Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-08- 11:40

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 578 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 39  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2013-12-02- 23:26 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vėluojantis ir mažai jautrus interfeisas negali būt priimtinas niekam.
Galaxy Tab2 man slogų įspūdį paliko. Obuoliniam analoge irgi stebuklo nepamačiau, nors veikė kur kas maloniau. Reik gyva pačiupinėt mažiausiai porą trejetą vakarų, tada ir nuspręsi, ar randi jame malonų tolką.

Papildysiu snobų ir cinikų klubą - širpotrebinės planšetės gimė meistriškai kuriant poreikį tuščioje vietoje. Man geriausias to įrodymas - desperatiški bandymai bent kažkiek taisyt padėtį įvedinėjant naujus nesusipratimus - planšetes su klaviatūra ant dock'o. Kaip sakydavo vienas mano pažįstamas, "Kiek zuikį bešertum, pas asilą vis vien bus ilgesnis".

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-02- 23:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Drunk rašė:
Papildysiu snobų ir cinikų klubą - širpotrebinės planšetės gimė meistriškai kuriant poreikį tuščioje vietoje. Man geriausias to įrodymas - desperatiški bandymai bent kažkiek taisyt padėtį įvedinėjant naujus nesusipratimus - planšetes su klaviatūra ant dock'o. Kaip sakydavo vienas mano pažįstamas, "Kiek zuikį bešertum, pas asilą vis vien bus ilgesnis".

Problema ne tame visai, esmė, kad bus daigtas, kuris turės nedaug blogesnį našumą nei noutas, bus pigesnis, lengvesnis, žymiai ilgiau laikys akumas, ir galėsi daryti 60-80% tų pačių darbų, kaip ir noute.
Todėl dokas su klava puikus sprendimas. Nereik klavos, nesineši, brūžini pirštais, nori maloniai ergonomiškai rašyt, klava. Tiesiog nereik kreipt demesį į krūvą kinietišku ir ne tik nidadielkių, naudot pagal paskirtį, ir viskas bus ledas ...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O va toks va
StandartinėParašytas: 2013-12-03- 0:54 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

O va toks va :
http://www.kilobaitas.lt/Plansetiniai_(Tablet)/Asus/ASUS_MeMo_PAD_FHD_10_ME302C-1B/ME302C-1B063A/CatalogStoreDetail.aspx?CatID=PL_626&ID=524578
?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-03- 15:26 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Pas ką rankos ne iš 1 vietos, iPadui pritaikymas puikus, nu a pas ką visgi iš 1 vietos, galima brausinti Delfi.lt :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: As tiesiog isvardinsiu ka su
StandartinėParašytas: 2013-12-03- 17:34 
Atsijungęs

As tiesiog isvardinsiu ka su darau su savo tapsnojamu, netiketai dovanu gavau: Skaitau knygas, Klausau muzika, Ziuriu filmus, Naudoju uzrasams, Internetas, Nuotraukas ziuriu, Zaidimai, Navigacija naudoju, Zemelapius tyrineju, Is bedos redaguoju dokumentus, Pasikraunu is jo telefona, Naudoju kaip zodyna... Na gal dar kazka, bet nesitikejau, kad jie tokie geri pagalbininkai. Telefonai, kogero, ta pati padarytu, bet mazi ekranai zudo :).

Ai, beje, megstu krapstytis garaze ir tureti "manualus" ir visokias auto-moto schemas po ranka dabar vienas juokas - yra ir kompas, bet jo nepasidesi ant motoro krasto. Be to, tapsniukai beveik nesibraizo o ir tepalu nebijo :).

Cia tiesiog, seip, patirtis "jauno" vartotojo. Gal kam pravers.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Loptar rašė: Problema ne
StandartinėParašytas: 2013-12-03- 20:03 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Loptar rašė:
Problema ne tame visai, esmė, kad bus daigtas, kuris turės nedaug blogesnį našumą nei noutas, bus pigesnis, lengvesnis, žymiai ilgiau laikys akumas, ir galėsi daryti 60-80% tų pačių darbų, kaip ir noute.

