Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 18:41

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 606 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2012-02-10- 18:45 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Aš už Andriaus peilį. Plienas RWL-34. Rankena medinė arba standartinė juoda.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Katinas rašė: ...
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 0:28 
Atsijungęs

Katinas rašė:
... Skandinavai, asmeniškai man, visiškai neaktualūs

100% *exclaim*

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-02-11- 0:41 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Ugnius rašė:
Iš ties tai iš pat pradžių labai patiko foruminio kandidatai, pačios idėjos ir t.t. Bet dabar kai prasidėjo kiekvieno laisvi pasirinkimai plienui, kriaunoms, spalvoms ir t.t. Manau nebelieka pačio foruminio peilio koncepcijos.

Koncepcija aiški: "foruminis" - tai konkretus peilio modelis, kuris tais metais labiausiai patinka daugumai forumo dalyvių.
Kol vyksta diskusija, kiekvienas turi teisę ir galimybę išsakyti savo nuomonę, kas jam aktualu. Tačiau nuomonių pliuralizmas neįtakoja foruminio koncepcijos, nes galutiniame etape bus išrinktas vienas konkretus peilio modelis, kuris tais metais labiausiai patinka daugumai forumo dalyvių. ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Foruminis yra - Foruminis -
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 1:56 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Foruminis yra - Foruminis - daugumos nuomone sutartas variantas; bet jei gaminsiantis jį Meistras leidžia pasirinkti medžiagas (su sąlyga, kad forma yra bendra) tai manau to reikia paisyti, kad ir kaip tai patiktų ar nepatiktų (na visada lieka variantas nesidaryti). Su Katinu nesutinku, dėl panaudojimo - lašinių ir laidų pjaustymui kaip tik 'Moros' tipo peilis patogiau ;) o pabandyti skobti kuksą su minėtuoju TRC peiliu (no offence Andriau) būtų nebaisiai patogu ;) Bet iš tiesų manau Andrius labai teisingai sudėliojo prioritetus - kaina/pasirinkimo laisvė/poreikiai, - man pvz., patiktų RWL-34 ir visos oranžinės G-10 (oranžinį švarką turiu :) ) kriaunos + Kydex dėklas (odinį ir pačiam galima pasidaryti, jei netenkins originalus).
Aš asmeniškai 2011 Foruminį naudojų turbūt kas antrą dieną, bet EDC jo nelaikau; bet jo geležtės forma atliepia svarstomo TRC peilio formoms, ir aš jau puikiai žinau, ko jis negali bei ko norėčiau iš 2012 Foruminio.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-02-11- 4:28 
Atsijungęs

Šiuometinio foruminio idėja, manau, gerokai tobulesnė už praeitų metų, nes peilį gamins vienas iš forumiečių. Iš esmės, net nerekeikia logo, išgraviravus vien gamybos metus, būtu aiško kas, ir prie ko. Andriaus modelis man pilnai tinka, tik iš estetinėe pusės lazeriu užkepti logo pigina patį peily. Turbūt per daug vaykystėje turėjau peiliukų su užrašu "Arsenal'(čia tikrai ne reklama), kuris laikui bėgant šlykščiai nusitrindavo. Kodėl nepasigaminus LPA štampo(puansono) kurį būtū galima įkalti karštu ar šaltu būdu, kasmet užsisakant tik atskirą datos puansoną, arba suorganizuoti rankinį datos graviravimą, kas tkrai suteiktų peilui estetinę ir meninę vertę. Taip pat padarytų jį išskirtiniu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: GAdas rašė: Su Katinu
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 5:08 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

GAdas rašė:
Su Katinu nesutinku, dėl panaudojimo - lašinių ir laidų pjaustymui kaip tik 'Moros' tipo peilis patogiau ;)

Džiaugiuosi dėl tavo entuziazmo :D
Tačiau "moros tipo peilis" yra plati savoką (mano asmeniniu supratimu, pabrėžių). Visos Mora'os, kurias turėjau pats, arba čiupinėjau įvairiomis progomis, su lašinių pjaustymo užduotimi susitvarkė beveik tobulai. Aš ir dabar lašinius namie pjaustau Mora Clipper'iu. Ir su didžiuliu malonu deduosi burnon. Man patinka lašiniai. Labai :)

Esmė tame, kad su ta užduotimi labai puikiai susitvarko ir kiti peiliai. Šiuo atveju, lašinių pjaustymas man nėra pagrindinis prioritetas. Neįsivaizduoju savęs, kaip EDC peilį, naudojančio tipinį skandinavą. Ne todėl, kad jie būtų blogi ir t.t. o todėl, kad mano poreikius daug geriau atitinka kitokio tipo peiliai. Būtent todėl, aš ir pasisakau už Andriaus peilį. Kurį laikiau rankose, žinau koks jis yra, ir žinau, kad jis man tinka.
Peilių, kurie man tik patinka, bet praktikoje netinka - aš ir taip turiu ir dar vieno tokio man nereikia.

Lygiai taip pat yra ir daugumai čia esančių - kiekvienas nori peilio, kuris tiktų ir patiktų jam pačiam. Labai norėčiau, kad kiekvienas būten tokį peilį ir gautų. Tačiau tai ne visada įmanoma.

