Jei žiūrint plačiau, tai man tavo pasąmoningas potraukis mistikai ir "aukštesnio už mus teisėjo" troškimas yra visiškai suprantamas. Taip yra maloniau gyventi. Lengviau, paprasčiau, susikuriamas tam tikras saugumo jausmas, menamas stabilumas. Nebereikia tikrinti tiesų savo protu, užtenka priimti tam tikrus dalykus kaip absoliučiai teisingus ir neginčyjamus.
Tuo tarpu mokslo funkcija yra visiškai kitokia — mokslas stengiasi paaiškinti realybę tokią, kokia ji yra, nežiūrint į tai ar žmonėms paaiškinimas patiks, ar bus malonus... Ir dažnai mokslo paaiškinimai nebūna tokie mieli ir "šilti" kaip religinės iliuzijos, dėl ko kai kurie žmonės renkasi būtent iliuzijas — nes taip yra lengviau/maloniau.
Silkinas rašė:
Kas dėl pirmo klausimo, tai paimkime kad ir Volfą Mesingą. Pats prašė jo gabumus ištyrinėti, tik mokslas to nesugebėjo. Iš dabartinių reiškinių gali pažiūrėti ekstrasensų karus. Nėra ten viskas surežisuota.
Tai palauk, kodėl tas Volfas nepasiėmė to milijono dolerių?.. Iš geros širdies?
Dėl ekstrasensų karų: aš nuoširdžiai tikiuosi, kad tu čia pajuokavai?.. Nes jei kalbi rimtai, tai atsiprašau, bet čia diskusiją ir baigsiu, nes jaučiu, kad mano akyse ką nusiritai labai labai smarkiai, o aš norėčiau dar šokią tokią pagarbą išlaikyti...
Silkinas rašė:
Antra klausimo pusė tai pvz. fizinė jėga su minuso ženklu. Negali būti minusinio dydžio. Bet mokslui taip patogiau.
Aš tikiuosi tu supranti, kad abstraktieji mokslai, tokie kaip matematika, yra tik įrankiai? Tau atrodo, kad fizika klysta dėl to, kad turi neigiamus dydžius? :-/ Ar apie ką čia buvo šita dalis? Pradedu visiškai tavęs nesuprasti.
Red.
Dabar supratau: tavęs mokykloje apie vektorius tikriausiai nemokė?..