Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 16:38

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 606 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2012-02-09- 22:59 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

andrius rašė:
negi nepameni per paskutinį susitikimą vienas is tos serijos buvo http://www.knives.lt/sites/default/files/IMG_8824.JPG
Šitas variantas dvigubai pigesnis nei paprasta Carbonfibra ir ziurisi įdomiau

Peilį pamenu, bet matyt įdėmiai neapžiūrėjau, o ir apšvietimas tame rūselyje apyprastis buvo :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: ek rašė: 100% pritariu
StandartinėParašytas: 2012-02-09- 23:57 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

ek rašė:
100% pritariu Olegui.
Manau „puošnumo“ir išskirtinumo galima siekti per medžiagas ar plieno finish'ą, bet tikrai nederėtų peilį gausiai marginti spalviškai ar, juolab, apkrauti papildomais elementais.
Kalbant apie lainerius, aš juos galiu toleruoti peilyje kuris surinktas neardomai ir mirtinai suklijuotas epoksidine derva. Bet šio Andriaus peilio kriaunos prisuktos varžtais, t.y. nuimamos, tad šiuo atveju laineriai įtakoja ne tik estetinę išvaizdą (vienaip ar kitaip ;)), bet ir funkcionalumą - papildomos detalės, papildomi plyšiai, žodžiu konstrukcijos komplikavimas lygioj vietoj.

Būtent. Nereikia kolegos pamiršti, kad nemažoje dalyje atvejų, kai kurių jūsų akis džiuginę intarpai buvo įdėti ne iš gero gyvenimo ir dėl grožio, o dėl neturėjimo tinkamo storio kriaunų plokštelių rankenai ;) aš pats vieną tokį peilį turiu, jis padarytas tiesiog puikiai, bet intarpai ten jam įdėti ne iš gero gyvenimo, ir jei būtų buvusi galimybė išsiversti be jų, tai Meistras jų ir nebūtų dėjęs. O kai yra varžtai - nesinori tokiu hamburgeriu konstrukcijos silpnint, nesinorėtų to daryti tik dėl grožio, kuris gali pasireikšti ir kitoje vietoje bei kitais būdais. *taip*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Man patinka karbonfibra
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 0:06 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Man patinka karbonfibra peiliuose *2thumbs*

Katinas rašė:
Gal turi nuotraukų kaip atrodo karbonfibra sluoksniuota su įvairių spalvų G10?
Nors man puikiai tiktų tiesiog paprasta karbonfibra :)

Taip, Andriau, jei turi galimybę parodyt, kaip atrodo ta karbonfibra, būtų puiku.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-02-10- 0:33 
Atsijungęs

Aš dabar retokai beužsuku į forumą. Priežastis paprasta- apsirūpinau peiliais.
Trys moros ir viktorinoxas pilnai padengia realius mano peilių poreikius.

Man EDC peilis turėtų tikti prie švarko... Juokinga bet taip yra.
Švarkas man kasdieninė apranga, nes dirbu ofise. (Kažkaip mano raudonas EDC viktorinoxas nelabai dera).

Taigi, mane asmeniškai domintų mažų gabaritų, soldžiai puošnus, ganėtinai liaunas peilis su puošnaus medžio kriaunomis, bei kokybiškomis, plonomis, odinėmis makštimis (gražus klipsas prie jų taip pat būtinas, nes peilis kabotų vidinėje švarko pusėje).

Jei kalba pasisuktų tokia linkme (nors ir nepanašu), aš būčiau už :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Remus rašė: Bent jau mano
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 9:18 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Remus rašė:
Bent jau mano nuomone kalbėti turim apie praktiškai panaudojamą peilį. Tačiau skuboti sprendimai manyčiau čia netinka. Foruminis peilis manyčiau labai rimta tema, todėl apie dizainą ir medžiagas teks padiskutuoti. Dėl vieno svarbaus momento turiu išankstinę nuomonę- dėklas turėtų būti odinis.

