Na, norėčiau pasidalint informacija apie vieną pakrovėją ir istoriją man nutikusią su juo, manau, bus naudinga. Taigi, šiaip aš turiu tų pakrovėjų įvairių, bet neseniai reikėjo kraut 18650 akumuliatorius ir akis užkliuvo už stalčiuje besimėčiusio (galvojau, kad tokio nebeturiu, bet per pertvarkas išlindo XD ):
Na, čia pakrovėjas taip vadinamas sieninis, gal kas tokį turi - t.y. atsilenkia nugarėlėje šakutė ir reikia įjungti į elektros tinklą. Tiesa, šitie niekada nemačiau, kad turėtų atlenkiamą europinio standarto šakutę - reikia turėti adapterį, nes eina su plokščiom amerikietiškom plokštelėm. Įtampa tinkama ir amerikietiška ir europietiška, reikalingas tik šakutės adapteris. Tai štai, kas man nutiko - pradėjau aš kraut, bet reikėjo perjungt kelis kartus į kitą vietą. Viskas buvo gerai, bet po kelių ištraukimų iš rozetės, pas mane viskas užblėso. Kiek nebandžiau lankstyt tą šakutę, kiek nebandžiau adapterį permaut-niekas nebepadėjo. Jau galvojau viskas - perdegė. Jau net mintis buvo mest lauk. Bet, paskui kažkaip aplankė toks variantas - šitas pakrovjas šone turi angą pajungt mašininį laidą - kad galima būtų kraut mašinoj. Laidą turėjau, pajungiau mašinoj važiuojant į susitikimą su mūsų
Mindaugu, ir ką? ogi, viskas veikia. T.y. turėjau pakrovėją su susiaurintom veikimo galimybėm XD

- namuose kraut negali, nes neveikia šakutė (nebent nusipirkt blokelį, kuris jungiasi į tinklą ir į kurį gali jungt mašininį laidą), bet mašinoj veikia. Na, jau geriau, bet kažkaip dar pagalvojau, o gal galima pabandyt sutvarkyt. Na, tą pakrovėją atidaviau elektrikui, pažengusiam. Pasirodo, atsukt to varžto, kuris matosi nugarėlėje, neužtenka, dar vienas varžtas yra paslėptas po etikete. Išardęs, viską patikrinęs, nustatė gedimo priežastį - gamyboje naudotas taip vadinamas šaltas litavimas, ko pasekoje kontaktų laikymas yra atitinkamas. Na, perlitavo žmogus kontaktus - viskas veikia. Šiaip, Ganzoj buvau skaitęs, kad kai kurie išvis, tik nusipirktus 18650/RCR123 pakrovėjus pasižeria pas save ir persilituoja visus kontaktus - tada viskas veikia normaliai ir ilgai. Tai vat norėjau pasakyt, jei turit tokį pakrovėją ir jei jis jums nustojo veikt, neskubėkite išmest - patikrinkite, galbūt veikia su mašininiu laidu, jei su mašininiu laidu veikia, tai 90proc kad šakutės kontaktai išėjo šaibom - reiks perlituoti. Šiaip, konstrukcija nelabai vykus - geriau jau ta šakutė būtų stacionari, nelankstoma, tada ir problemų nebūtų, bet sužaista, maždaug, gabenimo patogumu, kad niekas niekur nekliūtų, tačiau kam tas patogumas, jei pats gaminys dėl to patogumo nustoja veikt. Tiesa, be abejo, nežinau, gal čia pas mane ir brokas pasitaikė, gal pas kitus turinčius viskas normaliai veikia, bet tas lankstymas tos šakutės tikrai prie gero privest negali.