Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 22:16

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 409 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Dazniausiai parenkama
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 10:33 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Dazniausiai parenkama porinanti viskio skoniui uzkanda, tas pats kaip ir su kitais gerimais.
Prie citrusiniu,floral,karameliniu skoniu tinka lengvi suriai,vaisiai net ir saldumynai.
Prie sunkiosios salu artilerijos tinka lasisa , pelesinis suris, sudyti riesutai.
O su burbonais ir neutralus dalykai puikiai skamba tokie kaip feta ar mocarella suris.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-26- 11:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

IMHO
Būtų tai viskis brendis vodkė ar samagonas, geriausia užkanda - sūdyti lašiniai, juoda duona ir raugintas agurkas *2thumbs*
Mmm net seilė ištyso pagalvojus *eche*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Paprastas bandymas. Paimti
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 11:45 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Paprastas bandymas.
Paimti Octamore 06.2 ir pagalvoti dar karta apie tinkama uzkanda.
: )

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Lukas rašė: O kokius
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 12:53 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Lukas rašė:
O kokius užkandžius renkatės prie viskio?
Esu girdėjęs tik apie Rokforo sūrį, dabar dar išgirdau ir apie lašišą :)

Man asmenikai labai patinka dideli marinuoti kapariai su koteliu, arba lašiša totoriškai. Prie 'saldesnio' viskio - basturmą. Beje, vieną kartą teko būti 'žaliame' pobūvyje, tai prie Snow Grouse užkandis buvo žali saliero stiebai - žiauriai patiko.;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kestutis ply rašė: Nu
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 12:56 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
Nu nesusilaikysiu ir aš, paskaitinėti šią temikę, labai smagu. Du ,,kunigaikščiai-pusdieviai" ragauja viskį ir dalijasi tarpusavyje savo dieviškais pojūčiais, o visi kiti ,,plebėjai" ,,kumečiai" ,,kaimiečiai" ir šiaip mėšliokai, durni ir nieko nesupranta, nes jų skonis neišlavintas, o ir apskritai jokio skonio jie neturi, o dar priedo ir nusigėrę padugnės. Juk ,,dievai" ir ,,pusdieviai" nejaučia įtampos, jų operacinės sistemos neperkaista, ir išvis jie nesupranta kas yra problemos, ligos ir paprasta kasdienybė xD Nu bet iš kur tas toks bukas pasitenkinimas savim ir noras pasirodyti kažkuom geriesniu už kitus? Gal jau nusileiskit ant žemės, kol drugeliais kakot nepradėjot. Kaip žmonės nesupranta, jog neužtenka pačiam apie save gerai galvot. Iš šalies toks pūtimasis atrodo labai jau kaimietiškas ir postsovietais pradvisęs 8-)

Tai taip ir nesupratau, neragavai normalaus viskio, ar nematai jokio skirtumo? :-/
Man pvz, labai džiugu kad turim tokių žmonių kurie gali patarti ko paragauti *buk*

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-26- 15:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Įdomu, o ypač dėl saliero.. Niekada nesugalvočiau.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Vieną vakarą tai taip
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 18:15 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vieną vakarą tai taip buvo:

Uploaded with ImageShack.us

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Linuks rašė: Tai taip ir
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 18:23 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

Linuks rašė:
Tai taip ir nesupratau, neragavai normalaus viskio, ar nematai jokio skirtumo? :-/
Man pvz, labai džiugu kad turim tokių žmonių kurie gali patarti ko paragauti *buk*

Na kalbant apie viskį, tikrai neragavau normalaus, bet ne dėl to kad aš kaimietis kurio skonio receptoriai, nepritaikyti tauriems gėrimams xD O todėl, kad man nepatinka viskis, kai ir brendis ar degtinė. Jei reikia rinktis, tai geriau jau renkuosi degtinę ;-) Ir renkuosi tikrai ne tam, kad prisilakti ir apsivemti :) Ir man smagu, kad yra žinančių ir galinčių patarti, ką ragauti, čia net labai gerai *thumb* Man tik nepatinka toks dvasiškai kaimietiškas požiūris - tu ką viskio negeri, ką ir fechtavimu nesidomi, aaa... tai nėr ką čia su tavim plebėjum ir kalbėt... latro gabals... kirminu gimęs kirminu ir dvėsi... Tai va tokia bendravimo maniera man nepatinka ir tiek. Bet čia tik mano nuomonė, nesiparinkit. Gal kiti pripratę kirmėlėm jaustis, vien dėl to, kad kažkas juos taip pavadino, bet bent jau aš tai ne ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kur svaiginamieji gėrimai,
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 18:26 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Kur svaiginamieji gėrimai, ten ir peštynės, nesvarbu, kad virtualios :d

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Renkiesi degtinę, tam yra
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 18:49 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Renkiesi degtinę, tam yra degtinės tema, kame bėda? Aš ir ne viskio gurmanas, kaip ir ne žvejas ar operos žinovas, tai nešneku ko nesuprantu. Kompleksų gumulas koks tai lenda.
O dėl menamo bendravimo stiliaus, geriau išjunk fantaziją, jei realiai žmonių nepažįsti.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: _Vladas_ rašė: Taip jau
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 19:41 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:

