Remus rašė:
Bent jau mano nuomone kalbėti turim apie praktiškai panaudojamą peilį. Tačiau skuboti sprendimai manyčiau čia netinka. Foruminis peilis manyčiau labai rimta tema, todėl apie dizainą ir medžiagas teks padiskutuoti. Dėl vieno svarbaus momento turiu išankstinę nuomonę- dėklas turėtų būti odinis.
Girez rašė:
Beveik kasdien dirbu peiliu, todėl siūlau gaminti tokį, kuris gerai gultų į delną ir būtų tinkamas drožybai, buškraftui. Geležtė 80-90 mm, ištisinis. Tinkamas ir EDC. Gal panašų į
Celilo?
Silkinas rašė:
Girez rašė:
Beveik kasdien dirbu peiliu, todėl siūlau gaminti tokį, kuris gerai gultų į delną ir būtų tinkamas drožybai, buškraftui. Geležtė 80-90 mm, ištisinis. Tinkamas ir EDC. Gal panašų į
Celilo?
Pritariu.
Girez rašė:
Plienas gali būti bet koks. 4 mm daugoka, teks daug nušlifuoti. Enzo Lynx yra 3.4 mm, teko ploninti iš šonų. Svarbu, kad ploni ašmenys būtų stabilūs. Pasiteisina ašmenys iš O1. Kietumas iki 59, daugiau nereikia. Ašmenys plokšti(Scandi zero), panašiai kaip Enzo Nordic.
Kaina gali būti 250-300 Lt.
Kykas rašė:
Aš dabar retokai beužsuku į forumą. Priežastis paprasta- apsirūpinau peiliais.
Trys moros ir viktorinoxas pilnai padengia realius mano peilių poreikius.
Man EDC peilis turėtų tikti prie švarko... Juokinga bet taip yra.
Švarkas man kasdieninė apranga, nes dirbu ofise. (Kažkaip mano raudonas EDC viktorinoxas nelabai dera).
Taigi, mane asmeniškai domintų mažų gabaritų, soldžiai puošnus, ganėtinai liaunas peilis su puošnaus medžio kriaunomis, bei kokybiškomis, plonomis, odinėmis makštimis (gražus klipsas prie jų taip pat būtinas, nes peilis kabotų vidinėje švarko pusėje).
Jei kalba pasisuktų tokia linkme (nors ir nepanašu), aš būčiau už

Pabandžiau reziumuoti, kurie forumiečių variantai būtų man priimtinesni. Neturiu nieko prieš Andriaus peilį, jis atrodo be priekaištų ir tikrai viliojantis, bet matyt mano poreikiams šio peilio ašmenų forma nebus tinkama (norėtųsi kiek siauresnės ir smailėjančios formos geležtės formos peilio), ir peiliukas nuguls į lentyną.
O ką mąsto kolegos apie ašmenų formas foruminiam peiliui? Gal pateikti argumentai nusvers Andriaus peilio pasirinkimo naudai?