swerfot rašė:
Tai kas nors gali trumpai ir aiškiai pasakyti kokia motyvacija medžiotojus veda į medžioklę? Kol kas turim tik vieną atsakymą: kažkam medžioklė kažkuo primena sekso pojūčius. Daugiau variantų bus? Tik prašom nereikia paistyt apie pasaulio gelbėjimą.
Tai vat aš taip pat sutinku, kad "nereikia čia paistyt apie pasaulio gelbėjimą" todėl klausimas - o kokio atsakymo laukia/nori medžioklės priešininkai?

) Čia kažkas pasakoja apie "malonumą", kurį patiria medžiotojai. Ir kas juokingiausia, daugiausiai tai akcentuoja prieš medžioklę esantys. ar tik nebus taip, kad pastarieji patiria malonumą vien apie tai kalbėdami

Kaip sako klasikai, kas galėtų paneigti...

Aš nemačiau, gal jau yra kažkokios apyrankės, kurios malonumo lygį matuoja, o paskui žalieji/veganai ir t.t. nuima rodmenis nuotoliniu būdu po medžioklės. Kam tas malonumas? Nepatinka malonumas, eliminuokim, vertinkite tai kaip elementarų darbą. Santechnikas labai reikalinga ir garbinga profesija, bet ne visi jais būti sugeba, tačiau didžioji dalis jais ir nenori būti, nenori po š braidyti. Todėl yra žmonės-santechnikai, kurie profesionaliai atlieka tam tikrą darbą. Medžiotojus laikykit tokia pačia profesija, kurie atlieka tam tikrą paslaugą valstybei ir visuomenei. Kas ten malonumą patiria, kas šleikštulį, čia, kaip sakoma, kiekvieno reikalas gal taip bus paprasčiau gyvent ir nereikės iečių bereikalingai laužyti. Aš daug mitų girdėjau, kad Lietuvoje žvėrių nėra, kad vilkai ateina į sodybas naminių gyvulių pjaut, nes miške jiems ėdesio nebėra, nes medžiotojai viską išmedžiojo ir t.t. ir pan. Visa tai yra nuogas, juodas blefas, melas, nei situacijos, nei reikalo neišmanymas, pigi propaganda ir tiek. Tai yra netgi sakyčiau gėdingas dalykas, žmogui, turinčiam sąžinę, kalbėti tokius dalykus. Visi duomenys yra viešai prieinami, kiekvienas pats gali susitaręs su tais pačiais medžiotojais, su girininkais, sudalyvauti ne tik medžioklėje, bet, pasivaikščiot po miškus, pamatyti, kas ir kaip, pasikalbėti, su žmonėm, gyvenančiais kaime, su ūkininkais, su visais susijusiais asmenimis. Ir tai nieko neįpareigotų, tai nebūtų skirta kažkieno nuomonę pakeisti. Bet bent jau žmogus būtų kažką padaręs, kad pamatyt šiekt tiek iš vidaus, apie ką kalba daug, emocingai, kai kada su, kai kada be argumentų. O kai kada meluoja, ar norėdamas, ar nenorėdamas/suklaidintas, čia jau, kiekvieno sąžinės reikalas. O pabaigai, pagal retorikos mokslo taisykles, pasilikau Kontrolinį ( che che che:))) šūvį. Mieli kolegos, medžioklės priešininkai - kai kurių atgumentus suprantu, kai kurių ne, ne tame esme, tiesiog noriu pasakyti, manau, neišduosiu didelės paslapties, kad Lietuvos Krašto Apsaugos Ministerija yra suinteresuota medžiotojų buvimu Lietuvoje, remia šį reikalą ir palaiko oficialiai. Protingi pagaus iškart, o tokių, manau, čia dauguma. Taip kad, nematau aš medžioklei jokio pavojaus, bent jau kol kas

Ir šitas reikalas yra šiekt tiek platesnis, nei atrodo iš pradžių