Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 11:05

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 104 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Silkinas rašė: Kad mūsų
StandartinėParašytas: 2013-09-28- 18:01 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Silkinas rašė:
Kad mūsų laikais iškrypimus pradėta laikyti gyvenimo norma. Susirinko komisija kurios daugumą sudarė nuokrypos ir nusprendė, kad tai jau neliga. Blogiausia tai, kad mažumos nuomonė primetama daugumai, kaip gyvenimo pagrindas ir nedrįsk kritikuoti, tame tarpe ir taip vadinamą"meną"
Valdžią kritikuoti galima ir reikia, bet nevisos formos tinka.

Mane juokas ima kai žmonės nesusidure su psichiatrija ar medicina bando iš savo varpinės spręsti, kas yra kas.
P.S. valdžiaI kritikuoti visos priemonės tinkamos.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-28- 18:11 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
GAdas rašė:
Vėsaitė mano tėvo grupioke ir kaip mano tėvukas išsireiškė, - ji gera inžinierė, bet šūdina valdininkė...

Na Vėsaitė seime ir va jau kiek metų.
O tavo tėvukas kur!?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-28- 19:07 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Na, šiaip tema buvo apie meną ir skonius, bet... Labai daug kas vertina Lietuvoje vykstančius procesus, kaip marazmą, taip kad draugas B, jokia ne išimtis. O jo priklausymas neomarksistams bei kova prieš tautines vertybes, kelia daug klausimų.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-28- 20:32 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:
GAdas rašė:
Vėsaitė mano tėvo grupioke ir kaip mano tėvukas išsireiškė, - ji gera inžinierė, bet šūdina valdininkė...

O tavo tėvukas kur!?

O mano tėvukas su manim iš grybavimo grįžo :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-28- 20:38 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Keptulis rašė:
Na, šiaip tema buvo apie meną ir skonius, bet... Labai daug kas vertina Lietuvoje vykstančius procesus, kaip marazmą, taip kad draugas B, jokia ne išimtis. O jo priklausymas neomarksistams bei kova prieš tautines vertybes, kelia daug klausimų.

Kokias fuck tautines vertybes multikulturineje visuomenėje, - ar pats bent jas gali įvardinti? Gal bliam ir gražulis tautinė vertybė, nes rėkia visą gerkle, kad jį gėjai ir policininkai puola, kai tuo tarpu apats yra kelių gaidelis ir bando išvengti mokestinės prievolės su latviška mašina? ...už lietuvą vyrai...:D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-28- 21:28 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

GAdas rašė:
Keptulis rašė:

Kokias fuck tautines vertybes multikulturineje visuomenėje, - ar pats bent jas gali įvardinti? Gal bliam ir gražulis tautinė vertybė, nes rėkia visą gerkle, kad jį gėjai ir policininkai puola, kai tuo tarpu apats yra kelių gaidelis ir bando išvengti mokestinės prievolės su latviška mašina? ...už lietuvą vyrai...:D

Neįsižeiskit, bet nušnekat totaliai. Kuo čia dėtas Gražulis? Tautinės vertybės? Tai Lietuvių tauta, Lietuvos valstybė, kaip lietuvių tautos namai, kuriuose lietuvių tauta galėtų augti ir tarpti (antraip, kokia Lietuvos,kaip valstybės prasmė?), lietuvių kalba, papročiai, ta pati Tautinė giesmė, kurios jūs čia taip nemėgstat ir su kurios žodžiais lūpose mirė tūkstančiai žmonių ir pan... Mažai? Nesvarbu? Na, čia, kaip sakant, kiekvienam pagal skonį ir suvokimą...
Multikultūralizmas? Čia kas? Vaivorykštiniai paradai, privalomos pasakos vaikams apie du princus ir Kalėdų, Velykų išgujimas iš viešosios erdvės, kad tik multikai neįsižeistų??? Ačiū, ne.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-28- 22:12 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Keptulis rašė:
Neįsižeiskit, bet nušnekat totaliai. Kuo čia dėtas Gražulis? Tautinės vertybės? Tai Lietuvių tauta, Lietuvos valstybė, kaip lietuvių tautos namai, kuriuose lietuvių tauta galėtų augti ir tarpti (antraip, kokia Lietuvos,kaip valstybės prasmė?), lietuvių kalba, papročiai, ta pati Tautinė giesmė, kurios jūs čia taip nemėgstat ir su kurios žodžiais lūpose mirė tūkstančiai žmonių ir pan... Mažai? Nesvarbu? Na, čia, kaip sakant, kiekvienam pagal skonį ir suvokimą...
Multikultūralizmas? Čia kas? Vaivorykštiniai paradai, privalomos pasakos vaikams apie du princus ir Kalėdų, Velykų išgujimas iš viešosios erdvės, kad tik multikai neįsižeistų??? Ačiū, ne.

