Maksas rašė:
sparingai buvo su peilio imitacijomis?
Raktinis žodis iš mano posto diletantiški

Iškart gal apsibrėšiu mano gebėjimo ribas, kad neklaidinčiau forumiečių. Oficialiai turiu tik geltoną diržą iš Shindokai-kan. Muay thai vaikštau tik 2 metus po 4-6 menesius per metus ir tai ne trys kart per savaite o 1-2. Aš mokausi jau 10 metų unike, tai kai mokslai prispaudžia uodegą, metu visą sportą. Prieš tai 1,5 metų lankiau treniruotes pas Nikolajų dėl žemų kainų ir to, kad ten ateidavo šiap su kriaušėm padirbėti bei pasiboksuoti iš kitų klubų žmonės. Mano gebėjimai šiai dienai - išstovėti prieš 2-3 priešininkus, neturinčius jokio pasirengimo. Būti greita, nestovinčia vietoje bei kiek priešinančia makivara Muay Thai varžybininkų grupėje.
Suprantu kad normaliam užsiemimui sportu reikia geležinės valios, kurios aš tikrai neturiu, todėl ir nelankau kulturizmo.
Su peiliu ne sparingai. Su peiliu tik ant improvizuotų makivarų sodyboje ir tik kova su šešėliu. Tik pasiekiau kad nebūtu tokių stabdžių, kad stovi ir nežinai ką daryti, atliekant paprasčiausias "Sviazkes".
Kas buvo sparinguose, tai tyk gynyba nuo beisbolo lazdos ir peilio. Ir tai ir vienas ir kitas buvo pagaliai porolonu apvynioti, taigi minkšti. Normalių sparingų 1VS1 su peiliais neturėjau, nors labai norėčiau.
Dar gal pridursiu, kad neseniai išėjau iš naujoko lygio ir dabar matau jų klaidas sparinguose. Sunkiausia su naujokais - jie nevaldo jėgos ir nereaguoja į praleistus smugius. Iš visos jėgos lupa. Ipač sunku kai prieš kulturista kokį atsistoji, jo jo svoris 100kg ir visas išdžiuvęs vien reljefas styro. Jėgos nevaldo, piksta kad negali pasiek manęs, ir kas labiausiai nervina visiškai nereaguoja į smugius (pats iš visos jėgos gi nemuši), todėl varo kaip tankas su smugių kruša į praleistus smugius dėmesio nekreipdamas. Mus moko, kad pilnas kontaktas tik žalingas (atseit čia ne adrenalina kelti reikia o mokytis be baimės), nori pilno kontakto varžybos tavęs laukia.
Bet šiap pas mus ateina iš kitų stilių varžybininkai, kurie po 10-15 metų užsiiminėja. Jie ateina išmokti mušti efektyviai, o ne tai kad smugis -taškas.