pyfpafz rašė:
Man patiko Böker Saga rankena iš foto, bet santoku geležtė nelabai praktiška nes prarandam smaigalį.
Norėdami išlaikyti plotį turėsime siaurinti tik priekį ir taip gausime siūlomo prototipo arba TRC senojo nebegaminano taktinio virtuvinio geležtę.
Smaigalio ir nereikia, gamtoj retai reikės pjaustyti ką nors japoniško, o ir tvarkingai pasigalandus, smaigalys pjaus visiškai gerai

O ir pakrapštyti ką nors santoku smaigalio užteks, beto čia tik pvz, ir kaip buvo minėta, nereik kopijuot 1:1.
Idėja tame, kad klasikinis virtuvinis (teoretizuojant pritemptas prie outdorinio) man asmeniškai niekaip ne outdoor įrankis.
_Vladas_ rašė:
e2ards rašė:
Kelionis virtuvinis nebūtinai išvykai į gamta be normaliai įrengtos stovyklavietės, aš labiau suprantu kelioninį išvykai į svečius, pas tėvus ar draugus kur nėra mano supratimu teisingo peilio darbui virtuvėje (maisto gaminimui)
Būtent.
Juo labiau, kad išvykai į gamta be normaliai įrengtos stovyklavietės ir nereikia virtuvinio, kaip tokio, nes tuomet ir maisto gaminimas kaip taisyklė apsiriboja pakuočių atidarymu, pomidorų/agurku ar kitokių nesuraikytų produktų pasmulkinimu, o su tuo sėkmingai susidoros bet koks stovyklavimui pritaikytas peilis. Ir tai būtų visai kita peilių kategorija.
Na jau nešiot savo peilius pas kažką į svečius maisto ruošimui, tai ne mano supratimui

Aš į svečius ne kaip "šefas" vaikštau
Nebent pasigirt parodyt, žėk ką turiu, ir dar foruminis ...
O normalios pakuotės suprojektuotos būti atidaromos be jokių papildomų priemonių, kaip ir konservai

Alui iš skarbonkės + čipsų pakeliams, jokio peilio nereik ...
Kaip tik peilis reikalingas nelabai paruoštoj stovyklavietej, kad pasidaryt normalų maistą ant laužo, supjaustyt tarkim keptą vištą ar pan dalykus, neskaitant, ką rašiau auksčiau

Ir dar prie tikro virtuvinio teks nešiotis kelias pjaustymo lenteles, arba daugiau, jei bus ir žalių produktų