Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 14:39

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 267 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: O aš nepajėgiau. Tokio
StandartinėParašytas: 2012-03-31- 13:48 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

O aš nepajėgiau. Tokio kliedesio seniai nebuvau matęs. Vienintelis pozityvus dalykas filme - operatoriaus darbas, jis tikrai aukštumoj. Bet ir tuo neišeina pasimėgaut per konvulsijas periodiškai keliamas absurdiško siužeto :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-03-31- 23:55 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

ek rašė:
O aš nepajėgiau. Tokio kliedesio seniai nebuvau matęs. Vienintelis pozityvus dalykas filme - operatoriaus darbas, jis tikrai aukštumoj. Bet ir tuo neišeina pasimėgaut per konvulsijas periodiškai keliamas absurdiško siužeto :)

Jei bandai holivudiniame filme įžvelgti trukumus ir kitus minusus tau pasisekė, bet manau čia ne filmo problema. Pasistenk žvelgti kitu kampu :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ziuriu dabar ant Bluray.
StandartinėParašytas: 2012-04-01- 12:26 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ziuriu dabar ant Bluray. Jeigu zinociau kad ten ir Dzo Anderson vaidina tai senai paziureciau : )

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Man taipogi atrodo, jog čia
StandartinėParašytas: 2012-04-01- 13:55 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

Man taipogi atrodo, jog čia ne filmo problema :) Žiūriu, čia pas mus visi ąsai - buškrafteriai - nindzės :-D Būtų įdomu pamatyti realybėj ar tokie ąsai labai toli nuo pionierių ar skautų pažengę, ar tik internete apie išgyvenimą kritinėse situacijose labai kietai diskutuoja :-D Nereikia taip į širdį imti, yra daug idiotiškesnių filmų :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kolkas tai toks jausmas kad
StandartinėParašytas: 2012-04-01- 13:59 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kolkas tai toks jausmas kad mergaites is katolikiskos mokyklos skrydo.O suniukai visai nieko,ir siuzeta pagyvina.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Svarbiausia kad visi zuvo .
StandartinėParašytas: 2012-04-01- 14:14 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Svarbiausia kad visi zuvo . Pakankamai realistiskas epopejos finalas.
P.S
Ir idomu kas K.Ply temoje nepatiko : ) Siaip blaiviausia tema apie IKS is daugelio forumu

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-04-01- 14:17 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šiek tiek apie širšuolus iš savo patirties. Dirbau miške su kolega ir įgėlė į ausies spenelį tas padaras. Dar bandžiau kelias minutes padirbėti, bet pajutau, kad nebegaliu. Skausmas nerealus ir kas baisiausia pradėjo tinti ta veido, kaklo pusė. Ištinau per pusvalandį nuo viršugalvio iki saulės rezginio. Kol parėjom iki Nivos, kol kolega parvežė iki poliklinikos buvau baibokas kaip reikiant. Čia jau viską sutvarkė.
Nesmagiausia yra tai, kad po šito įvykio atsirado alergija įgėlimams, nors iki tol niekada jos nebuvo. Vaikystėje buvau net pakrikštytas "bitininku", nes daug kartų buvau įgeltas ir ne po vieną kartą.
Galbūt tai psichologiniai dalykai?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Bozkurt rašė: Ir idomu kas
StandartinėParašytas: 2012-04-01- 14:29 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

Bozkurt rašė:
Ir idomu kas K.Ply temoje nepatiko : ) Siaip blaiviausia tema apie IKS is daugelio forumu

Šiaip, tai čia pats blaiviausias forumas :) O kad kažkas nepatiktų, tai taip nėra, tik kartais pliurpalai neįtikina ir norisi gyvai pamatyti. :) Gal kuris galėtų pafilmuoti, kaip gyvai nuo vilkų gintis, visiem būtų įdomu :-D o dabar ką mes suprantam :-/ kaip filmai rodo, tuo ir tikim... :O

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kestutis ply rašė: Bozkurt
StandartinėParašytas: 2012-04-01- 18:40 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
Bozkurt rašė:

Šiaip, tai čia pats blaiviausias forumas :) O kad kažkas nepatiktų, tai taip nėra, tik kartais pliurpalai neįtikina ir norisi gyvai pamatyti. :) Gal kuris galėtų pafilmuoti, kaip gyvai nuo vilkų gintis, visiem būtų įdomu :-D o dabar ką mes suprantam :-/ kaip filmai rodo, tuo ir tikim... :O

Normalūs vilkai į ugnį nelipa :) Vilkšuniai tai ugnies nebijo.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Medinis rašė: Nesmagiausia
StandartinėParašytas: 2012-04-01- 19:40 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Medinis rašė:
Nesmagiausia yra tai, kad po šito įvykio atsirado alergija įgėlimams, nors iki tol niekada jos nebuvo. Vaikystėje buvau net pakrikštytas "bitininku", nes daug kartų buvau įgeltas ir ne po vieną kartą.