Girez rašė:
Beveik kasdien dirbu peiliu, todėl siūlau gaminti tokį, kuris gerai gultų į delną ir būtų tinkamas drožybai, buškraftui. Geležtė 80-90 mm, ištisinis. Tinkamas ir EDC. Gal panašų į Celilo?

Silkinas rašė:
Girez rašė:
Beveik kasdien dirbu peiliu, todėl siūlau gaminti tokį, kuris gerai gultų į delną ir būtų tinkamas drožybai, buškraftui. Geležtė 80-90 mm, ištisinis. Tinkamas ir EDC. Gal panašų į Celilo?

Pritariu.

Girez rašė:
Plienas gali būti bet koks. 4 mm daugoka, teks daug nušlifuoti. Enzo Lynx yra 3.4 mm, teko ploninti iš šonų. Svarbu, kad ploni ašmenys būtų stabilūs. Pasiteisina ašmenys iš O1. Kietumas iki 59, daugiau nereikia. Ašmenys plokšti(Scandi zero), panašiai kaip Enzo Nordic.
Kaina gali būti 250-300 Lt.

Kykas rašė:
Aš dabar retokai beužsuku į forumą. Priežastis paprasta- apsirūpinau peiliais.
Trys moros ir viktorinoxas pilnai padengia realius mano peilių poreikius.

Man EDC peilis turėtų tikti prie švarko... Juokinga bet taip yra.
Švarkas man kasdieninė apranga, nes dirbu ofise. (Kažkaip mano raudonas EDC viktorinoxas nelabai dera).

Taigi, mane asmeniškai domintų mažų gabaritų, soldžiai puošnus, ganėtinai liaunas peilis su puošnaus medžio kriaunomis, bei kokybiškomis, plonomis, odinėmis makštimis (gražus klipsas prie jų taip pat būtinas, nes peilis kabotų vidinėje švarko pusėje).

Jei kalba pasisuktų tokia linkme (nors ir nepanašu), aš būčiau už :)

Pabandžiau reziumuoti, kurie forumiečių variantai būtų man priimtinesni. Neturiu nieko prieš Andriaus peilį, jis atrodo be priekaištų ir tikrai viliojantis, bet matyt mano poreikiams šio peilio ašmenų forma nebus tinkama (norėtųsi kiek siauresnės ir smailėjančios formos geležtės formos peilio), ir peiliukas nuguls į lentyną.

O ką mąsto kolegos apie ašmenų formas foruminiam peiliui? Gal pateikti argumentai nusvers Andriaus peilio pasirinkimo naudai?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Vykis rašė: Gal pateikti
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 9:39 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Vykis rašė:
Gal pateikti argumentai nusvers Andriaus peilio pasirinkimo naudai?

Aš suprantu kai kurių kolegų norą, kad peilis būtų su skandinaviško tipo ašmenimis. Jeigu darbas su medžiu bus pagrindinė jo užduotis - toks noras visai logiškas. Tačiau čia renkamės foruminį peilį, todėl vertėtų sau užduot klausimą - kiek tokia (pagrindinė) užduotis aktuali daugumai forumiečių. Mano supratimu - nedidelei daliai. Bent jau kas liečia mano poreikius, tai aš tiksliai žinau, kad tas peilis jokio buškrafto/drožinėjimo savo gyvenime, greičiausiai, nematys. Už tai sutiks daug kartoninių dėžių, plastmasės, izoliacijos, laidų, dešrų ir lašinių :D Tam Andriaus peilis yra pats tas.

Vykis rašė:
ir peiliukas nuguls į lentyną

Jeigu peilis neatitinka poreikių ir norų, manau, kad jo ir nereikia pirkt. Suprantu, kad tai "foruminis" ir turėt jį norėtųsi, tačiau kokia iš jo nauda, jeigu jis nėra reikalingas toks koks yra :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-02-10- 11:49 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Katinas rašė:
[...kartoninių dėžių, plastmasės, izoliacijos, laidų, dešrų ir lašinių :D Tam Andriaus peilis yra pats tas.

