Šiame forume kiekvienas gali pradėti vieną atskirą temą apie savo gaminamus peilius, talpinti šių peilių nuotraukas su aprašymais ir sulaukti iš kitų dalyvių savo darbų vertinimų bei komentarų.

Forumo taisyklės

Šiame forume kiekvienas gali pradėti vieną atskirą temą apie savo gaminamus peilius, talpinti šių peilių nuotraukas su aprašymais ir sulaukti iš kitų dalyvių savo darbų vertinimų bei komentarų.
Atsakymo rašymas

Re: Baltic Blades

2021-03-22- 23:57

Produktyvu :)

Re: Baltic Blades

2021-03-23- 0:04

Paimčiau tą dešinįjį, su žaliu intarpu rankenoj.

Re: Baltic Blades

2021-03-23- 12:30

Labai gražus darbas :liuks:
Tik klausimas dėl plieno ... 80CrV2 berods mažai legiruotas įrankinis plienas ir virtuvėje rudyti turėtų smarkiai? :/

Re: Baltic Blades

2021-03-23- 12:48

GiedriusT rašė:Labai gražus darbas :liuks:
Tik klausimas dėl plieno ... 80CrV2 berods mažai legiruotas įrankinis plienas ir virtuvėje rudyti turėtų smarkiai? :/



Ačiū už gražius žodžius :liuks2:
Taip tai įrankinis mažai legiruotas plienas ir tikrai taip, koroduoja, tačiau tai nėra "smarkiai", tai labai priklauso nuo naudojimo ir naudotojo įpročių (bei paviršiaus apdribimo), turiu kelis prototipinius pats pas save, tai patina užsideda gana paprastai, bet peilio nuo vadens nereikia bėgti sausinti po kiekvieno naudojimo, kol peilis drėgnas nepaliekamas valandai ir daugiau, tol problemų nemačiau. Jei peilis laikomas ant magentinio laikiklio tai verta prisiminti nusausinti tą vietą kuri liečiasi su laikikliu nes iš ten drėgmė nepasišalins.

Bendrai paėmus tai peilis reikalauja daugiau priežiūros nei nerūdijančio plieno alternatyva, tačiau, mainais gauname patiną :E

Re: Baltic Blades

2021-03-24- 21:19

Pabandyk uhb20c, grūdinimas kiek sudėtingesnis bet tau turėtų būti įveikiamas, o galandasi ir pjauna nelyginamai geriau ;-)

Re: Baltic Blades

2021-04-11- 21:53

Testuojam:
LRM_20210411_150001.jpg

LRM_20210411_150038.jpg

Re: Baltic Blades

2021-04-11- 22:01

swerfot rašė:Testuojam:

Matyt, kad duoną ir šoninę pjauna. O kaip rankena? Patogi? Briaunos ne per aštrios?

Re: Baltic Blades

2021-04-11- 22:07

Vincukas rašė:
swerfot rašė:Testuojam:

Matyt, kad duoną ir šoninę pjauna. O kaip rankena? Patogi? Briaunos ne per aštrios?


Rankenos briaunų negelandau, tai tikiuosi ne :E :E

Re: Baltic Blades

2021-04-11- 22:14

Vincukas rašė:
swerfot rašė:Testuojam:

Matyt, kad duoną ir šoninę pjauna. O kaip rankena? Patogi? Briaunos ne per aštrios?

Turiu kitą su panašaus stiliaus rankena (tik daug platesne), tai pasakysiu paprastai: jei drožčiau pagalius ar kiaulienos sąnarius pjaustyčiau, tos briaunos delne turbūt būtų problema, bet tokiems virtuviniams peiliams naudojant pagal paskirtį jokių nepatogumų nesukelia :-)
Tiesa, šitas plienas patinuojasi įspūdingai greitai, bet taip netgi gražiau atrodo, papildomo "charakterio" įgauna :-D

Re: Baltic Blades

2021-04-26- 15:03

Virtuvinis dešrinukas XD

Buvo taip, kad turėjau vieną prototipinę geležtę dar lyčną, o tėvo bosas jau ilgai norėjo kokio proginio dešrai/sūriui ar dar kam prie stalo paraikyti, plius jo gimtadienis artėja, nu tai padariau tokį, koks ale jam patiktų, medine rankena, tamsiais nerūdeikos varžtais.
Plienas: AEB-L, storiausia vieta ties pentimi 2.2mm. 61 HRC, grūdino Giko.
Ilgis: 250mm
Geležtės ilgis: 130mm
Rankena: juodas 0.8mm G10, Ironwood ir tamsiai pilki nerūdeikos varžtai.

