Apie peilių paskirtį ir naudojimosi jais patirtį
Atsakymo rašymas

O as jau maniau, kad as cia

2013-12-15- 12:47

O as jau maniau, kad as cia vienas esu oldschool, nemegstantis sintetiniais plovikliu kvapais atsiduodanciu leksciu ir saukstu su ploviklio skoniu:)
Kazkada seniai seniai girdejau tokia istorija, kad peiliai atsimpa nuo karsto vandens, del to juos reikia plauti tik saltu vandeniu, kad astruma laikytu. Gal kam nors si istorija pasitvirtino?

_Vladas_ rašė: Faktas tai,

2013-12-15- 15:34

_Vladas_ rašė:Faktas tai, kad kaip jau pažymėjo Linuks, indaplovėse nuolat plaunami peiliai dažniausiai atrodo "nekaip". Ypač jų rankenos. Net ir tų, kurių gamintojas skelbė, kad juos galima plauti indaplovėje.
Jeigu kalbėti apie ašmenis, tai turintiems indaplovę, siūlau atlikti paprastą bandymą: gerai užgaląskit anglingą (pvz. Morą), kokį nors pigų "maksiminį" (manau tokį bent vieną pas save suras kiekvienas) ir ką nors iš populiariųjų X45Cr15MoV ar pan. Padėkit į indaplovę naktiniam standartiniam plovimui, o sekančią dieną išsiėmę apžiūrėkit ašmenų briauną per padidinamąjį stiklą bei parašykit savo pastebėjimus.
Jeigu tuos pačius peilius, nieko jais nepjaustę, "išskalbsit" kartu su kitais stalo įrankiais dar 2-3 kartus, rezultatai bus dar akivaizdesni.
Tuomet pakalbėsim ir diskusija nebus tik teorinio pobūdžio. :)


http://www.youtube.com/watch?v=2esvnn9F994

A4 rašė: Kazkada seniai

2013-12-15- 15:54

A4 rašė:Kazkada seniai seniai girdejau tokia istorija, kad peiliai atsimpa nuo karsto vandens, del to juos reikia plauti tik saltu vandeniu, kad astruma laikytu. Gal kam nors si istorija pasitvirtino?

del peiliu plovimo karstu vandeniu nezinau, ale pamenu ant senu tarybiniu skutimosi peiliuku pakuociu rasydavo мыть холодной водой.
Atsakymo rašymas