Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2024-03-28- 16:27

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Forumo taisyklės


Šiame forume kiekvienas gali pradėti vieną atskirą temą apie savo gaminamus peilius, talpinti šių peilių nuotraukas su aprašymais ir sulaukti iš kitų dalyvių savo darbų vertinimų bei komentarų.



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 48 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2017-11-18- 22:21 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2016-08-23- 19:21
Pranešimai: 655
Šalis: Lietuva
Miestas: Marijampole
:liuks2: Gražiai padarytas


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-18- 23:02 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2016-06-26- 21:03
Pranešimai: 153
Miestas: Kaunas
Dainius rašė:
Žiūrint į foto apima jausmas, jog labai aštrus :liuks:

Na, labai aštrus gali būti ir išgyvenimo peilis su 50 laipsnių galandinimu, tačiau taip, šis pjauna išdžiūvusią rūkytą dešrą beveik be pastangų. O ta "beveik" dalis pastangų yra nukreipta labiau į norimo pjovimo kampo išlaikymą, nes vienpusiai ašmenys tikrai reikalauja pripratimo... :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-19- 0:17 
Atsijungęs

Užsiregistravo: 2015-03-01- 0:54
Pranešimai: 23
Miestas: Vilnius
Reikia pagirti, nes darbas tikrai puikus :bravo: . Pagal savo esmę jis skirtas vėžiagyvių išdarinėjimui - paruošimui. Toks siauros paskirties. Kodėl būtent toks, na nebent mėgstate jūros gėrybes :) ???


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-19- 3:15 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2016-06-26- 21:03
Pranešimai: 153
Miestas: Kaunas
liu rašė:
Reikia pagirti, nes darbas tikrai puikus :bravo: . Pagal savo esmę jis skirtas vėžiagyvių išdarinėjimui - paruošimui. Toks siauros paskirties. Kodėl būtent toks, na nebent mėgstate jūros gėrybes :) ???

Ne visai taip, nes Kaisaki Bōchō / Hiraki Bōchō yra pakankamai universalus nedidelis bendros paskirties vienpusio nuolydžio tradicinis japoniškas peilis, naudojamas kaip ir Ajikiri: nedidelių žuvų / krevečių dorojimui, nestambių daržovių pjaustymui, nedidelių mėsos gabalų pjausymui.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-20- 14:37 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2016-06-26- 21:03
Pranešimai: 153
Miestas: Kaunas
#8 dar vienas japoniškas (yanagiba / yanagi / sashimi) iš 3.0 mm AEB-L.
Geležtė su tradiciniu vienpusiu nuolydžiu (kita pusė įgaubta) 260x35x3.0 mm, apie 63 HRC, galandinimas - 8-10 laipsnių, įleista į rankeną. Bendras peilio ilgis apie 420 mm.
Rankena - tradicinė aštuonbriaunė: buivolo ragas, melchioras ir nežinomas medis (iš Vlado atsargų :D - ačiū!), tvirtinimas epoksidine derva.
Tradicinis japoniškas dėklas (saya) su kaiščiu iš sapele medienos.
Impregnuota tungų aliejum ir vaškuota karnaubos - bičių vaško mišiniu.
Prikabintas failas:
3E9A8668.jpg
3E9A8668.jpg [ 3.02 MiB | Peržiūrėta 5623 kartus(ų) ]

Prikabintas failas:
3E9A8670.jpg
3E9A8670.jpg [ 2.87 MiB | Peržiūrėta 5623 kartus(ų) ]

Prikabintas failas:
3E9A8665.jpg
3E9A8665.jpg [ 916.18 KiB | Peržiūrėta 5623 kartus(ų) ]


Paskutinį kartą redagavo formalumas 2017-12-31- 12:03. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-20- 15:14 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2014-11-20- 22:31
Pranešimai: 558
Miestas: Vilnius
wow, super. Kaip pavyko grūdinti ir kaip? Nes ilgis ne iš lengviausių tam darbui :)

_________________
---
Geriausia, kai peilis yra pakankamai aštrus atlikti jam skirtą darbą.


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-20- 16:35 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2016-06-26- 21:03
Pranešimai: 153
Miestas: Kaunas
Išdrožiau ir grūdinau tik geležtę be įkotės. O įkotę kolega privirino jau po grūdinimo, nes į mano krosnelę maks. 32cm telpa :)
Po to šaldžiau iki -90oC acetone su sausu ledu, atleidau, dar kartą šaldžiau ir atleidau... Po to tiesinau, ko pasekoje ašmenys sutrumpėjo ~4cm ir teko keist formą... :E


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-20- 19:18 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2011-04-18- 23:47
Pranešimai: 1207
Miestas: Vilnius
Labai dailus :liuks:


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-20- 21:11 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2009-12-16- 8:42
Pranešimai: 2295
Miestas: Raudondvaris, Kauno r.
Superinis!!! Suši pjaustysi? aš asmeniškai tokiam panaudojimo nesugalvojau, kažkada pažaidžiau ir atsikračiau :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-20- 21:30 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2016-06-26- 21:03
Pranešimai: 153
Miestas: Kaunas
Linuks rašė:
Superinis!!! Suši pjaustysi? aš asmeniškai tokiam panaudojimo nesugalvojau, kažkada pažaidžiau ir atsikračiau :D

Taip, labai mėgstam sušį ir karpačio :ok: Su europiniu šefu man išpjovą sunkokai sekės plonai pjaustyt, tai, pagalvojau, kodėl nepabandyt kažką egzotiško, juo labiau - būtent tam skirtą..? O be to, man yanagiba - vienas gražiausių peilių XD


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-20- 22:09 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2010-07-26- 15:53
Pranešimai: 2544
Šalis: Lietuva
Miestas: Vilnius
formalumas rašė:
Linuks rašė:
Superinis!!! Suši pjaustysi? aš asmeniškai tokiam panaudojimo nesugalvojau, kažkada pažaidžiau ir atsikračiau :D

Taip, labai mėgstam sušį ir karpačio :ok: Su europiniu šefu man išpjovą sunkokai sekės plonai pjaustyt, tai, pagalvojau, kodėl nepabandyt kažką egzotiško, juo labiau - būtent tam skirtą..? O be to, man yanagiba - vienas gražiausių peilių XD

Aš pamatęs tą patį galvojau: nu baisiai gražiai atrodo... Nu bet kam aš tokį naudočiau tai neįsivaizduoju :-D


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-20- 22:47 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2016-08-23- 19:21
Pranešimai: 655
Šalis: Lietuva
Miestas: Marijampole
Superinis darbas :liuks2: !!! Labai įdomu kaip dirba virtuvėje. Gal mažą videoprezentaciją? :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-21- 11:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: 2014-12-03- 10:14
Pranešimai: 344
Miestas: Vilnius
įdomu kaip AEB-L'as dėvėsis prie tokio kietumo.. :O
peilis labai gražus :liuks2:


Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-27- 9:39 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2016-06-26- 21:03
Pranešimai: 153
Miestas: Kaunas
Nerukau rašė:
... Labai įdomu kaip dirba virtuvėje. Gal mažą videoprezentaciją? :D

Prašom, negaila :D Su šiuo peiliu viską pjaunu pirmą kartą, tad iki įvaldymo dar toli toli :E




Į viršų
 Aprašymas  
 
StandartinėParašytas: 2017-11-27- 11:50 
Atsijungęs
Klubo narys

Užsiregistravo: 2011-04-18- 23:47
Pranešimai: 1207
Miestas: Vilnius
Gražu :)
Raikant sušius sušlapink ašmenis lašeliu vandens - nelips ryžiai :ok:


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 48 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 20 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007