Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 15:55

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 660 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: As susidariau tokia nuomone,
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 9:54 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: Švedija
As susidariau tokia nuomone, kad ir Vladas, ir pyfpafz yra geru tevu vaikai, auge siltnamiu salygomis ir ju zinios, apie "blogaja" visuomenes dali gali buti tik teorines, nepagristos praktine realybe, sveikintinas reikalas, kai galima praeiti tokia subalansuota gyvenimo atkarpa. Bet yra ir kitokia patirtimi gristu biografiju, ir nereiskia, kad darei nusikaltimus, bet reiskia, kad negalejai ramiai praeiti pro daromus nusikaltimus. Ir kartais gailiesi, kad kazkada, kazko pasigailejai. Be savo tiesiogio darbo, uzsiemiau misijomis i tas vietas, kur vire nezabotas chuliganizmas, i kurias policija reaguodavo retai, nes nebuvo rastisku nusiskundimu. Nuo 1993 iki 2000 metu tokiu "misiju" priskaiciuoju virs 150, visa ta laika rasiau dienorasti, jus galite spresti blogas ar geras buvo mano tu dienu uzsiemimas:
2000 m. vasaros rytas, pas mane atvyksta du kolegos ir papasakoja toki epizoda: Pabradeje siaucia "atmarozku" sutve, kurios gyvenimo budas - nusikaltimai, apiplesinejimai zmoniu, girtos mustynes, kiosku reketas ir t.t. O pries diena, i vieno mano kolegos pazistamos moters namus, uzeje penkiese, dienos metu, paeme muzikos aparatura, vertingus daiktus, jos ir dvieju vaiku akivaizdoje pasmauge kaciuka, o iseidami ispejo: kam nors pasiskusit-pakasime po zeme.
Sita zinia verte veikti nedelsiant, nes bausti gyvuli uz prazanga reikia iskart, kitaip jis nesupras uz ka yra baudziamas. Vaziavome trise ir tas vaikinukas, kurio seima buvo apiplese, jis turejo padeti juos atpazinti. Isvaiksciojom visa Pabrade, per kitus zmones suzinojome ju lankytinas vietas, taciau nieko nerade, pasukome Vilniaus link, pavaziavus iki benzino koloneles, kuri yra gal paskutinis statinys vaziuojan is Pabrades i Vilniu, staiga tas vaikinukas parode desineje kelio puseje is misko iseinancius penkis jaunuolius, pridurdamas-"jie." Veikimo plana mes buvome sugalvoje is anksto. Vaikinukui liepeme laukti automobilyje, patys islipome ir prieje prie ju, o tai buvo 20-25 metu vaikinai, paklauseme kaip nueiti iki Zeimenos upes, jie nieko nesusigaude, zenge atgal i miska nurodydami maudynes vieta...Pirmas atakavau as, nelauktai, zaibiskai be gailescio, po 15-20 sekundziu tuos, kurie bande keltis mes damusinejome is virsaus, po to liepeme visiems nusirengti , rubus sumeteme i Zeimena, paaiskinome uz ka , isvedeme visiskai nuogus ant plento Pabrade-Vilnius, ties degaline ir pasakeme, kad skaiciuosim iki 10, veliau prisivije damusinesime...Vaizda atsimenu iki siol: penki nuogi "atmarozkai" skuodzia plentu Pabrades pusen, aplenkdami vienas kita, neziuredami i priesais vaziuojancius automobilius...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Suopi : ) Uz istorija aciu
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 11:28 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Suopi : )

Uz istorija aciu bet savo susidaryta nuomone apie kitus forumo dalyvius ir ju augimo salygas nelabai priimtina viesai skelbti.
Sorry.
Jiems visiskai neprivalu tvirtinti arba neigti kad buvo butent taip arba kad Tamstos nuomone susidare neteisinga ar neteisinga.
O gal tesiog vienas is dalyviu yra juristas , pvz ? : )

P.S Uz atkersyta kaciuka - atskiras aciu

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-19- 13:23 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Bozkurt, as neturiu moralines teises smerkti kazka asmeniskai ir nesakau, kad butent taip yra, as sakau-as manau, supranti- as tik manau taip, galiu ir klysti, is anksto atsiprasau.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Suopi.Viska suprantu. As ne
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 13:44 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Suopi.Viska suprantu. As ne apie pasmerkima.
Tesiog , jeigu nezinai tiksliai tai gal neverta spelioti .
Jokiais budais nebandau mokinti , visi suauge.
Na, bent jau dauguma : )

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Manau daug kas prieštaraus,
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 13:50 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Manau daug kas prieštaraus, bet Suopio aprašyta "pamoka", ne kas kita, o nuskaltimas.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O aš manau, kad kovoje su
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 13:58 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

O aš manau, kad kovoje su amoralaus nūdienos marketingo padariniais (formuojamomis pavojingomis fantazijomis "savyginos peilio" tema) svarus yra kiekvieno, turinčio ką šia tema pasakyti ir papasakoti, indėlis.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-19- 14:20 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
julius rašė:
Manau daug kas prieštaraus, bet Suopio aprašyta "pamoka", ne kas kita, o nuskaltimas.

