Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 22:13

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 797 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 54  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Galastuvai
StandartinėParašytas: 2015-02-23- 15:50 
Atsijungęs

Šalis: Anglija
Taip, del abieju punktu teisus. Skustuvui nebutina 30k ;) O ypac peiliui.

Kas del neatitikimu grit skaleje, taip, kiekvienas gamintojas ja vertina kitaip, bet yra ir toks parametras kaip mikronai, kai Shapton 30K yra viso labo 0.49 mikrono. Chosera 10K yra 1.47 mikrono, tad manau pakankamai artimi rezultatai gaunasi ir tas neatitikimas minimalus :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-03-03- 22:52 
Atsijungęs

Vininull'as Hapstono apžvalgą padarė:
https://www.youtube.com/watch?v=DaWVaRHSIo0

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-03-04- 1:10 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
Pas jį versija V4, o dabar pardavinėjama V5.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-14- 18:41 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Work Sharp VS Apex Edge Pro (clone)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-14- 19:03 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

samosval rašė:

Nu tai kokiu reikia būti grybu (šiuo atveju BANANU) kad nesugebėti išgalasti su ws peilio, kad jis skustų plaukus? Ir šiaip, vat man su šitu pagalasti nesigauna, bet aš padarysiu reviu, ir pasakysiu kad anas geriau nes man su juo gaunasi :D
Be abejo, su rankiniu galima pasiekti geresnį aštrumo lygį, ir padaryti gražesnį vaizdą (čia vėlgi kaip kas tą grožį supranta) bet laiko sanaudos nesulyginamos.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-14- 22:12 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Linuks rašė:
samosval rašė:

Nu tai kokiu reikia būti grybu (šiuo atveju BANANU) kad nesugebėti išgalasti su ws peilio, kad jis skustų plaukus? Ir šiaip, vat man su šitu pagalasti nesigauna, bet aš padarysiu reviu, ir pasakysiu kad anas geriau nes man su juo gaunasi :D
Be abejo, su rankiniu galima pasiekti geresnį aštrumo lygį, ir padaryti gražesnį vaizdą (čia vėlgi kaip kas tą grožį supranta) bet laiko sanaudos nesulyginamos.

Tai va atsako grybas ponui Linui. Cia ne reviu o mano nuomone apie situos galastuvus. Man patinka galandyti peilius su WSKTS bet kaip ir pasakojau geresniu rezultatu pavyko pasiekt galandant su akmenemis prietaiso pagalba. Ir apie ka pasokoja "Banan review.. :E" trumpai:
pliusas WSKTS ziauriai taupo laika. Sutinkat?
-"bet laiko sanaudos nesulyginamos" -Sutinkat
pliusas galandant akmenemis prietaisko pagalba kokybiskesnis galandimas. Sutinkat?
-"Be abejo, su rankiniu galima pasiekti geresnį aštrumo lygį". Sutinkat
Kaip ir viskas teisinga bet autorius grybas :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-14- 22:37 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Linuks rašė:

Sakyčiau, kad tai tik įgūdžio klausimas. Aš su WSKTS be vargo išgalandu iki plauko drožinėjimo.
Realus Apex tipo galandimo įrenginių privalumas - naudotojui nereikia būti susikaupus kai galandi. Gali pvz. žiūrėti TV ir galąsti. XD
O su WSKTS nuolat turi kontroliuoti ką darai. Ypač prie rankenos ir ties smaigaliu.
Tai ir būtų vienintelis realus WSKTS trūkumas lyginant su Apex tipo įrenginiais.
Na gal dar WSKTS labiau dulka, bet patiesus po apačia išskleistą laikrašti - nudrožtos abrazyvo ir metalo dalelės lieka laikraščio perimetre.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-14- 22:51 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:
Sakyčiau, kad tai tik įgūdžio klausimas. Aš su WSKTS be vargo išgalandu iki plauko drožinėjimo.

