Linuks rašė:
#124 Geležtė - AEB-L, 3.5x22x85mm (taip, palikta kažkiek nenušlifuoto paviršiaus
) 61HRC
Rankena - Tujos gumbas, parą palaikytas tungų aliejuje, ir 6mm nerudijantis plienas. Maždaug tokios rankenos formos pageidavo naujasis peilio šeimininkas

Paskutinis Lino aprengtas Spyderco "Mule" - šaunus. Gražus medis, gražios kniedės, kokybiškai pasiūtas dėklas. Darbas nepriekaištingas. Džiugina, netgi labai.
Tačiau apie šį peilį norisi pakomentuoti atskirai. Kaip bebūtų keista, vienok peilis "gyvai" atrodo daug gražiau, nei nuotraukoje. Žinau, kad Linas peilio geležtes pradėjo gaminti neseniai, bet rezultatas kalba pats už save. Nuolydžiai suformuoti preciziškai, suvesta nestorai, užgaląsta puikiai. Užteko keliolika kartų brūkštelt per "Traingl-o" keraminius strypus, pabraukyti per odinį diržą, išteptą poliravimo pasta, ir peiliukas skuta plaukus, vos prisilietus prie odos. Et, vargšė mano kairioji ranka

.
Palankus sutapimas.Tokios geležtės iš anksto neužsakiau, ją Linas man parodė,kai jau turėjo tokią pagaminęs. Žino, kuo mane gali sudominti

. Kadangi tokia yra mano mėgiama geležtės forma, pagundai, žinoma, neatsispyriau. Trumpai aptarėm, kuo ir kaip geležtę Linas "aprengs", kokia bus rankenos forma, koks turėtų būti dėkliukas. Ir štai matom rezultatą. Tujos gumbo rankena, impregnuota "Tungu" aliejumi, peiliui priduoda savotiško žavesio. Gan stora nerūdyjančio plieno geležtės atrama suteikia peiliui solidumo. Rankenos forma labai patogi, net iš rankų nesinori peilio paleisti. Peilis labai gražus ir subalansuotas. Jo dydis yra optimalus, tad norisi jį tampytis su savim kasdien. Prie viso to, tai pakankamai universalus darbo įrankis, galintis susitvarkyti su gana sudėtingom užduotim. Praėjusio savaitgalio sekmadienį apie pusdienį drožinėjau klevo šakas. Rezultatas pranoko mano lūkesčius. Ir pjauna gerai, ir aštrumą laiko labai netgi neblogai.
Atsirado, mat, peiliadirbys

. Kodėl ne damaskas? Kur dramblio kaulas? Kur krokodilo oda? Kur gintaro inkrustacija? :d
Turiu kelis Lino pagamintus peilius. Visi yra gražūs ir darbiniai. Visi džiugina.
O vat pretenduojančių į išskirtinai tikruosius peiliadirbius darbo rezultatų neužsimaniau turėti nė karto.