Neįsižeidžiu :) Man vertybės yra žodžio minties ir saviraiškos laisvė. Tautinė giesmė tėra V.Kudirkos eilės, kurias jis turėjo laisvę sukurti ir kurias liaudis 'išrinko' kaip geriausiai atspindinčias šios valstybės esmę. Viskas čia OK. Beje, aš nesakiau, kad jos nemėgstu... Pažvelgus į šių dienų LT realijas matosi, kad ji gerokai atitrūko nuo gyvenimo, todėl tos moterys performanso metu ją pataisė taip, kad atitiktų esamą situaciją ir čia nieko įžeidžiančio ar niekinancio aš nematau.;) Lietuvių papročių galite neliesti, nes tada kalba turi eiti apie pagoniška kultūrą, o ne apie primestas krikščionių elgesio taisykles.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-28- 22:39 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

GAdas rašė:
Keptulis rašė:

Neįsižeidžiu :) Man vertybės yra žodžio minties ir saviraiškos laisvė. Tautinė giesmė tėra V.Kudirkos eilės, kurias jis turėjo laisvę sukurti ir kurias liaudis 'išrinko' kaip geriausiai atspindinčias šios valstybės esmę. Viskas čia OK. Beje, aš nesakiau, kad jos nemėgstu... Pažvelgus į šių dienų LT realijas matosi, kad ji gerokai atitrūko nuo gyvenimo, todėl tos moterys performanso metu ją pataisė taip, kad atitiktų esamą situaciją ir čia nieko įžeidžiančio ar niekinancio aš nematau.;) Lietuvių papročių galite neliesti, nes tada kalba turi eiti apie pagoniška kultūrą, o ne apie primestas krikščionių elgesio taisykles.

Na, kam atitrūko, kam ne. Man - ne. Man tinka kiekvienas Tautiškos giesmės žodis ir jis toks pat aktualus, kaip ir prieš 100 metų.
Kalbant apie žodžio ir saviraiškos laisvę, tai kur ji, kad ir kokioje Švedijoje? Kur kunigai sodinami už tai, kad išreiškia savo nuomonę apie homoseksualizmą ar persekiojami Parncuzijos miestelių merai, "nesutuokiantys" homoseksualų????
Papročius paliesiu, nes lietuvių kultūra yra baltiškos ir krikščioniškos religijų, pasaulėžiūrų samplaika. Bandymai jas absoliučiai priešinti, tėra menko išsilavinimo ir prasto skonio išraiška. Tai plika akimi matoma šventėse, girdima kalboje ir t.t. Kas yra kultūros sudedamosios dalys.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Tos paničkos irgi neblogos
StandartinėParašytas: 2013-09-28- 23:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tos paničkos irgi neblogos mianinykės, jei tokią pat diskusiją ant Lietuvos užvedė, kaip ir vamzdis Vilniuje ar stiklainis prie Kauno savivaldybės. Ale man asmeniškai tai visi tie 3 dalykai negražu. Kaip kitaip žmonės apie tave sužinos? Reikia šokiruoti...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-29- 0:51 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

GAdas rašė:
Silkinas rašė:
GAdui.

Tas antifašistines bobas išvis į rusyną reikia išvaryti. Kas ten pas jas per menas pamatysi panagrinėjęs jų kūrinius. Tada durnyno ligoniai sveikais pasirodys.
i

Matai Silkinai, tada nafig deklaruoti tą mūsų nepriklausomybę jei taip pas putkos rosija traukia? Man tai yra kalėjimas... CCCP laikais menininkus ir literatus labai mėgo kišti į psichdispancerius, nes jie nedarė to, ką valdžia nurodė, - ar jie buvo ligoniai? Jei atrodo, kad jos iš kažko tyčiojosi, tai kodėl nekelia bangų koks kunigėlis, kad tėve mūsų yra perdirbtas kaip alaus mėgėjų malda? Labai daug tokių pavyzdžių kai specialiai sukeliamas ažiotažas dėl to, kad kažkas nepatiko valdančiųjų planui, nes laisvus žmones valdyti neišeina, - su jais tartis reikia, o tai laaabai nepatinka tiem, kurie dedasi šios šalies ar pasaulio viešpačiais. Liūdna...
P.S. manau, kad jei CCCP laikais būčiau tokio amžiaus kaip dabar, dienas leisčiau pas baltas meškas pagal TSRS BK 58 str.