Pritariu, įgūdžiai svarbiausia. Iki "plauko drožinėjimo" išgalandu ir su paprastu trianglu.
Tiesa, nesunkai tai pavyksta ir galandant ant akmenų "iš rankos" ar kokią linzę ant švytro ir stropo.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-14- 23:10 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Dėl WSKTS sutinku su Vladu. Tai tik supratimo apie galandinimą ir "rankelės atmušimo" klausimas. Jei anksčiau, galąsdamas WSKTS, daugiau keikdavausi, nei galąsdavau, tai pastaruoju metu rezultatas vis labiau džiugina ne tik mane, bet ir svetimų namų šeimininkes.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-15- 7:37 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

samosval rašė:
Linuks rašė:
samosval rašė:

Tai va atsako grybas ponui Linui. Cia ne reviu o mano nuomone apie situos galastuvus. Man patinka galandyti peilius su WSKTS bet kaip ir pasakojau geresniu rezultatu pavyko pasiekt galandant su akmenemis prietaiso pagalba. Ir apie ka pasokoja "Banan review.. :E" trumpai:
pliusas WSKTS ziauriai taupo laika. Sutinkat?
-"bet laiko sanaudos nesulyginamos" -Sutinkat
pliusas galandant akmenemis prietaisko pagalba kokybiskesnis galandimas. Sutinkat?
-"Be abejo, su rankiniu galima pasiekti geresnį aštrumo lygį". Sutinkat
Kaip ir viskas teisinga bet autorius grybas :)

Atsiprašau kad taip grubiai išsireiškiau :) Aš tik nesuprantu kam lyginti du visiškai skirtingus daiktus, ir bandyti nuspresti kuris geresni? Šitą reviu/nuomonę žiūrės ir žmonės kurie galvoja apie galastuvo pirkimą, bet gyvenime nelaikę jo rankose. ir ką jie pagalvos? va su ws dirbti labai sudėtinga, gadinasi peiliai, gali nelabai kaip išsigaląsti.... Koks galastuvo minusas kad komlekte tik p220 ir p6000 juostelės? Tai labai puikus sprendimas didžiajai daugumai, kurie nenori sukti galvos ir gilintis į visas plonybes, be to, toks derinys padaro puikią, agresyviai pjaunančią briauną. Butų tokių pigiau, aš mielai naudočiau vien jas.

Dar kartą atsiprašau, tiesiog čia jau mano tokia nuomonė :)

Ps. tam kad galandant su WS nesugadinti peilio pradžios ir galiuko, bei pasiekti reikiamą aštrumą, pirmiausia reikia išmesti tą plastikinę apsaugą. Peilį laikyti vertikaliai visiškai nesudėtinga, užtat galastuvas 'nepagauna' peilio dešinėje pusėje. Ant apsaugos susirinkusios brazyvo dulkės braižo ir šipina peilį jį begalandant. Dar vienas dalykas, jei prie juostos pridėto peilio neišeina iškarto tolygiai traukti (gaunasi pauzė, per kuria peilio pradžia stovi vietoje) tada peilį glausk prie išjungto galastuvo ir vienu metu spausk jungiklį ir pradėk traukti peilį.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-15- 9:21 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Sutinku su Linu, iš video gali susidaryti blogas įspūdis apie WSKTS kaip kad man nutiko pažiūrėjus šį review https://www.youtube.com/watch?v=4YX1dpqStvE
Greitai pagaląsti žinoma malonu, bet toks griptilian aštrumas manęs netenkintų. Jei ne Pyfpafz'as bei Vladas taip ir nebūčiau įsigijęs, o juo esu tikrai patenkintas ir plaukus skuta ne tik mano, bet ir uošvienės peiliai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-15- 9:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kaelan rašė:
Sutinku su Linu, iš video gali susidaryti blogas įspūdis apie WSKTS kaip kad man nutiko pažiūrėjus šį review https://www.youtube.com/watch?v=4YX1dpqStvE
Greitai pagaląsti žinoma malonu, bet toks griptilian aštrumas manęs netenkintų. Jei ne Pyfpafz'as bei Vladas taip ir nebūčiau įsigijęs, o juo esu tikrai patenkintas ir plaukus skuta ne tik mano, bet ir uošvienės peiliai.

