Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 15:58

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 612 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: "Foruminis-2015"
StandartinėParašytas: 2015-02-17- 20:25 
Atsijungęs

Kelionis virtuvinis nebūtinai išvykai į gamta be normaliai įrengtos stovyklavietės, aš labiau suprantu kelioninį išvykai į svečius, pas tėvus ar draugus kur nėra mano supratimu teisingo peilio darbui virtuvėje (maisto gaminimui)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 20:28 
Atsijungęs

Loptar rašė:
TRC puikus peilis. Tačiau kaip outdoor, mano rankai ir nuomonei, per maža rankena ( per daug "akuratnas" :) ).
Aš, asmeniškai, jei kažką darau ne namie su peiliais, tai ruošiu maistą (mėsa, daržovės, vaisiai, duona ir kt. pjaustymas), kūrenu laužą, arba būna vaikams ką nors iš šakos padrožiu. O tam, kad pasidaryti skiedručių traukt kitą peilį, ne visai efektyvu, tam kur kas labiau tinka didesnis lenktinis (10-11cm). Todėl, kaip rodo mano patirtis, outdoor virtuvinis tipo peilis turėtų būti +- vieno iš virtuvinių klasikinių formos, šiek tiek storesnis, nei tipinis virtuvinis, bei su finišu, prie kurio pjaustant nelimpa agurkai, svogūnai, žalios bulvės ir pan. dalykai. Kitaip tariant fiksas, kuris pritemptas prie didesnio hard_use, lyginant su tipiniu virtuviniu, nei namie.

Bet kokiu atveju, jei niekas neplanuoja rodyti kitokių brėžinių, nei kad siūlo Vladas, kalbos beprasmės :)

Pritariu

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 21:22 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
Loptar rašė:
Man pakliuvo už akių daugmaž mano apibūdinimą atitinkantys variantai ...
Gerberiukas
Deba Orca
Boker Saga

Man patiko Böker Saga rankena iš foto, bet santoku geležtė nelabai praktiška nes prarandam smaigalį.
Norėdami išlaikyti plotį turėsime siaurinti tik priekį ir taip gausime siūlomo prototipo arba TRC senojo nebegaminano taktinio virtuvinio geležtę.
Ryt pasiimsiu iš Vlado prototipą testams, bus matyti tada kas ir kaip... O gal aplankys apvaizda paėmus v lapu XL razmera. :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 21:35 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
e2ards rašė:
Kelionis virtuvinis nebūtinai išvykai į gamta be normaliai įrengtos stovyklavietės, aš labiau suprantu kelioninį išvykai į svečius, pas tėvus ar draugus kur nėra mano supratimu teisingo peilio darbui virtuvėje (maisto gaminimui)

Būtent. :bravo:
Juo labiau, kad išvykai į gamta be normaliai įrengtos stovyklavietės ir nereikia virtuvinio, kaip tokio, nes tuomet ir maisto gaminimas kaip taisyklė apsiriboja pakuočių atidarymu, pomidorų/agurku ar kitokių nesuraikytų produktų pasmulkinimu, o su tuo sėkmingai susidoros bet koks stovyklavimui pritaikytas peilis. Ir tai būtų visai kita peilių kategorija.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 21:51 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:
Man patiko Böker Saga rankena iš foto, bet santoku geležtė nelabai praktiška nes prarandam smaigalį.
Norėdami išlaikyti plotį turėsime siaurinti tik priekį ir taip gausime siūlomo prototipo arba TRC senojo nebegaminano taktinio virtuvinio geležtę.

Smaigalio ir nereikia, gamtoj retai reikės pjaustyti ką nors japoniško, o ir tvarkingai pasigalandus, smaigalys pjaus visiškai gerai :) O ir pakrapštyti ką nors santoku smaigalio užteks, beto čia tik pvz, ir kaip buvo minėta, nereik kopijuot 1:1.
Idėja tame, kad klasikinis virtuvinis (teoretizuojant pritemptas prie outdorinio) man asmeniškai niekaip ne outdoor įrankis.

_Vladas_ rašė:
e2ards rašė:

Būtent. :bravo:
Juo labiau, kad išvykai į gamta be normaliai įrengtos stovyklavietės ir nereikia virtuvinio, kaip tokio, nes tuomet ir maisto gaminimas kaip taisyklė apsiriboja pakuočių atidarymu, pomidorų/agurku ar kitokių nesuraikytų produktų pasmulkinimu, o su tuo sėkmingai susidoros bet koks stovyklavimui pritaikytas peilis. Ir tai būtų visai kita peilių kategorija.

