Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 23:19

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 613 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: ERA, na tai tu ko leki i ta
StandartinėParašytas: 2012-06-12- 8:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: Švedija
ERA, na tai tu ko leki i ta boksteli, zveriu stebeti ar juos medzioti? Jei per savaite po du taiklius suvius padarai, tai, jauciu, tu esi jau tapes zverienos monopolistu. :-D. Mano pomegiu horizontas vien medziokle nesibaigia, turiu dar visokiu pomegiu, net lasisas ar upetakius gaudau pats, neperku parduotuvese...O siaip, gyvenu ir dirbu gamtoje, laukinius zveris matau kasdien, stirnos ir briedziai ateina net i kiema. Kartais, dirbdamas miske, sutinku kokiu medziotoju, klausiu ka jie veikia cia, tai sako atvaziavom briedziu paziureti. Svedai -medziotojai ir beveik visi vakarais vaziuoja i miskus pasivazineti, jei pamato koki briedi tai sustoja, gerisi ir skambineja savo draugams, giriasi, kad siuo metu stebi briedi, jie visi ir medziotojai, ir gamtos vaikai.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ponuli gi supranti pats kad
StandartinėParašytas: 2012-06-12- 15:21 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ponuli gi supranti pats kad nebutina viska ka pamatai kisti y saldikly.O ir sumedziota zvery pardavineti man asmeniskai nelygis nebent kokia stirnyte iskeiti y kokia priekaba grudu ziemai.Manau cia Medeine ant manes del to nesupyks.Kitas gi dalykas kad tu zvereliu nelabai turim(musu plotuose) medziojamu dabar sernai tai arbuzu laksto o y mama gi nepalinsi
Ko vazuoju taip daznai ?
Ogi vis tikuosi kad cia bus ta diena kai ateis mano gyvenimo TROFEJUS :-D (VILTIS DURNIU MOTINA)
Zverienos neturiu tiek daug kad nereiktu pirkti mesos,gal esu prastas medziotojas bet keulike perku kiekvienais metais

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Na va, vilti turi , kaip
StandartinėParašytas: 2012-06-12- 16:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Na va, vilti turi :-D , kaip sake M.E.Remarkas- zmogus be vilciu tai- atostogaujantis lavonas.O Medeine atleis, blogiau butu jei medziokles metu pasirodytu deive VESTALE :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Man tai vis tiek galvoje
StandartinėParašytas: 2012-06-12- 19:47 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Man tai vis tiek galvoje nesueina Suopio pasakymas, kad medžiotoju gali būti tik turintis 4 hektarus miško > tai ką daro miesčionys medžiotojai švedai? t.y. jei aš pvz. atsikraustau gyventi švedijos sostinėje ir esu medžiotojas, kaip man gauti licenciją medžioklei? Ar reikia išsinuomoti miško lopą? Na vien tik į briedžius nepretenduojant tinka man mišrūs gyvūnai - ožiukai, paukštukai, kenkėjai, negi tikrai reikia turėti miško???

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: GAdai, taip, misko tureti
StandartinėParašytas: 2012-06-12- 22:49 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

GAdai, taip, misko tureti reikia, maziausiai 4ha, neturintis misko zmogus medziotoju Svedijoje buti negali.Musu medziotoju burelyje yra 45 zmones, jie ne tik vietiniai, yra du is Danijos, is Vokietijos vienas, yra is Stockholmo, is Göteborgo, is kitu didmiesciu ir visi jie turi nusipirke miskus, kai kurie is Stockholmo nusipirke net miskus su namais kartu ir vien tik tam, kad tapti medziotoju.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-06-13- 8:44 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Nu neįtikėtina, bet tai kaip dar niekas nekėlė bylos kokiame teisme (švedai gi 'pavažiavę' ant visokios lygybės), nes čia nesamonė kažkokia, - tai diskriminacija pagal pajamas gaunasi (na nebent žemė labai jau pigi švedijoje ir ją įpirkti gali ir padavėjas, ir chirurgas)...
Mano šefas vokietis yra tarptautinės klasės medžiotojas (yra toks Safari Club International kuris kasmet rengia trofėjų rangavimą ir pagal tai duoda medžiotojui taškus) ir vokietijoje pas save turi ten kelis šimtus hektarų miško; jo žmona medžioja jau 25 metus, bet ji neturi jokio miško (ir taip pat tam registre 'sėdi') - ar jiems irgi neleistų medžioti švedijoje?
Ar miškas kurio savininkas esi būtinai turi būti švedijoje? Ar galima mišką nuomotis ir taip tapti klubo nariu?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Tu nori isreiksti savo
StandartinėParašytas: 2012-06-14- 11:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tu nori isreiksti savo nuomone ar isgirsti atsakyma i klausima? Kartoju, tam, kad tapti medziotoju Svedijoje, reikia tureti nuosavo misko, ji gali isigyti bet koks svedas, cia ne miskas pigus ir ne diskriminacija, o pragyvenimo lygis teisingas. O vokietis atvykes medzioti, sumoka didelius pinigus (kuris nera nusipirkes misko) ir jam leidzia medzioti, tam reikalui skirtame plote, nesvarbu yra ten briedziu ar ne :-D , cia vokieciai ir pazvejoti vaziuoja is Vokietijos savaitgaliais, nemaciau, ar ka pagauna, jiems svarbu gamtoje pabuti, kiek zinau Vokietijoje siaip nepapoilsiausi kur panorejes, o Svedijoje konstitucija leidzia zmogui aplankyti bet koki salies kampeli, nesvarbu, ten privati teritorija ar ne, bet jei tu sumanei pasedeti prie to ezero, kuris tau patinka, taves niekas neisvarys is ten.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: ERA-i, cia idedu paveiksleli
StandartinėParašytas: 2012-06-14- 11:34 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ERA-i, cia idedu paveiksleli svedisko medziokles bokstelio :) :-D :

