Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 22:59

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 613 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Tai princas is meiles gamtai
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 8:11 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tai princas is meiles gamtai tai daro ar seima mesos gaminiais aprupina ?
Ar tesiog Aimpointo ir Sauerio kontraktai jam rupi bei savo pasirodymai ?
Su tokiais igudziais kodel nenuvazioti ten kur ir i tave galimai saudys.
Tik galimybe kad ir tavo ragai ant kazkieno sienos atsiras.
Jeigu isivaizduoti visata kur zmogus yra visatos karalius ir gyvybiu vadovas tai yra yra normalu naudoti zverys kaip gyvus taikinius.
Bet kazkaip nuo bent jau 6 amziaus pasaulis mazais zingsniais eina link kitokio visatos supratymo.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Trumpiau tariant medzioti
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 9:23 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Trumpiau tariant medzioti kita ginkluota zmogu yra garbe o zudyti gyvunus del pramogos yra fui.
Gyvunu populiacijos reguliavimas ir selekcija tiketina geras dalykas bet kartais atrodo ir tarp zmoniu ta daryti ne pro šalį.
Kol medziokle buvo karines parengties aukstuomenei dalis dar viskas buvo kaip ir logiska ir prasminga.
O dabar butinybes nematau.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-12-18- 10:03 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
Remus rašė:
Bet jei publiką sudomins galėčiau duoti pažiūrėti visą pilną versiją (DVD) . Tarp kitko to filmo peržiūra daugeliui medžiotojų sukelia totalią depresiją nes jie iš tikro pagaliau supranta kas yra gera šaudymo technika. Su to filmo herojumi, kuris temos pradžioje buvo įvardintas kaip "toks jaunas nieko gyvenime nematęs ir gal būt niekad kojomis nespardytas fotomodeliškas veikėjas" esu pažįstamas.
...
Nepaisant to nėra jis pasikėlęs ir susireikšminęs. Kiek reikia dirbti, kad taip šaudytum, manau niekam klausimų nekyla. Įdomu kad vaikinas, kuris galėtų nugyventi be vargo vien dėl savo giminės herbo, dirba juodai. O gal tiesiog žino šio pasaulio taisykles, nes gali būti tris kartus princas, bet jei nieko nesugebi tai Aimpint ir Sauer tavęs tikrai nepasamdys tokiems renginiams :D

Žinai, būčiau aš princas ir ot nex... delat' irgi užsiiminėčiau šaudymo įgūdžių tobulinimu ir "darbu" dėl giminės herbo xD
Mielai tą kompaktą pasiskolinčiau, arba persirašyčiau.
Beja, kokį ten atkirtį BV gavo?

Bozkurt rašė:
Trumpiau tariant medzioti kita ginkluota zmogu yra garbe o zudyti gyvunus del pramogos yra fui.
Gyvunu populiacijos reguliavimas ir selekcija tiketina geras dalykas bet kartais atrodo ir tarp zmoniu ta daryti ne pro šalį.
Kol medziokle buvo karines parengties aukstuomenei dalis dar viskas buvo kaip ir logiska ir prasminga.

Ant senatvės visai nupezai...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Medžioklė yra kaip seksas:
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 10:12 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Medžioklė yra kaip seksas: dar nesi bandęs, bet jau žinai, kad nori.
Jei kam kraujyje mezgimas tai jau jūsų reikalas, mergaitės :-D
Į medžioklę aš tikrai einu ne dėl mėsos, man pirmoj vietoj procesas ir trofėjus.
Tai matyt aš jau tas iš tų blogųjų medžiotojų būsiu!? :->

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Bozkurt rašė: Trumpiau
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 10:14 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Bozkurt rašė:

Žmonių medžioklė - Karas niekam nedaro garbės, nors ir abi pusės gauna apdovanojimus, o grąžus ir garbingas karas būna tik Holivudo filmuose. Tikrą jo veidą mato 'tankų mėsa' ir karo medikai, kuriems iš tos mėsos tenka atgal žmogų sudėlioti.
Bozkurt rašė:

Populiacijos tarp žmonių reguliavimui yra karas ir stichinės nelaimės (nes švietimas ir prezikai kiniečių ir babajų neveikia).
Bozkurt rašė:

Na tai kokio velnio mes tada čia forume gaištam laiką - galima gi peilius pirkti pas mama Maxima štampuotus - gi nėra būtinybės pirkti tik rankų darbo peilius.;)
Medžioklės prasmė kaip tik ir atsirado kai pasibaigė aristokratų medžioklės ir prasidėjo industrializacija - gyvūnai buvo išstumti iš savo didelių gyvenamų plotų į "rezervatus" miškelius prie miestų, o ištekliai ten riboti bei alkis ne brolis, todėl ir pas žmones į ganyklas užklysta, laukus nurausia/nuėda. Čia netinka pasakymas, kad "gamta visada susireguliuodavo ir dabar susireguliuos" - sąlygos su žmogaus įsikišimu kardinaliai pasikeitė; kanopinius seniau reguliuodavo plėšrūnai, dabar gi yra disproporcija tarp šių grupių, todėl medžiotojų reguliacija būtina. Daugelis net nepagalvoja, kad laukiniai gyvūnai yra natūralūs ligų sukėlėjų židiniai (encefalitas, babeziozė, erlichiozė, pasiutligė etc.) kuriuose sukėlėjai gyvena dešimtmečiais, o žvėrys vis dažniau užsuka į miestus (pas Vladą briedukas į kiemą buvo atkulniavęs).

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Vladas brieduka nusove ar
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 11:14 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vladas brieduka nusove ar kirviu sukapojo ? : )
Kaip potencialu ligu sukeleja.
As visiskai nelaukiu sau pritarimo : )
Man nepatinka kad yra kruva daunu kur ir kariomeneje net netarnavo , yra visiskai nuliniai ir visiskas planktonas bet puciasi esa misko karaliai ir medziotojai.
Vaikysteje varles pusdavo ir i kates akmenymis metydavo o dabar kitokia prasminga pramoga sau surado.
As laikausi nuomones kad tik tas kuris buvo medziojamas turi teise i medziokle.
Tai mano nuomone, nebutinai teisinga.
Man gyvunai skirtingai nuo zmoniu nekelia neapykantos priepoliu ir butinybes zudyti gyvunus irgi neturejau. Pas mane kitokie polinkiai smurtui ir tiek .

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-12-18- 11:25 
Atsijungęs

Apie medžioklę yra visokių atsiliepimų, ypač, kai paskaitai komentarus http://www.pajurionaujienos.com/?act=exp&sid=8908 Tačiau kiek jie kompetetingi, galit patys spręsti. Dauguma pasisakiusių, ko gero, to paties šerno miške nėra sutikę

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Šiuo atveju pilnai pritariu
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 11:28 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Šiuo atveju pilnai pritariu Bozkurt :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-12-18- 11:39 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Bozkurt rašė:
Vladas brieduka nusove ar kirviu sukapojo ? : )
Kaip potencialu ligu sukeleja.

Smagu, kad abu liko sveiki :) ;)

Bozkurt rašė:
As visiskai nelaukiu sau pritarimo : ).

Aš taip pat ;)

Bozkurt rašė:
Man gyvunai skirtingai nuo zmoniu nekelia neapykantos priepoliu ir butinybes zudyti gyvunus irgi neturejau. Pas mane kitokie polinkiai smurtui ir tiek.

Tai pas skerdiką gal irgi polinkiai kitokie, gal jis grįžęs namie sėda prie molberto ir paveikslus tapo, bet darbas toks. Yra tokia sparnuota frazė - 'nieko asmeniško'. Pasaulis mėgsta mėsytę, bet kažkodėl nemėgsta jos 'gavimo' realybės - jei spaudoje pastoviai būtų dedamos skredyklos fotkės kaip kiaulaitės 'guldomos' manau irgi atsirastu būriai 'žaliųjų ekologų vegetarų', kurie apsiputoję rėktų, kad reikia uždrausti mėsą...teko UK susipažinti su vienu iš tokių 'rėksnių' a la veganu - pats tipo nevalgo jokios mėsos ir šeimai neleidžia valgyt...tik kartą su bendradarbiu užtikom sandėliuke ryjant (tikrąja to žodžio prasme) rūkytą skumbrę su visom skūrom...pasirodo, kartą per pusmetį jis slapčia nuo šeimos važiuoja į kitą rajoną, kad pasigardžiuotų mėsos ar žuvies patiekalais, tik tada nervai neišlaikė darbo pabaigos sulaukti, kai skumbrė gulėjo kuprinėje. :) :) :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-12-18- 11:50 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Man sitas straipsnis visai ir patiko .
Ramus ir pakankamai logiskas
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/20 ... yvas/91457