Jeigu tikėti moksliniais tyrimais žmogaus psichofizioligijos srityje, tai bet kokios alergijos priežastis glūdi psichiniame lygmenyje. Tik dar nemokama tų priežasčių ištaisyti, todėl tradiciškai gydomi sutrikimo simptomai. :(

Kestutis ply rašė:
O kad kažkas nepatiktų, tai taip nėra, tik kartais pliurpalai neįtikina ir norisi gyvai pamatyti. :)

Sveikas skepticizmas - geras bruožas. :)
Tačiau nepasitikėjimas kito žmogaus nuomone dažniausiai grindžiamas nežinojimu, kokia yra to žmogaus gyvenimiška patirtis. O pažindamas - imi pasitikėti. ;)
Bet kuriuo atveju, "gyvai pamatyti" kokią nors kritinę situaciją nelinkėčiau niekam. :D

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kas liecia vilkus tai
StandartinėParašytas: 2012-04-01- 20:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kas liecia vilkus tai Kestutis turbut teisus , vargiai tarp musu yra ekspertu .
Nors vilkus rodos niekas ir neaptarinejo.
Filmas rodo kaip turetu pasibaigti nuotykiai ala Bear Grillz tais atvejais kada salia nera filmavimo grupes.
Siaip jame kaip tik viskas apie ka cia ir buvo kalbeta : )
Apie traumas apie pasirinkima likti vietoje kur yra dydesne tikimybe kad suras, maziau ekvojamos jegos ir daugiau istekliu ar keliauti nuotykiu ieskoti , nusalti , nuo uolu leistis ir ledinese upese maudytis : )

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-04-01- 20:41 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:
Jeigu tikėti moksliniais tyrimais žmogaus psichofizioligijos srityje, tai bet kokios alergijos priežastis glūdi psichiniame lygmenyje. Tik dar nemokama tų priežasčių ištaisyti, todėl tradiciškai gydomi sutrikimo simptomai. :(

Va su tuo, tai pilnumoje sutinku *taip* Aš asmeniškai, esu labai alergiškas žodžiui ,,alergija" :-D :-D :-D Kiek esu pastebėjęs, tarp savo pažįstamų, tai labiausiai alergiški viskam yra, tie kurie labiausiai, tų alergijų bijo ir perdėtai steriliai stengiasi gyventi. Kuo žmogus gyvena sterilesnėj aplinkoj, tuo labiau silpnina savo natūralų imunitetą. Kitaip sakant, kuo daugiau š... nuo vaikystės paragauja, tuo mažiau bijo visokių alergijų. Tik nesuprantu, kodėl tie kurie taip visko saugosi ir turi šimtą kartų daugiau problemų, už tuos kurie nėra tokie jautrūs, vis tiek stengiasi visus įtikinti, kad jie teisūs ir kad visur būtina su guminėm pirštinėm vaikščioti ir dar jas nusimovus būtinai rankas nusiplauti :-/

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-04-01- 20:54 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:
Medinis rašė:

Na neskleiskime pramanų taip sakant :) Tas dalykas kurį aprašė kolega medinis vadinasi 'sensibilizacija' ir jis yra pilnai pamatuojamas biochemiškai, o veikimo mechanizmas patvirtina fiziologinį modelį.
Alergijos esmė: organizmo kraujo baltymai per 'rakto-spynos' sistemą atpažysta ir reaguoja į svetimą baltymą (šiuo atveju nuodą) ir perduoda cheminį signalą apie tai specializuotoms ląstelėms (T kileriams) kurios turi jį sunaikinti. Jei pirmą kartą nuodas yra silpnas arba jo pateko nedaug, sistema dirba įprastu režimu ir jį neutralizuoja; jei nuodas yra stiprus arba jo kiekis yra didesnis negu organizmo buferinė sistema gali tuo metu aprėpti tai vystosi sensibilizacijos reakcija - baltymai atpažysta baltymą, ir mobilizuoja kelias gynybines sistemas vienu metu, - ko pasekoje organizmas reaguoja 'perdėtai' į tą nuodo kiekį. Trečia šios apsauginės reakcijos stadija - anafilaksija, kuri dažnai pereina į anafilaksinį šoką. Jos metu organizmo apsauginė sistema yra tiek sudirginta (sensibilizuota), kad to pasekoje išsiskiria neadekvatus kiekis neuromediatorių/hormonų vienu metu ir jie dėl jų didelio kiekio jau pradeda kenkti organizmui.
Dabar paprastais palyginimais: pirma stadija - stovi mūsų divizija, ir mato, kad priešas ateina - perdavė info priešakinėms eilėms, iššaudė ateinančius ir tuom pasibaigė;
Antra stadija - stovi mūsų diviziją ir mato, kad ateina priešas (bet nežino kiek jų) todėl informuoja ir 'pastroina' visą diviziją ir tie susinervinę ir įsitempę visi stovi, prasideda kalbos, kad galas nežino ką daro priekis ir t.t. > 'kipišas'... o du priešai taip ir nepasirodo;
Trečia stadija, - priešų nedaug, bet divizija tiek dezorganizuota, kad jau nebežino kur ir su kuo kariauti, todėl pradeda šaudytis tarp savęs :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-04-01- 21:20 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
GAdas rašė:
Na neskleiskime pramanų taip sakant :) Tas dalykas kurį aprašė kolega medinis vadinasi 'sensibilizacija' ir jis yra pilnai pamatuojamas biochemiškai, o veikimo mechanizmas patvirtina fiziologinį modelį.
Alergijos esmė: organizmo kraujo baltymai per 'rakto-spynos' sistemą atpažysta ir reaguoja į svetimą baltymą (šiuo atveju nuodą) ir perduoda cheminį signalą apie tai specializuotoms ląstelėms (T kileriams) kurios turi jį sunaikinti.

Minėto tyrimo esmę aš supratau taip - organizmo fiziologija ir psichologija susiję tiesiogiai, todėl 'sensibilizacija' stipriau pasireiškia pas tuos, pas ką susiformavo netinkami psichologiniai refleksai.
Panaudojant tavo palyginimą - jeigu divizijai yra kas vadovauja ir teisingai vertina situaciją - jokio sąmyšio nebus: kiek svetimų atėjo - tiek nušovė ir vėl ramu. Svarbu, kad tų svetimų nebūtų daugiau, nei yra divizijoje. Nors praktikoje žinomi atvejai, kad kritinėse situacijose psichologija mobilizuoja papildomas organizmo pajėgas ir padaro tai, kas fiziologiškai atrodo neįmanoma.
O jeigu vadas vieną kartą išsigando - tai ir divizija pradeda krūpčioti nuo menkiausio "pirstelėjimo" :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-04-01- 21:35 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Medinis rašė:
Šiek tiek apie širšuolus iš savo patirties. Dirbau miške su kolega ir įgėlė į ausies spenelį tas padaras. Dar bandžiau kelias minutes padirbėti, bet pajutau, kad nebegaliu. Skausmas nerealus ir kas baisiausia pradėjo tinti ta veido, kaklo pusė. Ištinau per pusvalandį nuo viršugalvio iki saulės rezginio. Kol parėjom iki Nivos, kol kolega parvežė iki poliklinikos buvau baibokas kaip reikiant. Čia jau viską sutvarkė.

Tu dar bandei dirbt? Man kaime užjudinus senus rakandus palėpėj senam name išgirdau aštrų dūzgesį ausy o paskui visą nuo galvos iki kojų persmelkė labai aštrus skausmas - tiesiai į ausį igėlė vapsva, kurių lizdą užjudinau. Parmyniau 1.5km laukais pas a.a. senelius kaip bitė, kai pažiūrėjau į veidrodį, ausis, į kurią įgėlė, buvo dvigubai didesnė nei kita. Laimė Dievo, neprasidėjo tinimas kakle, nes iki artimiausios medicininės pagalbos - virš 20km, o transporto kaip pasiekt nebuvo po ranka. Laimingai baigės, kai dabar pagalvoju. Dėl alergijos atsiradusios įkandimams - nemanau, kad čia psichologija. Nesu medikas, bet alergija toks dalykas, kad gali ir atsirasti tokiem dalykam, kuriem iki kažkurio laiko buvai tolerantiškas. Tas vapsvos įgėlimas turbūt ir paliko tokį liekamąjį reiškinį. Bet kokiu atveju, kaip sakoma, ir mažas šapas didelį vežimą gali apverst - gali būt apsiginklavęs pagal paskutinį Hi-Tech-ą ošgyvenimui, o va vienas vabzdžio įkandimas gali pridaryt didelių problemų.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 267 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007