Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-08- 1:25

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1087 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 73  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Patikimiau kampinis
StandartinėParašytas: 2011-10-22- 17:18 
Atsijungęs
Peiliadirbys

Patikimiau kampinis šlifuoklis,įtvirtintas spaustuve, ir šlifavimo padas.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011-10-22- 18:36 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Baltagalvis rašė:
Norėčiau paklausti ką galvojate apie tokias stakles: http://www.e-senukai.lt/irankiai-auto-p ... 017_2.html ? Ar pakankamas 240W galingumas kaip mėgėjui. Ligi šiol pelių kotus formuodavau sudildėmis, gan varginantis ir ilgas užsiėmimas. Norisi kaip nors palengvinti ir pagreitinti procesą. :)

IMHO, pinigų išmetimas į balą, rankenom ir daug kam kitam geriau ieškok bent jau tokių http://www.irankiaimeistrui.lt/Kombinuo ... e.tpl.html Aš beveik identiškas pirkau vilniaus ermitaže, kainavo apie 300lt.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Linuks rašė: Baltagalvis
StandartinėParašytas: 2011-10-22- 19:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Linuks rašė:

Baltagalvis rašė:
Norėčiau paklausti ką galvojate apie tokias stakles: http://www.e-senukai.lt/irankiai-auto-p ... 017_2.html ? Ar pakankamas 240W galingumas kaip mėgėjui. Ligi šiol pelių kotus formuodavau sudildėmis, gan varginantis ir ilgas užsiėmimas. Norisi kaip nors palengvinti ir pagreitinti procesą. :)

IMHO, pinigų išmetimas į balą, rankenom ir daug kam kitam geriau ieškok bent jau tokių http://www.irankiaimeistrui.lt/Kombinuo ... e.tpl.html Aš beveik identiškas pirkau vilniaus ermitaže, kainavo apie 300lt.

Kaina truputi kandžiojasi. Tuo labiau kai peiliais užsiimu tik mėgėjiškai. Bet iš kitos pusės nusipirkus pigias stakles kurios gadins labiau negu padės bus dar liūdniau. :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Linuks rašė: Baltagalvis
StandartinėParašytas: 2011-10-22- 20:36 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

Linuks rašė:

Baltagalvis rašė:

turiu ir aš tokias identiskas, Gude firmos, lyg ir vokiškos, pirkau Rietavo turguj už 130 Lt. (naujas) :) Tik aš dar apsukas pasididinau dvigubai.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011-10-22- 21:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kestutis rašė:
turiu ir aš tokias identiskas, Gude firmos, lyg ir vokiškos, pirkau Rietavo turguj už 130 Lt. (naujas) :) Tik aš dar apsukas pasididinau dvigubai.

O kaip apsikas padidinti?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011-10-22- 21:07 
Atsijungęs

nuo to galia nepadideja, beje koks motyvas tam buvo ?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: e2ards rašė: nuo to galia
StandartinėParašytas: 2011-10-22- 23:44 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

e2ards rašė:
nuo to galia nepadideja, beje koks motyvas tam buvo ?

greiciau besisukantis diskas, dvigubai greitesnis darbas.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Baltagalvis rašė: Kestutis
StandartinėParašytas: 2011-10-22- 23:46 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

Baltagalvis rašė:
Kestutis rašė:

O kaip apsikas padidinti?

išsitekini didesnį varantį skriemulį ir pakeiti dirželį.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Baltagalvis rašė: Linuks
StandartinėParašytas: 2011-10-23- 7:48 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Baltagalvis rašė:
Linuks rašė:

Baltagalvis rašė:

Kaina truputi kandžiojasi. Tuo labiau kai peiliais užsiimu tik mėgėjiškai. Bet iš kitos pusės nusipirkus pigias stakles kurios gadins labiau negu padės bus dar liūdniau. :)

Tada tikrai - kampinis šlifuoklis ir šlifavimo padas (ant kurio švitrinis popierius klijuojasi su velcro) arba šlifavimo diskai sudaryti iš daug šlif. popieriaus lapelių. Užbaiginiėti vistiek reikės rankiniu būdu, bet dildžių nebereikės :)
PS. tiek tavo, tiek mano parodytas juostinis šlifuoklis nieko neverti, pas juos stipriai perlėtos apsukos, tikriausiai pertrumpa juosta. Aš 99 % rankenos formavimo darbų darau besisukančio disko pagalba. Ten švitras lipinamas ant velcro, greitai keičiamas ir gana pigus. Be to, galima įsigyti 1000, 1500 ar net 4000 grubumo, bei minkšto švitro (5mm porolono diskas dengtas švitru) kuris blizgina medį iki veidrodinio spindesio :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011-10-23- 9:02 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Linuks rašė:
Aš 99 % rankenos formavimo darbų darau besisukančio disko pagalba. Ten švitras lipinamas ant velcro, greitai keičiamas ir gana pigus. Be to, galima įsigyti 1000, 1500 ar net 4000 grubumo, bei minkšto švitro (5mm porolono diskas dengtas švitru) kuris blizgina medį iki veidrodinio spindesio :)

O tas diskas tvirtinasi į tas pačias stakles vietoje akmens ar į kampinį šlifuoklį?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ant kampinio šlifuoklo.
StandartinėParašytas: 2011-10-23- 9:19 
Atsijungęs
Peiliadirbys

Ant kampinio šlifuoklo.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Jei gerai supratau, turint
StandartinėParašytas: 2011-10-23- 12:42 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Jei gerai supratau, turint gerą kampinį šlifuoklį megėjui neapsimoka pirkti pigaus juostinio? :) Kampinis gaunasi universalesnis daiktas šiuo atveju.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Teisingai supratot,turint
StandartinėParašytas: 2011-10-23- 13:41 
Atsijungęs
Peiliadirbys

Teisingai supratot,turint kampinį šlifuokli su priedais ir elektrinį grąžtą galima gamint peilį nuo a iki ž. Pats taip darau

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ričardas rašė: Teisingai
StandartinėParašytas: 2011-10-23- 14:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ričardas rašė:
Teisingai supratot,turint kampinį šlifuokli su priedais ir elektrinį grąžtą galima gamint peilį nuo a iki ž. Pats taip darau

Na, grąžtą ir šlifuoklį turiu. Gal galėtumėte išsamiau pasakyti kokiu priedų reikėtu įsigyti? Kiek supratau reiktu guminio šlifavimo disko su keičiamais "švitro" padais. O ko dar reiktu?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2011-10-23- 15:07 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Šiaip aš turėjau omenyje mano parodytas kombinuotas stakles (juosta+ diskinis) bet taip, galima dėti ir ant kampinio šlifuoklio. O jtokio paprasto juostinio pirkti tikrai neapsimoka, praktiškai nieko su juo nenudirbsi.

Prie tavo turimu priedu dar susirask maždaug 25mm skersmens vamzdžio gabaliuką ir jį apvyniojęs švitru turėsi puikią apvalią dildę, kuriai nė iš tolo neprilygs jokia metalinė. Jei tokį vamzdį apklijuoti velcro juosta - gaunasi dar universalesnis yrankis.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1087 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 73  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007