Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-09- 21:54

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 613 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 41  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2014-01-03- 19:13 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
_Vladas_ rašė:
Loptar rašė:
Nors, kaip suprantu iš diskusijos, nieko blogo niekas tame nemato? ;)

Taip. Žudymas (tiek gyvūnų, tiek žmonių gyvybės tyčinis nutraukimas) pats savaime nėra blogis. Daugeliu atveju žudymas yra įteisintas ar net skatinamas.
Ši diskusija kilo dėl kitko - kodėl medžiotojas šauna? T.y. kas slypi už šio veiksmo? Psichologiniame, emociniame ir moraliniame kontekste. Nes teisiškai viskas aišku - gyvūnų žudymas laikantis nustatyto reglamento yra legalus. Bent jau kol kas. :D
Tarp medžioklės ir žvejybos yra paralelės, bet tai, apie ką męs čia bandom diskutuoti, žvejyboje jau realizuojama vis labiau plintančiu principu "pagavai - paleisk".
Su medžiokle viskas daug sudėtingiau, nes medžiotojų motyvacija sudėtingesne.
Ir kaip matosi iš diskusijos, nedaug mėgstančių medžioti turi norą gilintis į savo tikruosius motyvus ir suvokti "Kodėl man tai patinka?". 8(

Nu va, Vladas labai puikiai supranta visą esmę. Geriau nei pats nebūčiau parašęs.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 19:14 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ERA rašė:
Uzsiknisau kariaut
Nebematau prasmes nes kaikas nesistengia suprasti
KODEL JUS NEMEDZIOJAT ?

Lavonai savo laiku pabodo ir kraujo smarve .
Dantis nuo kvapo ar patalpose kur metalo stelazai kokie tik metu pries 12 skaudėti nustojo.
Daugiau gyvam pavydale viskas patinka ,ypač senstant kaip pradedi pats suprasti kad nesi amžinas ir net gerai tai suprasti :)
Todel jeigu nera būtinybės tai nezudau , nors su tokiais noras tenka kariauti po keletą kartu i diena :)
Taigi kazkur vazioti specialiai kad patikrinti savo taikluma ant gyvo taikinio gyvenanti savo gyvenimą ir iki man pasirodant savo neužbaigtus reikalus turėjusi (ar vidinius demonus paleisti i laisve) nera man draivo.
Moraliniu gi kančių ,dviejoniu ar nemokėjimo pas mane nerasta.
Tesiog nematau tame sau būtinybės.
Mėsos pilnos parduotuves .
Nebutu tai irgi manau išgyvenciau .
Pakankamai atvirai ir aiskiai atskleista pozicija ? :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 19:15 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
_Vladas_ rašė:
žvejyboje jau realizuojama vis labiau plintančiu principu "pagavai - paleisk".

Matai žvejas kol nepagavo tol nemato kas, o medžiotojas "pagavai - paleisk" principą įgyvendina paprasčiau t.y. NEŠAUK.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: pyfpafz rašė:
StandartinėParašytas: 2014-01-03- 19:16 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:
swerfot
Klausyk, tavo tėvukas dar gyvas?

Nori kažko paklaust? :-) Jei tas klausimas "Kodėl jis medžiojo?", tai atsakymą jau žinau — todėl, kad parduotuvėj mėsa kainuoja pinigus, o jų nebuvo labai daug.
Bet į šitą klausimą nebesigilinkim, nes jau pavargau nuo šitos diskusijos.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 19:16 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Šalis: Éire
aga. taikiai parasiai. galima analogiska tema, nemedziotojams - ale nespjaunantiems i mesa, sukurti. KODEL SKERDIKAI SKERDZIA?