Aš visuomet vertinu, ar daiktas bus naudojamas pagrinde toms 20% funkcijų, kurios lemia 80% galutinio rezultato, ir ar gebės jas atlikti idealiai. Visa kita manęs nedomina ir yra nepateisinami overhead'ai. Jei daiktas darbui - tai vienokios funkcijos ir laukiamas galutinis rezultatas, jei daiktas pramogai ir malonumui - kitokios.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Drunk rašė: Aš visuomet
StandartinėParašytas: 2013-12-03- 21:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Drunk rašė:
Aš visuomet vertinu, ar daiktas bus naudojamas pagrinde toms 20% funkcijų, kurios lemia 80% galutinio rezultato, ir ar gebės jas atlikti idealiai. Visa kita manęs nedomina ir yra nepateisinami overhead'ai. Jei daiktas darbui - tai vienokios funkcijos ir laukiamas galutinis rezultatas, jei daiktas pramogai ir malonumui - kitokios.

Kažkaip iš tuščio į kiaurą. Kažkokių mistinių "idealių" daigtų nėra ir nebus. Yra kokybiškai arba ne visai pagaminti unifikuoti pagal daugumai priimtinas ir/arba pagal einamas technologijas galimas funkcijas daigtai, kokybiškai arba nekokybiškai atliekantys (OS, apps) apibrėžtą funkcijų skaičių.
Kokių konkrečiai reikalingų _tabletui_ funkcijų neatlieka normalus tabletas "by design"?
Gal kai bus konkretus usecase'ų list'as, paaiškės, kad toks divaisas netinkamas pagal poreikį, arba kaiptik, kad viskas puiku, išskyrus asmeninį požiūrį į daigtą?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Šiandien šiek tiek
StandartinėParašytas: 2013-12-03- 22:41 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šiandien šiek tiek pabrauzinau, tai liko tik du :
aipedeiras ir galaksinotas ale 2014
Abu su 32 Gb kainuoja apie 2000, tik Zamzungas dar turi SD slotą ir USB, bei 3G.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Loptar rašė: Gal kai bus
StandartinėParašytas: 2013-12-03- 23:36 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Loptar rašė:
Gal kai bus konkretus usecase'ų list'as, paaiškės, kad toks divaisas netinkamas pagal poreikį, arba kaiptik, kad viskas puiku, išskyrus asmeninį požiūrį į daigtą?

Kasdien vartau outlooką, nesudėtingas excel lenteles, maždauk kas savaitę gaminu powerpointinius pristatymus ir rodau juos ant didelio televizoriaus. Bet maždauk kartą-du per mėnesį man prireikia išsidrožt pivotą iš kelių šimtų tukstančių eilučių ir keliasdešimties stulpelių arba sujungt keletą lentelių access'e tam, kad rasčiau ir jau į minėtą powerpointą galėčiau įsikelt tris-šešis esminius skaičiukus. To pasekoj visi tabletai ir netgi tabletai su klaviatūrom eina į pavėsį, o tiksliau - į namus ant sofos, kur jiems ir vieta. Ir netgi ten oldschool'inis laptopas kol kas viską daro jei ne geriau, tai bent jau ne prasčiau, nei tabletas.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Drunk rašė: Kasdien vartau
StandartinėParašytas: 2013-12-04- 9:27 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Drunk rašė:
Kasdien vartau outlooką, nesudėtingas excel lenteles, maždauk kas savaitę gaminu powerpointinius pristatymus ir rodau juos ant didelio televizoriaus. Bet maždauk kartą-du per mėnesį man prireikia išsidrožt pivotą iš kelių šimtų tukstančių eilučių ir keliasdešimties stulpelių arba sujungt keletą lentelių access'e tam, kad rasčiau ir jau į minėtą powerpointą galėčiau įsikelt tris-šešis esminius skaičiukus. To pasekoj visi tabletai ir netgi tabletai su klaviatūrom eina į pavėsį, o tiksliau - į namus ant sofos, kur jiems ir vieta. Ir netgi ten oldschool'inis laptopas kol kas viską daro jei ne geriau, tai bent jau ne prasčiau, nei tabletas.

Bet koks i5 tabletas (tas pats Acer iconia 700) nuneš bet kokį (nebent ten koks 17" 7K lt extreme monstras) oldschoolinį laptopą į vienus vartus visais parametrais, gal tik RAM'o pas laptopa bus daugiau :) ... Dar ir nauji ne visi toli gražu pasieks tokį našumą, o bus gerokai brangesni, sunkesni, ir su trumpiau laikančiu akumu.
Pats uždavinys pasipivotint 100k eilučių duomenų, ne tokia ir problema, tačiau kaip minėjau auksčiau, visad galima surasti usecase'us, kurie per sunkūs ne tik tabletui, bet ir laptopui, kas niekaip nereiškia, kad "tabletai niekam netinka" :)