Sojūzas jau yra grįžęs pas mus. Matai gi pats, kitokia nuomonę turi, vadinasi: arba tu Rusijos agentas, arba tu psichiškai nesveikas. čia mūsų laikų Lietuva. Mūsų. Sojuze, jaunimui reiktų primint, kaip buvo: jei tu pakritikavai valdžią, nesutikai su vieša nuomone, vadinasi, tu arba JAV agentas, arba psichinis ligonis. Abiem atvejais, tiek sojuze, tiek nūdienos Lietuvoje yra bendras vardiklis: žmogus negali turėt nuomonės skirtingos nuo viešai priimtos/priimtinos - jei jis tokią turi, jis arba - agentas, Rusijos/JAV, arba psichiškai nesveikas. Reziumė koks? O reziumė toks, kad tokio mėšlo laisvam demokratiniam pasauly kaip ir nėra - ten žmogaus nuomonė, yra visų pirma jo nuomonė, o ne diagnozė priklausymo tam tikroms slaptoms tarnyboms (užsienio) ar ligos diagnozė. Lietuva Nepriklausoma 20 metų, bet vis dar Sojuze/ Smetonmety. Taip taip, Smetonos laikais irgi, asmenys su svetima nuomone iškart buvo agentai, Smetona geriau žinojo, kas yra kas :D))))))) Taip kad GAdai, nebūk garantuotas, kad 58str. analogija nebus atgaivinta mūsų Laisvoje ir Nepriklausomoje Tėvynėje. Noro tokio yra pas ne vieną :)))) P.s. Atsiprašau, kad nuo meno peršokau prie nelabai meniškų dalykų, bet visa tai liečia ir meną. Tiek kūrybos laisvės prasme, tiek bendrai meno suvokimo išorines refleksijas..Negaliu pavadint normalios visuomenės, net tiksliau ne visuomenės, o politinės santvarkos, viešo diskurso, normaliu, kuriame žmonių vienoks ar kitoks pasisakymas iškart traktuojamas kaip ne jo, o kažkokių spectarnybų. Tai yra visiška duobė. Ir visiškai nesvarbu, kokia nuomonė, nuomonės gali būt kardinaliai skirtingos, tik viena apšauks, kad tai rusų tarnybų inspiruotą, priešingą nuomonę apšauks, kad tai JAV CŽV. Pabaigai dar pridės, kad abu nuomonių pareiškėjai - "debilai" XD :D Tai va tokia yra padėtis dabar "ant" Lietuvos :D

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Norintis kažką pasakyti
StandartinėParašytas: 2013-09-29- 2:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Norintis kažką pasakyti mIAninkas tegu geriau ima rašymo priemones ir užrašo tai juodu ant balto, jei visi neišsakyti dalykai taip plėšo jam dūšią. Jei rankos kreivos ir dievulis neapdovanojo gebėjimu materializuoti kažką, kas ne tik perteikia mintį, bet ir atlieka bent jau elementarią estetinę funkciją.

Tik psichopato arba narcizisto užrašų aš vis vien nelaikysiu meno kūriniu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ir kaži kuom čia dėtas
StandartinėParašytas: 2013-09-29- 11:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ir kaži kuom čia dėtas skonis? ;) Topiko prasme, matyt, ne maisto kontekste ...

"Dėl skonio nesiginčijama" visgi buvo naudojama tuomet, kai ginčo subjektai neturėjo vienodų galimybių išvystyti tąjį skonį ...

Apskritai, jei kažkas naudoja gan generalizuotą terminą "skonis" turėdamas minty, tarkim, "man patinka", arba apibūdindamas kažką, kas jam patinka (menas, muzika, patiekalas) tai čia iš vis bereikšmis dalykas. Tarkim, su kokybe, tai iš vis nesusiję.

Drunk rašė:
Norintis kažką pasakyti mIAninkas tegu geriau ima rašymo priemones ir užrašo tai juodu ant balto, jei visi neišsakyti dalykai taip plėšo jam dūšią.

Malevičiaus kvadratas? :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-29- 14:38 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
GAdas rašė:
pyfpafz rašė:
GAdas rašė:

O tavo tėvukas kur!?

O mano tėvukas su manim iš grybavimo grįžo :)

Nu vo, tai ir kalbėkit apie tai ką išmanot ;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-29- 15:42 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

O.Benderis rašė:
O reziumė toks, kad tokio mėšlo laisvam demokratiniam pasauly kaip ir nėra - ten žmogaus nuomonė, yra visų pirma jo nuomonė, o ne diagnozė priklausymo tam tikroms slaptoms tarnyboms (užsienio) ar ligos diagnozė.

Na jau na. "Laisvame demokratiniame pasaulyje, kaip jūs sakote, yra įvestos "hate crime" sąvokos, už kurias teisama griežčiau ir žiauriau. Tame jūsų pasaulyje yra persekiojama už bet kokią KITĄ nuomonę, kad ir homoseksualizmo klausimu ir t.t. Taip kad, manau, jūs pateikiate norimą už esamą.... :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O šiaip, manau, smarkiai
StandartinėParašytas: 2013-09-29- 16:04 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

O šiaip, manau, smarkiai tirštinat spalvas. Nes "demokratinio pasaulio" istorinė patirtis yra viiiisaaaai kitokia. Taip kad lyginti Lietuvą su Vakarų Europos šalimis 1x1, švelniai tariant, keista. Galų gale, niekada negalite atmesti to, kad Lietuvoje TIKRAI kai kurie žmogėnai dirba vienai ar kitai, jūsų įvardintai pusei, net ir politikoje. Nes mes buvome ir esame interesų konflikto geografinėje zonoje. Taip kad nematau nieko keisto.
Nors ir nutolome nuo temos....

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 104 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007