Vadinasi mąstau tinkama linkme, jis bus tinkamas labiau brūkštelėjimams (toks apibūdinimas šovė į galvą).

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Jungiuos prie mazumos. Už
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 12:54 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Jungiuos prie mazumos. Už skandinaviško tipo peiliuka.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Palaikysiu Girez idėją.
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 13:43 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Palaikysiu Girez idėją.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: uz skandinaviska
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 14:34 
Atsijungęs

uz skandinaviska

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kuo toliau, tuo atsiranda
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 15:06 
Atsijungęs
Klubo narys

Kuo toliau, tuo atsiranda daugiau nuomonių ir nebelieka to vienintelio "2012 m Foruminio".

Manau, kad užtenka variantų su plieno rūšimis ir kriaunų variacijomis ant Andriaus modelio ir tai bus šių metų peilis. Jis nepadengs visų poreikių drožybai ar ofisui, bet tos problemos galės išsispręsti kitais metais, nes tokio EDC jau nebereikės, o ieškosim kito :-P

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: -Šiaip tai ir aš už
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 16:13 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

-Šiaip tai ir aš už skandinavišką stilių, kuris susišaukia ir su LT istorinių peilių rekonstrukcijomis. Manau foruminiui toks argumentas ne paskutinėje vietoje.
-Dėl gabaritų- sutikčiau su daugumos nuomone, kad " kardo" nereikia. Kokių 8cm geležtės pilnai pakanka. -Rankenos spalva neturėtų būti rėkianti, o pats variantas turėtų būti išrinktas vienas. Jei skirtingų plienų geležtės dizaino iš esmės nekeičia, tai skirtingų spalvų rankenos tą pati to paties dizaino peilį dažnokai ženkliai keičia.
-Dėklas tik odinis.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-02-10- 16:36 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Iš ties tai iš pat pradžių labai patiko foruminio kandidatai, pačios idėjos ir t.t. Bet dabar kai prasidėjo kiekvieno laisvi pasirinkimai plienui, kriaunoms, spalvoms ir t.t. Manau nebelieka pačio foruminio peilio koncepcijos. Dabar viskas krypsta ties paprasčiausiu masiniu Andriaus EDC užsakymo, kur kiekvienas pasirenką ką ir kaip nori turėti, o, kad tai foruminis peilis, liudys tik ženkliukas ar kažkoks logotipas.

Todėl mano asmenine nuomone, reikia arba surasti kompromisą ir visiem užsisakyti tokį patį peilį, arba nebeieškoti šių metų foruminio peilio ir tiesiog asmeniškai kreiptis į Andrių ir prašyti pagaminti peilį pagal kiekvieno asmeninius pageidavimus :)

P.S. Čia tik mano trigrašis *pack*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Neprieštarauju skandinavui.
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 16:52 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Neprieštarauju skandinavui.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ugnius rašė: Dabar viskas
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 17:43 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Ugnius rašė:
Dabar viskas krypsta ties paprasčiausiu masiniu Andriaus EDC užsakymo, kur kiekvienas pasirenką ką ir kaip nori turėti, o, kad tai foruminis peilis, liudys tik ženkliukas ar kažkoks logotipas.

Keista girdėt nusiskundimus, kad yra teisė laisviau rinktis tai, kas labiau patinka. Priešingu atveju, kogero, būtų skundžiamasi, kad jos nėra :)

Galiu tik pakartot - aš už Andriaus peilį iš Ats arba Rwl plieno. Priežastis paprasta - aš žinau ko man reikia iš EDC peilio ir žinau kodėl. Skandinavai, asmeniškai man, visiškai neaktualūs :)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 606 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 41  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007