Kažkodėl kai "hard testuojami" peiliai, visi choru pažymi, kad "kas čia per toks peilio panaudojimas?!" :) Tai lygiai analogišką vertinimą panaudojamumo efektyvumui, bei sau tinkančių kompromisų įvertinimui reikia atlikinėti ir šiuo atveju.
O šiuo atveju kaptopas bus geriau tik 1 atveju, jei pas jį bus >= 4gb ramo, ir didesnis SSD jei jau norima vartyti daug duomenų ... visais kitais parametrais laptopas praskrenda ... tiek našumu, tiek kaina, tiek svoriu, tiek dydžiu, tiek akumu, tiek nešiojimo patogumu.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Loptar rašė: Drunk rašė:
StandartinėParašytas: 2013-12-04- 10:21 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Loptar rašė:
Drunk rašė:

Bet koks i5 tabletas (tas pats Acer iconia 700) nuneš bet kokį (nebent ten koks 17" 7K lt extreme monstras) oldschoolinį laptopą į vienus vartus visais parametrais, gal tik RAM'o pas laptopa bus daugiau :) ... Dar ir nauji ne visi toli gražu pasieks tokį našumą, o bus gerokai brangesni, sunkesni, ir su trumpiau laikančiu akumu.
Pats uždavinys pasipivotint 100k eilučių duomenų, ne tokia ir problema, tačiau kaip minėjau auksčiau, visad galima surasti usecase'us, kurie per sunkūs ne tik tabletui, bet ir laptopui, kas niekaip nereiškia, kad "tabletai niekam netinka" :)

Kažkodėl kai "hard testuojami" peiliai, visi choru pažymi, kad "kas čia per toks peilio panaudojimas?!" :) Tai lygiai analogišką vertinimą panaudojamumo efektyvumui, bei sau tinkančių kompromisų įvertinimui reikia atlikinėti ir šiuo atveju.
O šiuo atveju kaptopas bus geriau tik 1 atveju, jei pas jį bus >= 4gb ramo, ir didesnis SSD jei jau norima vartyti daug duomenų ... visais kitais parametrais laptopas praskrenda ... tiek našumu, tiek kaina, tiek svoriu, tiek dydžiu, tiek akumu, tiek nešiojimo patogumu.

Nepamirštam klaviatūros? :-/ Man joks įrenginys negali būt produktyvus darbe jeigu neturi geros fizinės klaviatūros. Apskritai nesuprantu kaip žmonės sugeba savanoriškai užsiiminėt tokiu sadomazochizmu ir naudot touch-klaviatūras... Dėl to pas mane telefonai yra BlackBerry, o darbinis laptopas — 6 metų senumo tuo metu buvęs aukščiausios klasės IBM ThinkPad X300. Nes 90% naujų laptopų klaviatūros yra visiškas šlamštas, bandymas kopijuoti žiauriai nevykusį Apple klaviatūrų dizainą. O jei reiktų visą dieną intensyviai naudotis touch klaviatūra telefone ar planšetėj tai iš viso nusišaučiau. Mano darbiniam ir asmeniniam stacionaruose klaviatūros taip pat identiškos, nes kai pripranti prie vieno gero dizaino, tai jokie kiti netenkina :-)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: swerfot rašė: Dėl to pas
StandartinėParašytas: 2013-12-04- 10:28 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

swerfot rašė:
Dėl to pas mane telefonai yra BlackBerry, o darbinis laptopas — 6 metų senumo tuo metu buvęs aukščiausios klasės IBM ThinkPad X300. Nes 90% naujų laptopų klaviatūros yra visiškas šlamštas, bandymas kopijuoti žiauriai nevykusį Apple klaviatūrų dizainą.

Jei pirštai kreivi, tai jokia klava nebus patogi ;) Ir kas ten tokio nevykusio? Man naujų Mac'ų klava malonesnė darbui lyginant su mano 2004 m TiBook'o, o vat ThinkPado guminis spuogas per vidurį tai visai ne į temą :)

swerfot rašė:
O jei reiktų visą dieną intensyviai naudotis touch klaviatūra telefone ar planšetėj tai iš viso nusišaučiau. Mano darbiniam ir asmeniniam stacionaruose klaviatūros taip pat identiškos, nes kai pripranti prie vieno gero dizaino, tai jokie kiti netenkina :-)

Kitaip sakant tai skonio reikalas, tai kam bangas kelti, kad touchpad'ų klavos yra blogis ir jomis naudotis yra vargas...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-04- 10:35 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Loptar rašė:

Būtent ant tokio geležio ir vartau savo excelius iš 100k * x eilučių :) Taigis, nors iš bėdos tuos exelius apverstų ir koks nors advanced tabas su kalviatūra ar be jos, bet su laptopu žymiai mažiau streso. O lyšno papildomo streso aš nemėgstu, darbuose jo ir taip pakanka :) Nemanau, kad planšetė yra blogis, tiesiog kol kas ji dar nepajėgi man visiškai pakeisti PC ar laptopo, ir tebūtų "luxury" priedas prie šių dviejų dalykų.