Nusikaltimas yra stebėt kaip banditai terorizuoja normalius žmones ir nieko nedaryt. Arba naiviai tikėtis, kad juos nubaus teisėsauga/dievulis/dar kažkas. Dėl tokio pasyvaus stebėtojo mentaliteto panašūs gyvuliai ir jaučiasi nebaudžiami.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Nezinau, nemoku kitaip
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 14:54 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Nezinau, nemoku kitaip kovoti, mano deviza- su idijotais reikia kovoti ju paciu metodais.As minejau, kad tokiu pamoku , per ta laikotarpi buvo virs 150, rasiau viska i dienorasti, siuo metu perkelineju i knyga, taciau su spaudoje pasirodancia informacija, truputi stringa rasymas.Kad ir toks: mano aplinkos zmones ir as buvome 100% isitikine, kad Gibonas yra policijos informatorius, kitaip nesidelioja tokie dalykai, kad tas zmogus tiek ilgai vaiksto nenubausta.Dabar, neseniai perskaiciau lietuviskame laikrastyje, kad Gibonas suimtas...Jeigu pasitvirtintu, kad ji is tikruju sodina, o ne uzdare "su uzduotimi" tada reiktu si ta pakeisti rasyme.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-19- 15:05 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kas dar bus paminetas knygoje ?

Darosi idomiau : )

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: na, nuo 1993m iki 2000m,
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 15:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

na, nuo 1993m iki 2000m, maciau visus pagrindinius nusikalstamo pasaulio veikejus is arti.Draugams skaitydavau dienorascius, kol viena karta neperskaiciau redaktoriui, pasiule rasyti, parasiau 100 psl, nusiunciau 10 lapu patikrinti i redakcija, rado tris klaidas ir primygtinai siule rasyti toliau, rasiau, po to uzejo toks nekurybinis metas, kai nekilo rankos rasyti, dabar drauge liepia rasyti toliau, na ir rysius palaikau su redaktoriumi Lietuvoje.Labai daug yra sukauptos medziagos ir ja patalpinti i viena nesigaus niekaip.Bet iki Nauju metu vienam etapui rasliavos padesiu uzbaigimo taska.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Suopis>>> jei jau tu savo
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 17:29 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
Suopis>>> jei jau tu savo nuomonę išsakei tai išsakysiu ir aš saviškę.
Kadangi man esi pasipasakojęs gal kiek daugiau nei kitiems, aš gal kitaip tuos tavo žygdarbius suvokiu.
Žinai, pradėjau rašyt ir nusprendžiau, kad šituom klausimu gal geriau mano nuomonė tegul lieka prie manęs *nieko*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Suopis rašė: As susidariau
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 19:24 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Suopis rašė:
As susidariau tokia nuomone, kad ir Vladas, ir pyfpafz yra geru tevu vaikai, auge siltnamiu salygomis ir ju zinios, apie "blogaja" visuomenes dali gali buti tik teorines, nepagristos praktine realybe, ...

"Jūs galvojate kad viskas taip paprasta? Taip, paprasta, tik viskas ne taip." (c) A.Einšteinas :D

Jeigu rimtai, temos kontekste man svarbesnis atrodo klausimas ne kaip ar kuo apsiginti, nes to reikėtų mokytis praktiškai ir pas profesionalus, o kaip eiliniam piliečiui reikėtų elgtis, kad būtinosios ginties atveju išvengti problemų (tame skaičiuje ir teisinių), kurių galima išvengti. Nes šito įprastai nemoko, o mokytis iš savo klaidų dažniausiai jau būna vėlu.
Iš karto aptarsiu, kad nekalbame apie pilietinį abejingumą, nes esant būtinybei įstatymas leidžia ginti ir kitus asmenis neklausiant jų sutikimo, ir ginti teisėtas nematerialines vertybes. Bet reikia žinoti ir suvokti įstatymų nustatytas ribas bei stengtis jų neperžengti. Bent jau sąmoningai.

Štai šiuo antruoju klausimu, kadangi turiu šiokią-tokią profesionalią patirtį tiek savigynoje, tiek teisėje, galiu patarti tiems, kas jos dar neturi: imti peilį "savigynai" ir tam jį nešiotis - neverta.
Kaip liudija baudžiamųjų bylų praktika, naudos iš panaudoto peilio beveik visada mažiau, nei pridaromos žalos. Tiesioginės ir netiesioginės.
O jeigu kažkam dažnai tenka žūt-būt gintis nuo įvairių užpuolikų, verta susimastyti "kas su manim ne taip"? :/ Nes visų mūsų gyvenimo problemų šaknys kaip taisyklė slypi "musyse". (c) ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Pyfpafz-ai, apie mano
StandartinėParašytas: 2012-09-19- 21:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Pyfpafz-ai, apie mano zygdarbius nemanau, kad tu juos pilnai suvoki, mano zygdarbius ivertino Tevyne, apdovanodama dviem medaliais- uz drasa ir pasiaukojima, jeigu kada nors busi taip apdovanotas tu tada as suprasiu, kad tu subrendes rimtoms zinioms, bet tik tada, o ne dabar.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-19- 21:53 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Suopis rašė:
mano zygdarbius ivertino Tevyne, apdovanodama dviem medaliais- uz drasa ir pasiaukojima

Tikiuosi Tėvynė nežinojo jūsų "užklasinių žygdarbių", kai jūs prisedengdami "koracka" savivaliavot Pabradėje ar kitose vietose.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-19- 22:11 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

julius rašė:
Suopis rašė:
mano zygdarbius ivertino Tevyne, apdovanodama dviem medaliais- uz drasa ir pasiaukojima

Tikiuosi Tėvynė nežinojo jūsų "užklasinių žygdarbių", kai jūs prisedengdami "koracka" savivaliavot Pabradėje ar kitose vietose.

Juliau, neekskaluokim šios temos. Akivaizdu, kad aprašyti veiksmai buvo neteisėti. Nepriklausomai nuo to, ar apie juos valdžiai buvo žinoma, ar ne.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 660 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Lukas ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007