Pajuokavom *lol* , o dabar padiskutuokim rimtai.
Vidas rašė:
Nepamirškim apie ką jau tarėmės:
- kad tai būtų kažkas naujo, ko dar nebuvo pernai;
- kad tai būtų kažkas kokybiško už protingą pinigą ;
- kad tai būtų vietinių meistrų darbas;
Taip. *taip*
Ir nepamirškim, kad pirmiausia - tai "foruminis" peilis.
T.y. peilis, kuris būtų
įdomus ir
įperkamas jei ne visiems forumiečiams, tai bent jau daugumai.
Prisiminkim apklausą dėl kainos "
Foruminio-2011" , kuri parodė, jog daugumai priimtina kaina - 150-250 Lt ribose, o "
Foruminis-2012" akivaizdžiai įrodė, kad 300 Lt net ir už gerą peilį jau yra per brangu ženkliai daliai forumiečių. Tai tebūnie pamoka ateičiai, kad peiliams, kur pirma vertinama kokybė, o tik po to žiūrima į kaina - reikia kitokio formato. Ne "foruminio".
Dėl tos pačios priežąsties, aš ne šiaip sau
paklausiau, ar niekas neturi prieštaravimų dėl paminėtų "foruminio-2013" atrankos principų.
Nes nuostata, "kad tai būtų vietinių meistrų darbas" iš karto kainos kartelę permeta gerokai už 300 Lt ribos. O ką nors įdomaus ir kokybiško už ~200 Lt mūsų peiliadirbiai tiesiog neapsiims daryti.
Jeigu aš klystu ir mūsų meistrai turi tokių "biudžetinių" pasiūlymų - labai apsidžiaugsiu juos išgirdęs.
Žodžiu, generuoti idėjas dėl "foruminio" reikia galvojant ne vien apie save "kas man įdomu ar reikalinga", bet ir apie tai,
koks peilis galėtų sudominti ir būtų pravartus kuo didesniam forumiečių ratui.
Ir su sąlyga, kad laikomės nuostatos "kad tai būtų kažkas praktiško".
Nes jeigu ši nuostata nesvarbi, reiškia foruminis peilis gali būti ir nelabai praktiškas. Tokių kandidatų į "foruminį" būtų žymiai lengviau prirankioti, nei "nebrangių, gerų ir praktiškų".