Laptopas (viskam) + planšetė (naršymas/filmai/fotkės/skaitymas/komunikacija/demonstravimas/žaidimukai) + smartfonas (telefonas + viskas kuo stipri planšetė, tik su mažiau komforto ir mažesniais gabaritais, kas svarbu dauk judant )

Šiuo metu naudoju derinuką laptopas + smartfonas, nes jis man optimalus. Aišku, jei kas man padovanotų planšetę, jos neatsisakyčiau, bet aštraus poreikio ar stipraus potraukio ją pirkt dar nejaučiu :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2013-12-04- 10:44 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
GAdas rašė:
swerfot rašė:
Dėl to pas mane telefonai yra BlackBerry, o darbinis laptopas — 6 metų senumo tuo metu buvęs aukščiausios klasės IBM ThinkPad X300. Nes 90% naujų laptopų klaviatūros yra visiškas šlamštas, bandymas kopijuoti žiauriai nevykusį Apple klaviatūrų dizainą.

Jei pirštai kreivi, tai jokia klava nebus patogi ;) Ir kas ten tokio nevykusio? Man naujų Mac'ų klava malonesnė darbui lyginant su mano 2004 m TiBook'o, o vat ThinkPado guminis spuogas per vidurį tai visai ne į temą :)

swerfot rašė:
O jei reiktų visą dieną intensyviai naudotis touch klaviatūra telefone ar planšetėj tai iš viso nusišaučiau. Mano darbiniam ir asmeniniam stacionaruose klaviatūros taip pat identiškos, nes kai pripranti prie vieno gero dizaino, tai jokie kiti netenkina :-)

Kitaip sakant tai skonio reikalas, tai kam bangas kelti, kad touchpad'ų klavos yra blogis ir jomis naudotis yra vargas...

Matyt, kad kompiuteris niekada tau nebuvo pagrindinė darbo priemonė ir neteko patirt ką reiškia klaviatūros įtaka produktyvumui :-) Darbo greičio skirtumas tarp geros ir prastos klaviatūros yra iki 2-3 KARTŲ. Pažįstu daugiau tokių keyboard-junkies kaip aš, kurie iš esmės galėtų gyvent visai be jokių pelių ir kompą valdyt vien tik klaviatūra — jų požiūris toks pat, dėl to žinau, kad čia nėra vien tik mano užgaidos.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: swerfot rašė: Matyt, kad
StandartinėParašytas: 2013-12-04- 10:59 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

swerfot rašė:
Matyt, kad kompiuteris niekada tau nebuvo pagrindinė darbo priemonė ir neteko patirt ką reiškia klaviatūros įtaka produktyvumui :-) Darbo greičio skirtumas tarp geros ir prastos klaviatūros yra iki 2-3 KARTŲ. Pažįstu daugiau tokių keyboard-junkies kaip aš, kurie iš esmės galėtų gyvent visai be jokių pelių ir kompą valdyt vien tik klaviatūra — jų požiūris toks pat, dėl to žinau, kad čia nėra vien tik mano užgaidos.

Buvo, o ir dabar darbe 80 proc. darbo laiko klava po ranka.;) Ir koderių bei white/grey/blackhat'ų ne vieną pažinojau/pažystu, bet tame ir esmė - kodinimui reikalinga klava, dirbant su Photoshop'u ar CAD'u shortcut'ai greitina darbą (jei wacom'o neturi), bet pivot'ams, ofiso paketams, kalendoriams ir t.t. pilnai pakanka ir touchpad'o (ką Drunk dirba).
Tiesa pritariu, kad pripratus prie savo "geros" :) klavos, kitos ant kurių uždedi letenas atrodo nepatogios spausdinti akląja, bet jei tenka ant to 'svetimo' kompo ilgėliau padirbėti, tai pripranta pirštai.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 578 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 39  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007