Jonas N rašė:
Turbūt per daug vaykystėje turėjau peiliukų su užrašu "Arsenal'(čia tikrai ne reklama), kuris laikui bėgant šlykščiai nusitrindavo

Kokybiškai padarytas lezerinis graviravimas nenusitrina. O jeigu visgi nusitrina - labai tikėtina, kad tai nebuvo tikras lazerinis graviravimas.
Nežinau kur/pas ką Andrius graviruoja savo peilius, tačiau jo graviravimo kokybei neturiu nė vieno rimto priekaišto (čia vertėtų paminėt, kad prie tokių dalykų kokybės aš dažnai kabinuosi gana rimtai ir užknisančiai :D )

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Jonas N rašė: Andriaus
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 5:30 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Jonas N rašė:
Andriaus modelis man pilnai tinka, tik iš estetinėe pusės lazeriu užkepti logo pigina patį peily. Turbūt per daug vaykystėje turėjau peiliukų su užrašu "Arsenal'(čia tikrai ne reklama), kuris laikui bėgant šlykščiai nusitrindavo. Kodėl nepasigaminus LPA štampo(puansono) kurį būtū galima įkalti karštu ar šaltu būdu, kasmet užsisakant tik atskirą datos puansoną, arba suorganizuoti rankinį datos graviravimą, kas tkrai suteiktų peilui estetinę ir meninę vertę. Taip pat padarytų jį išskirtiniu.

Dėl logotipo padarymo būdo. Tų būdų yra įvairių: štampo įkalimas, graviravimas rėžtuku ir lazeriu, esdinimas, dažymas etc.
Kiekvienas iš šių būdų turi savo privalumus ir trūkumus bei duoda skirtingą to pačio užrašo išvaizdą.
Mano giliu įsitikinimu, užrašo išvaizda turi derėti prie peilio dizaino. Taip štampo įkalimas ant kaltinio peilio - dera. ant "Techno" stiliaus - ne. Apie tai, kad štampavimo technologija riboja užrašo elementų smulkumą ir detalumą, manau priminti neverta. ;)
O tai, ar užrašas nusitrina su laiku, ar išlieka - labiau priklauso nuo to, kaip giliai jis padarytas, o ne kokiu būdu padarytas. Esant reikalui, užrašą galima nors ir kiaurai geležtę išpjauti... :D

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Mano supratymu foruminis
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 11:11 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Mano supratymu foruminis peilis tai tu metu peilininkystes raidos,tendeciju,medziagu ir techniniu galimybiu atspindis.
Praktiski gi skandinavai ir po 20 metu gules prekyboje ir taip pat atrodys.
Neidomu,ypac turint omeni kad tai butu biudzetinis skandinavas.Cia tas pats kaip rinktis Opineli. Jisai pries 30 metu buvo toks pat ir po 20 metu bus. Tai kam reikalingas Opinelis su uzrasu 2011 ?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-02-11- 11:12 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Bozkurt rašė:
Mano supratymu foruminis peilis tai tu metu peilininkystes raidos,tendeciju,medziagu ir techniniu galimybiu atspindis.
Praktiski gi skandinavai ir po 20 metu gules prekyboje ir taip pat atrodys.
Neidomu,ypac turint omeni kad tai butu biudzetinis skandinavas.Cia tas pats kaip rinktis Opineli. Jisai pries 30 metu buvo toks pat ir po 20 metu bus. Tai kam reikalingas Opinelis su uzrasu 2011 ?

Pritariu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Sveiki, man asmeniskai
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 14:05 
Atsijungęs

Sveiki,

man asmeniskai noretusi ko nors panasaus i sita, kur nuotrauka pridedu, tik plonesnio.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-02-11- 16:44 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Aš manau kad Andriaus peilis tinkamiausias ir priimtinesnis už skandinavišką. Plienas RWL-34 ir Andriaus logotipas TRC ir plieno markės žymėjimas priduos peiliui solidumo. Juoda rankena tiks prie juodo KYDEX dėklo. Toks peilis su peilininkų asociacijos logotipu tiks ir prie švarko ir į gamtą ir be abejo papuoš kiekvieno peilių kolekcininko arsenalą.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Manau, kad visgi reikia
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 17:42 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Manau, kad visgi reikia pergalvoti koncepciją. Diskusijos apie panaudojimą ir universalumą praranda prasmę, jei prisiminti, kad visiems patikęs peilis yra _MAŽAS_. Pamirškite drožinėjimus ir buškraftus. Jis puikiai derės moteriai, ar kaip suvenyrinis, kolekcinis. Bet panaudojimo sritis - kaip Victorinox'o, dydis kaip tik toks - nelenktinis Victorinox'as.
Dixi.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Nėra jis mažas. Už jį
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 18:46 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Nėra jis mažas. Už jį mažesnių čia jau buvo pateikta XD Pasikartosiu - už Andriaus EDC. Tai tikrai puikus peilis *2thumbs*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O.Benderis rašė: Nėra jis
StandartinėParašytas: 2012-02-11- 18:50 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

O.Benderis rašė:
Nėra jis mažas. Už jį mažesnių čia jau buvo pateikta XD Pasikartosiu - už Andriaus EDC. Tai tikrai puikus peilis *2thumbs*

Gal kas galėtų matmenis pateikti, o tai dabar balamutina visus, tos kalbos, vienam mažas kitam didelis ir suprask kaip nori, kai to peilio akyse nesi matęs :-/ :-D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-02-11- 18:57 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Bozkurt rašė:
Mano supratymu foruminis peilis tai tu metu peilininkystes raidos, tendenciju, medziagu ir techniniu galimybiu atspindys.

Visiškai pritariu. *taip*

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 606 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007