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Suopis rašė: Tu nori
StandartinėParašytas: 2012-06-14- 12:03 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Suopis rašė:
Tu nori isreiksti savo nuomone ar isgirsti atsakyma i klausima? Kartoju, tam, kad tapti medziotoju Svedijoje, reikia tureti nuosavo misko, ji gali isigyti bet koks svedas, cia ne miskas pigus ir ne diskriminacija, o pragyvenimo lygis teisingas.

Tai Jūs pats jau laikote save švedu? :D Ar žemės gali nusipirkti ir užsenietis? Nenoriu užknisti savo klausimais, bet man tiesiog smalsu kaip yra toje šalyje.

Suopis rašė:
O vokietis atvykes medzioti, sumoka didelius pinigus (kuris nera nusipirkes misko) ir jam leidzia medzioti, tam reikalui skirtame plote, nesvarbu yra ten briedziu ar ne :-D

Nu pagaliau - medžioti galima už pinigus ir be jokio miško :) Reiškia medžiotojas atsikėlęs gyventi iš kitos šalies su savo medžiotojo bilietu visgi gali medžioti ir nepirkdamas miško tik jis nebus būrelio nariu ;)

Suopis rašė:
cia vokieciai ir pazvejoti vaziuoja is Vokietijos savaitgaliais, nemaciau, ar ka pagauna, jiems svarbu gamtoje pabuti, kiek zinau Vokietijoje siaip nepapoilsiausi kur panorejes

Taip, kas tiesa tai ne melas - galiu patvirtinti, kad vokietijoje ir laužo negalima kurti prie upės, net jei ten poilsio aikštelė padaryta. Užėjus į privatų mišką greit būsi išprašytas net jei ten tik pasivaikščioti atėjai. Stovyklauti leidžiama tik kempinguose o laužai juose tik keli nustatytose vietose :( Kita vertus tokių apribojimų (na kitaip man nesiverčia liežuvis to vadinti) kokie yra švedijoje dėl žemės, norint tapti medžiotoju nėra.

Suopis rašė:
o Svedijoje konstitucija leidzia zmogui aplankyti bet koki salies kampeli, nesvarbu, ten privati teritorija ar ne, bet jei tu sumanei pasedeti prie to ezero, kuris tau patinka, taves niekas neisvarys is ten.

Tai yra geriausia, kaip ir Norvegijoje gali statytis palapinę net privačioje valdoje, čia didžiulis pliusas...ech, kad ant LT tai būtų į konstituciją įtraukta.;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Xebra, offtopinat!
StandartinėParašytas: 2012-06-15- 13:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
Xebra, offtopinat!

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: pyfpafz rašė: Xebra,
StandartinėParašytas: 2012-06-15- 15:59 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:
Xebra, offtopinat!

Tu teisus, baigiam :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Gryztam prie medziokles
StandartinėParašytas: 2012-06-16- 12:35 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Gryztam prie medziokles
Suopis
Bokstelis geras
tiktu mano kolegai
jis dabar kojytes susilauzes,bet y medziokle vistiek raunasi :-D tai mes jy iki masinos ant ranku atsinesam ysodinam y dzipa nuvazuojam y medziokles plotus patys y bokstus o jam dzipa pastatom palaukeje ir jis sau kaifuoja
Vat ir yra kad zmogus medziot nori

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O gal jam paprasciausiai
StandartinėParašytas: 2012-06-16- 18:22 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

O gal jam paprasciausiai patinka, kai ji ant ranku nesioja :-D ?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O man būna momentai kai
StandartinėParašytas: 2012-06-16- 20:47 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
O man būna momentai kai nesinori net į medžioklę, o norisi tiesiog nieko neveikt :P

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Tai kad medziokleje ta
StandartinėParašytas: 2012-06-16- 22:29 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tai kad medziokleje ta realizuot (musu plotuose) pilnos galimybes net su kaupu :-D
Nes veikt gali tik 10% medziokles o visa kita sedi lauki skaicuoji uodus ,besileidziancius lektuvus ir klausai kaip kiti balevoja *trinken*

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 613 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 41  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007