Taip jau yra, kad vienų pojūčiai iš prigimties geriau išlavėję, kitiems juos tenka lavinti tikslingai. Bet visada bus ir tokių, kurių pojūčiai dar neišlavinti ar yra riboti fiziologiškai ir jie nejaučia to, ką gali pajusti kiti. Todėl "pasipūtimas" ar "kakojimas drugeliais" čia niekuo dėtas. Arba tu jauti-girdi-matai, arba ne. 8(

Bandisiu papriestarauti.jei kazkas nejaucia to ka jaucia kiti tai dar nereiskia kad jo skonis neislavintas . O lavinti skoni tikslingai tik tam kad pradetu patikti tai kas patinka kitiems kvaila. kiekvienas turi savo skoni gerimams, maistui, spalvai ir nebutina kaip avinui eiti paskui banda. skonis ira skonio reikalas.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-26- 19:52 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Taigi nieks nesiginčija dėl skonio. Tiesiog tema apie viskį. Tavo poste buvo parašyta:
nutrukimui geriausiai naudoti baltaja.
Jei žmonės kalbasi apie skoninius pojūčius, o tu apie nutrūkimą, apie ką kalbėt? ;-) Čia kaip šaukt ant literatų kad jų knygos š.., bo pečių geriau pasikūrt laikraščiu.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-09-26- 20:06 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

mano poste buvo tik patarimas pyfpafz pasisakimui apie poreiki kartais nutrukti. todel ir buvo pokomentuota kad tam geriau naudoti baltaja o ne viski. Jei gerimo paskirtis tiksline nuluzimas, kam vartoti kazka brangaus ir brandaus, toligu viniu kalimas deimantiniu plaktuku. Taurieji gerimai kaip jau minejo bozkurt ira bendravimui.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kestutis ply rašė: Nu
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 20:10 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
Nu nesusilaikysiu ir aš, paskaitinėti šią temikę, labai smagu. Du ,,kunigaikščiai-pusdieviai" ragauja viskį ir dalijasi tarpusavyje savo dieviškais pojūčiais, o visi kiti ,,plebėjai" ,,kumečiai" ,,kaimiečiai" ir šiaip mėšliokai, durni ir nieko nesupranta, nes jų skonis neišlavintas, o ir apskritai jokio skonio jie neturi, o dar priedo ir nusigėrę padugnės. Juk ,,dievai" ir ,,pusdieviai" nejaučia įtampos, jų operacinės sistemos neperkaista, ir išvis jie nesupranta kas yra problemos, ligos ir paprasta kasdienybė xD Nu bet iš kur tas toks bukas pasitenkinimas savim ir noras pasirodyti kažkuom geriesniu už kitus? Gal jau nusileiskit ant žemės, kol drugeliais kakot nepradėjot. Kaip žmonės nesupranta, jog neužtenka pačiam apie save gerai galvot. Iš šalies toks pūtimasis atrodo labai jau kaimietiškas ir postsovietais pradvisęs 8-)

Kęstučiui ryškiai neįpylėt, vyrai. Praleidot. Va jums ir pasekmės.... XD :D)))) P.s. Kęstuti kur ir kas čia šitoje temoje užgavo, kurioje vietoje pasijutai "plebėjumi", kaimiečiu", "kumečiu"? Šiaip, tamsta laisvas jaustis kaip nori, bet tu dar į kompaniją kažką įtraukt nori kumečių, plebėjų etc., nors aš nemačiau čia taip užaštrintai, kaip tamsta, pasijutusių :) Aš nesu viskių gurmanas ir žinovas, kaip kolega Gerb. Bozkurt. Bet su malonumu skaitau šią temą ir Bozkurt tekstus. Nesijaučių nei "kumečiu", nei "plebėjum", nei "kaimiečiu". :) Kaip ir kiti, manau.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Manau painioji pojūčius su
StandartinėParašytas: 2013-09-26- 20:17 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Manau painioji pojūčius su pomėgiais. Gali jausti, bet nemėgti. O gali nemėgti, nes nejauti. ;)

Dieninis rašė:
skonis ira skonio reikalas.

Geras kalambūras. XD
Žodis "skonis" turi kelias prasmes: 1. Juslinis pojūtis; 2. Estetikos suvokimas
Juslinis pojūtis (1) gali patikti arba ne, pvz. galima mėgti/nemėgti saldumą, sūrumą, kartumą etc. Tai "skonio reikalas". Mėgti viskį ar degtinę - irgi juslinio skonio reikalas.
O jeigu kalbam apie estetinį vertinimą ir harmonijos, grožio suvokimą (2), čia "skonis" g.b. tik arba geras, arba blogas. Todėl jeigu žmogus nejaučia estetikos ir harmonijos - sakoma, kad jis neturi skonio, arba jo skonis yra prastas. O pasiteisinimas, kad tai "skonio reikalas" čia niekaip netinka. Nes suvokimas (2) arba yra, arba jo nėra. ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 409 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 28  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007