as irgi pries isigijant persiziurejau kruva video apie si wskts, ir geru ir blogu. Bet turedamas savo galva nusprendziau pirkt ir nesigailiu. Apie galastuva bandziau ispeti zmones kad reike atsargiai elgtis nes galima visai lengvai sugadinti galiuko (pirma karta paemus galastuva i rankas) ar tai yra blogai, kad zmogus pries imant brangu peili pasitriniruotu ant paprastesniu. Ar blogai ispeti zmogu kad pirkdamas komplekta jis dar pasirupintu papildomu komplektu juosteliu? Ar visa tai yra melas?

Jeigu as tik girciau wskts ir nieko nepasakiciau apie juosteles ir galimybe sugadinti peilio galiuka? video butu geras?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-15- 10:42 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

samosval rašė:
Kaelan rašė:

as irgi pries isigijant persiziurejau kruva video apie si wskts, ir geru ir blogu. Bet turedamas savo galva nusprendziau pirkt ir nesigailiu. Apie galastuva bandziau ispeti zmones kad reike atsargiai elgtis nes galima visai lengvai sugadinti galiuko (pirma karta paemus galastuva i rankas) ar tai yra blogai, kad zmogus pries imant brangu peili pasitriniruotu ant paprastesniu. Ar blogai ispeti zmogu kad pirkdamas komplekta jis dar pasirupintu papildomu komplektu juosteliu? Ar visa tai yra melas?

Jeigu as tik girciau wskts ir nieko nepasakiciau apie juosteles ir galimybe sugadinti peilio galiuka? video butu geras?

Žiūriu niekaip 'nedaeina', kad neetiška ta apžvalga buvo, ką Linas teisingai ir papunkčiui išdėstė; o jei ji neetiška (lyginami nesulyginami dalykai), tai nafig ji reikalinga - klaidinti nenusimanačius, kad Apex klonas geriau už WSKTS? Yra tokia sena gera patarlė - "ką darai, daryk gerai" ji tokia universali -> jei dar pilnai neįvaldęs galandimo su tuo prietaisu technikos, tai gal ir neprofesionalių apžvalgų nereikėtų daryti, nes gaunasi kaip pas chacholą.;)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-15- 13:47 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Linuks rašė:
Koks galastuvo minusas kad komlekte tik p220 ir p6000 juostelės? Tai labai puikus sprendimas didžiajai daugumai, kurie nenori sukti galvos ir gilintis į visas plonybes, be to, toks derinys padaro puikią, agresyviai pjaunančią briauną. Butų tokių pigiau, aš mielai naudočiau vien jas.

Agresyviems ašmenims suformuoti vietoje originalių p220 ir p6000 naudoju Bora-3 ir Trizact A6 - rezultatas analogiškas, juostelės tarnauja kelis kartus ilgiau nei originalios, o kaina dvigubai mažesnė. $-)

samosval rašė:
Apie galastuva bandziau ispeti zmones kad reike atsargiai elgtis nes galima visai lengvai sugadinti galiuko (pirma karta paemus galastuva i rankas) ar tai yra blogai, kad zmogus pries imant brangu peili pasitriniruotu ant paprastesniu. Ar blogai ispeti zmogu kad pirkdamas komplekta jis dar pasirupintu papildomu komplektu juosteliu? Ar visa tai yra melas?

Tavo paminėti faktai teisingi. Tačiau kai teisingi faktai pateikiami neteisingame kontekste - žiūrovams suponuojamos klaidingos išvados. ;)
Todėl kolegos taip emocingai sureagavo. Bet tikiuosi tai jau išsiaiškinome. :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-04-22- 10:32 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

radau ebay pigu,tormeko prototipa,ar cia kokia gudrybe su kaina ar kokybe labai prasta?gal kas turite toki?
http://www.ebay.com/itm/Triton-873721-W ... 1e97f82de5

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 797 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 54  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007