Labai esu patenkintas kaip atrodo ironwood raštas bendroje "tėkmėje" su peilio formomis. Patinko kaip atrodo varžtų ir ironwood derinys.
Peilis yra nuo grinderio, tai toks darbinis paviršiaus apdirbimas.
Rankenos kontūrus ateityje koreguosiu, neesu 100prc patenkintas.
1.jpeg

2.jpeg

Re: Baltic Blades

2021-04-27- 6:27

tai iki gimtadienio dar planuojamos korekcijos?

Re: Baltic Blades

2021-08-19- 15:45

Po trijų mėnesių tylos, atėjau prisiduoti, ką veikiau :E
Padariau "Avem" serijos virtuvinius peilius, kurių formoms įkvėpimo sėmiausi iš paukščių pasaulio. Kiekvienas peilis užvadintas paukščio vardu, kuris man tiesiog patiko ir bandžiau perteiktį jį per peilio formas.

Šefo peilis "Heron" Garnys.
Plienas: AEB-L
Kietumas: 61 hrc
Bendras ilgis: 290mm
Geležtės ilgis: 180mm
Suvesta iki: 0.15-0.20mm

1.jpeg


Nakiri/Daržovių kapoklė "Shoebill" Klumpiasnapis.

Plienas: AEB-L
Plieno kietumas: 61 hrc
Bendras ilgis: 265mm
Geležtės ilgis: 155mm
Suvesta iki: 0.15-0.20mm

2.jpeg


Kolibris XL
Plienas: AEB-L
Plieno kietumas: 61 hrc
Bendras ilgis: 190mm
Geležtės ilgis: 95mm
Suvesta iki 0.2-0.25mm

3.jpeg


Kolibris
Plienas: AEB-L
Plieno kietumas: 61 hrc
Bendras ilgis: 160mm
Geležtės ilgis: 85mm
Suvesta iki 0.2-0.25mm

4.jpeg


Na o čia foto kur matosi visi padaryti darbai per šiuos mėnesius:

5.jpeg
6.jpeg


Dar vienam peiliui, kliento pageidavimu, padariau ir paprastą stovelį iš riešutmedžio:
7.jpeg


Toliau šiek tiek fotografijų iš arčiau, intymiai taip:
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg


Visus peilius grūdino Tomas, tai labai ačiū jam!
Kaip matote, rankenų yra labai įvairių, tiek su natūraliu medžiu kaip ebony ar ironwood, yra ir stabilizuoto medžio, bei kompozitų kaip micarta ar G10, kombinacijas leidau pasirinkti klientams.

Taip pat juodi peliai yra padengti matine Cerakote danga, kaip suprantant, kadangi plienas nerūdijantis, tai yra tik vizualinis pakeitimas, darytas pagal klientų pageidavimą.

Varžtai ir jų jungtys naudoti nerūdijantys, rankenos prisuktos ir nepriklijuotos. Peilių "stuburą" einantį aplink rankeną labai lengvai nuapvalinau, tad jei rankena nors kiek sujudės, nesijaus aštrus kampas.

Kuo daugiau darau tuo daugiau suprantu ko nežinau ir ko man dar reiktų išmokti, labai ačiū Leonardui ir Linui už patarimus ir konsultacijas, esat puikūs meistrai ir dar geresni patarėjai, taip pat ačiū A. Drilingai už puikų grinderį ir kantrybę :liuks2:

Re: Baltic Blades

2021-08-19- 17:51

Gerai padirbėjai. +1

Re: Baltic Blades

2021-08-30- 13:39

Man durnam paaiškinkite kas nors: kokiems galams virtuviniam peiliui nuimamos - nepriklijuotos kriaunos? Atsukus po pusės metų naudojimo vaizdas turėtų būti ne silpnų nervų žiūrovams... Ar kažkaip kažko nesuprantu?...

Re: Baltic Blades

2021-08-30- 15:46

Darius_D rašė:Man durnam paaiškinkite kas nors: kokiems galams virtuviniam peiliui nuimamos - nepriklijuotos kriaunos? Atsukus po pusės metų naudojimo vaizdas turėtų būti ne silpnų nervų žiūrovams... Ar kažkaip kažko nesuprantu?...

Nu teoriškai gali prisigamint daug skirtingai atrodančių kriaunų ir keist jas priklausomai nuo to kokia tą dieną nuotaika virtuvės šefui :D
Atsakymo rašymas