Na jau nešiot savo peilius pas kažką į svečius maisto ruošimui, tai ne mano supratimui :) Aš į svečius ne kaip "šefas" vaikštau :D
Nebent pasigirt parodyt, žėk ką turiu, ir dar foruminis ...

O normalios pakuotės suprojektuotos būti atidaromos be jokių papildomų priemonių, kaip ir konservai :) Alui iš skarbonkės + čipsų pakeliams, jokio peilio nereik ...
Kaip tik peilis reikalingas nelabai paruoštoj stovyklavietej, kad pasidaryt normalų maistą ant laužo, supjaustyt tarkim keptą vištą ar pan dalykus, neskaitant, ką rašiau auksčiau :) Ir dar prie tikro virtuvinio teks nešiotis kelias pjaustymo lenteles, arba daugiau, jei bus ir žalių produktų :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 22:03 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Toks jausmas, kad pirma prabalsavom, o dabar aiskinames kas yra kas. Panasu kaip prezidento rinkimai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 22:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tai balsavime išvis buvo ne outdoorinis, o kelioninis virtuvinis.
Aišku kelionė kelinei nelygu... :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 22:08 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:

Tipo akcentas, tik ant pervežimo? Ne ant panaudojimo "ne namie"?
Ko gero, vienas geresnių variantų, tai tas CIA, kur iš tavęs nusipirkau. Jam tik stambesnę rankeną, kiek storesnę geležtę, dėklą ir idealus peilis kelionei, netgi bet kokiai :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 22:19 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Loptar rašė:
pyfpafz rašė:

Tipo akcentas, tik ant pervežimo? Ne ant panaudojimo "ne namie"?
Ko gero, vienas geresnių variantų, tai tas CIA, kur iš tavęs nusipirkau. Jam tik stambesnę rankeną, kiek storesnę geležtę, dėklą ir idealus peilis kelionei, netgi bet kokiai :)

Tai tas TRC virtuvinis, kur aš idėjau, darytas palei CIA idėją, ala mažasis šefas.
O ir Adriaus pox-kuxas irgi iš tos serijos.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 22:22 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Dieninis rašė:
Toks jausmas, kad pirma prabalsavom, o dabar aiskinames kas yra kas. Panasu kaip prezidento rinkimai.

:)
O kaip įsivaizdavai peilį už kurį balsavai?
Vistiek kol kas tik 1 variantas, koks skirtumas kas ką įsivaizdavo? :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 22:23 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Loptar rašė:

CIA geras. :ok: Bet jo dizainas visiškai tradicinis. O foruminiam mano supratimu reikia išskirtinesnio dizaino, kad būtų ne tik funkcionalus, bet ir įsimintinas.
Tai, ko gero ir yra sudėtingiausias dalykas - suderinti gerą funkcionalą ir originalų dizainą.
Tikiuosi, kad mano pasiūlytame variante tai pavyko. :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 22:35 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Loptar rašė:
Dieninis rašė:

:)
O kaip įsivaizdavai peilį už kurį balsavai?
Vistiek kol kas tik 1 variantas, koks skirtumas kas ką įsivaizdavo? :)

Panaseja i Baltarusijos prezidento rinkimus ( tik vienas variantas)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 23:09 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Dieninis rašė:
Panaseja i Baltarusijos prezidento rinkimus ( tik vienas variantas)

Na, laukiam dar pasiūlymų :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 23:37 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Šalis: Éire
Robertai, o tai iš Tamstos šiemet jokių idomesnių pasiūlymų?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2015-02-17- 23:44 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kelioninis virtuvinis mano atveju reikalingas, kai nukeliauju ir kokiai savaitei apsistoju ten, kur yra pusėtina virtuvė, bet nėra net pusėtinų virtuvinių peilių. Iki šiol su savim tampausi Lino loterinį, ir jis visuomet mane gelbsti. Bet virtuvei reiktų kažko labiau specializuoto. Mano poreikiai gal kiek specifiniai, bet galim įsivaizduoti, kad kalbame apie kaimo turizmą a la savaitė sodyboje prie ežero ir gausim trendinę "kelioninio virtuvinio" paskirtį mano subjektyviu supratimu.

Toliau - greičiausiai už šios temos ribų, bet idealus variantas būtų komplektas šefas/santoku + mažas paprastas peiliukas ir dėklas su integruotu keraminiu pustu bei tvirtinama išlankstoma pjaustymo lentele. Viena kompaktiška konstrukcija, kurią įsimeti į lagaminą/kuprinę ir ramu.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 612 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 41  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007