinkau peili, kaip man priimtinesni ir mano nuomone efektingesniu balansu tarp reikiamos ir nepageidaujamos zalos
Nežinau, kokia pas patį patirtis, todėl nekomentuosiu.
Tačiau žinau, kokia yra mano patirtis ir patirtis žmonių, kurie realiai susiduria su peilių panaudojimu savigynai. Ir ką apie "peilius savigynai" mano žmonės, kurie profesionaliai moko savigynos.
Visą tai man duoda pagrindą teigti, kad be specialaus pasirengimo peilis savigynai nereikalingas. Nes yra efektingesnių priemonių. Ypač žmonėms, neturintiems savigynos įgūdžių.
Tai, kad kai kurie nežino visų savigynos alternatyvų ir deda viltis į peilį, kaip savigynos priemonę, nekeičia fakto, kad "savigynos peilis" - marketologų pramanas. Kaip ir "taktinis peilis" ar "išlikimo peilis".
O aklai tikėti kiekvienas žmogus gali kuo jis nori.