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Mano galva tiems kurie
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 15:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Mano galva tiems kurie kariavo išvis ginklo negalima duoti, pažįstu ne vieną tokį ir visi konkretūs debilai pasidarę.
Ir kažin ar pats tarnavimas kariuomenėje baisiai proto nedadeda!? Sakyčiau universitetas gal labiau.
Medžioklės ir medžiotojo patį suvokimą iškreipė sovietmetis, kuomet kiekvienas xalopas galėjo tapti medžiotoju.
Dabar LMŽD kepa naujus medžiotojus, kad tik kuo daugiau pinigėlio pasiimt, o tai bloga selekcija :-D
Žiniasklaida tik ir stengiasi medžioklę parodyt tik iš blogosios pusės, nes iš gerosios pusės pilkąjai masei nebus idomu, nebus visuomenės konflikto tokiu atveju.
Istoriškai žiūrint medžioklė buvo aukštuomenės, išsilavinusių, bendruomenės elito užsiėmimas, bet nūdiena iškreipė ir patį elito suvokimą.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Na tai ka darom ? : )
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 16:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Na tai ka darom ? : )
Visiems visa arsenala grazinti ir pagal naujai paruosta koncepcija is naujo isrinktiems isduoti.
Ir del pirmos dalies is dalies pritariu del kitu daliu pritariu dar daugiau.
Kiekvienas zmogus yra atskira diagnoze.
Tam tikrus prie ginklu gal ir nera gerai prileisti.
Per daug vaikisko dziaugsmo ir vaikisko egesio

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Olegai, mano Šviesaus
StandartinėParašytas: 2012-12-18- 18:10 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Olegai, mano Šviesaus Atminimo senelis spąstais per porą mėnesių pagavo keliolika šeškų - na, pjovė vištas, reikėjo gi imtis kažkokių priemonių. Buvo ir žudymas, ir kailių lupimas.. Kaip tai vertinti? Tai irgi buvo medžioklė, taip pat nelygios jėgos... Kaip tai vertinti? O kuo skiriasi ūkininkas, pasikvietęs medžiotoją, nes jam šernai bulves knisa, ir atėjęs medžiotojas dar dienos metu vieną šerną sumedžiojęs, klausėsi ūkininko riksmų "Šauk į kitus, į kitus šauk!" Nes šernų ten buvo ir daugiau ten tuo metu. Pats rašai, kad reguliavimas "gal ir visai neblogas dalykas". Taip, tai tikrai neblogas dalykas. Va, galime uždraust vilkų medžioklę. Kas bus po kokių penkių metų, manau, aiškint nereikia? Galima uždraust visai medžioklę. Ir jei kažkas mano, kad čia bus rojus, kur viskas tobula, viskas savaime susitvarko, tai taip tikrai nebus. Bus didžiuliai nuostoliai, kuriuos patirs žmogus, ir visuomenė. Nesiplėsiu tiesiog. Tai prieš ką tu, Olegai, nusistatęs esi? Aplamai prieš medžioklę? Ar prieš kažkokį konkretų medžiotojų tipą? Pasaulis netobulas. Deja. Bet aš negaliu palaikyt tokio požiūrio, kuomet veganai (koks man naujas žodis XD ) kelia klausimus, ką daryt su tarakonais - sugyvent taikiai, ar žudyt - t.y. mušt ir traiškyt?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-12-19- 22:38 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Drauge Benderi.
Tikekimes jus nebandote man duoti rinktis seskai ar kieno nors senelis ? :)
Nei as esu pacifistas nei veganas nei didelis zmoniu myletojas.
Briedis man tesiog is veido simpatiskesnis negu alkanaftas ar dar koks bukaprotis.
Ir pagal galimybe tegul briedis gyvena savo gyvenima miske su savo briediene.
Miestai zmonems, miskai briedziams ir vilkams.
Jeigu bus suestas koks grybautojas, tegul.
As neturiu saskaitu su gyvunais man nieko blogo gyvunai nedaro , laisvai galiu palikti ramybeje.
O po to kaip pries 3 metus vos kojas nepakraciau tai pradejau ziureti ar nera po kojomis sraigiu ir slieku : )
Kazkaip pradejau kitaip ziureti kai pats maistu sliekams ir tarakonams vos nepatapau.Ta prasme sau netiketai. Ziauriai durnas jausmas kai tai nera tavo rizikos pasekmes arba tavo laisvas pasirinkimas o tesiog netiketai bam ir atejo : )
Dabar klausymas kazkokiam laikui dabar laikinai atidetas, kaip ir kiekvienam is musu : )
Trumpai tariant .
Jeigu kazka naikinti, tai savo biologines rusies atstovus ir tai su salyga kad truksta vietos likti kartu on the planet Earth o siaip tegul visi gyvena kol man netrukdo ir kol as filosofiskai nusiteikes.
Atleiskit, as rimtas sugebu buti tik tualete.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O kas kalba apie medžioklę
StandartinėParašytas: 2012-12-19- 23:04 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

O kas kalba apie medžioklę kaip apie naikinimą!?
Medžioklė tai visų pirma yra puoselėjimas, nes jei nori turėti tai turi visų pirma puoselėti.
Ir kas gi yra humaniškiau ir sąžiningiau: sumedžioti laukinį žvėrį ar auginti gyvulį su tikslu jį papjauti!?
Kažkaip abejoju, kad Bozkurt gaili gyvuliukų papuolusių į šlapenkę kai ją pasigardžiuodamas paurina :->

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 613 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007