siaip temos praskaidrinimui

Po savaitgalipo susitinka žvejys su medžiotoju. Medžiotojas klausia:
- kaip sekėsi?
- Ai, nu nepaktikėsi...
- Kodėl? – Pasakok...
- Įsivaizduoji, pagavau 1,5 kg. aukšlę.
- Aik, tu...
- Nu, aš tau sakau... 1,5 kg. aukšlę. Mes su šeima pavalgėm, kaimynas su šeima pavalgė, katinas vos nepaspringo...
- O tau kaip sekėsi?
- Man? Nu kaip čia tau papasakot...1,5 kg. aukšlė... Gerai. Nu ką, žodžiu antradienį vakare sėdau į džipuką, toli nevažiavau. Į miškelį, kur prie manęs. Kkrūmokšniai tokie, upeliukas. Žodžiu tvarkingas miškelis. Pasiėmiau šautuvą, užsitaisiau dvi grankulkes. Krūmus praskleidžiu – briedis. Kokios 1,5 tonos. O ragai, blin, 500 taškų (medžiotojai supras). Laimė! Vsio, koniec... Gali likusį gyvenimą po parodas su tais ragais varinėt – visi prizai tavo.
- O ką tu?
- Nu, ką. Nusitaikiau. Pykšt. Tiesiai į tarpuragį. Guli briedis. Padėjau šautuvėlį. Nuėjau į džipuką, iš bagažinės husqvarna išsitraukiau. Sudorojau briedį. Ragus nupjoviau. Blin staiga iš krūmų inspektorius žiūriu lenda. Plančetę jau daro. Iš snukio matau – nesusitarsiu. Nu, ką galvoju, dar viena grankulkė yra. Užsimečiau šautuvą – pykšt į kaktą. Su ta pačia husqvarna sudorojau. Atsinešiau desantinę lopetėlę, švariai užkasiau. Tik blin girdžiu krūmuose kažkas šast šast. Nu aš dar dvi grankulkes įsimečiau į šautuvą... Ir iš paskos... Akurat! Išbėgu į laukymę: lauželis, palapinė, du dviratukai sustatyti... Vienas prie laužo knisasi, o kitas jam jau rėkia: „mačiau kaip žmogų užmušė, sukapojo ir užkasė. Bėgam - pranešim“. Sūkos ant dviračio – ir važiuoja per tiltelį. Nu man visada gyvenime į judančius taikinius labiau patiko šaudyt. Užsimečiau šautuviuką ant peties. Pykšt, pykšt. Sukrito anie į upeliuką. Aš dviratukus irgi sumečiau. Tik girdžiu plykst toks garsas kaip blykstės. Jau, galvoju, koks žąsinas žurnalistas. Akurat. Žiūriu, lekia užsimetęs ant pečių savo aparatūra. Sunki, bėga pūškuodamas. Aš už lopetėlės – chūjakšt anam į stuburą. Pora traukulių, sugargaliavimas ir vsio. Nu aš aną įtempiau į laužą, ant viršaus sumečiau tų dviejų lochelių daiktus, palapinę. Dega, liepsnoja lauželis, samrvė – nors vemk. O ką darysi?.. Jau galvoju, vsio, eisiu namo. Blin. Jobš tvoi mat. Autobusas atvažiuoja...
- Kaip?
- NU kaip... 40 skautų...Stovim, smarvę uostom į laužiuką žiūrim. O aš matau, jau viena skautė autobuse telefonu numerį renka.
- Nu, o ką tu????
- O ką nu.... Numesk nuo aukšlės kilogramą – ar tai man reiks visus skautus iššaudyt...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 19:21 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:
_Vladas_ rašė:

Matai žvejas kol nepagavo tol nemato kas, o medžiotojas "pagavai - paleisk" principą įgyvendina paprasčiau t.y. NEŠAUK.

Taigi daug kur jau praktikuojama žvejyba su žuvies paleidimu .
Bet kokios .
Su medžiokle tai nebent su reanimaciją vietoje ar laikinai mygdanciu suleidimu butu kad kol miega nusifotografuotis bei ragus nupjauti.
:)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: _Vladas_ rašė: Tarp
StandartinėParašytas: 2014-01-03- 19:27 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:
Tarp medžioklės ir žvejybos yra paralelės, bet tai, apie ką męs čia bandom diskutuoti, žvejyboje jau realizuojama vis labiau plintančiu principu "pagavai - paleisk".

Medžioklėje taip pat ne visada yra šaunama, kai tą galima padaryti. O žvejyboje toli gražu ne visada paleidžiama. :) O kur dar pramoninė žvejyba, verslinė. Medžioklė tokia pat ūkio šaka. Medžioklė visapusiškai naudinga valstybei ūkinė veikla, kaip pramoninė žvejybą, tik dar be piniginių lėšų duodanti ir papildomos naudos - racionalų dalies gamtinių išteklių tvarkymą bei priežiūrą.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Post Scriptum. Mane tik
StandartinėParašytas: 2014-01-03- 19:44 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Post Scriptum. Mane tik stebina tai, kad kažkodėl tokios aršios diskusijos vyksta temoj apie medžioklę, nors žvejyba - ta pati medžioklė. ;) Ir tai visur pasireiškia, ne tik Lietuvoje. Kažkodėl žvejyba nesukuria jokių įtampų, tokio lygio, kai kalbama apie medžioklę. Čia man kažkokia paslaptis. :) Nors esmė ta pati.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 20:22 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:
Taip. Žudymas (tiek gyvūnų, tiek žmonių gyvybės tyčinis nutraukimas) pats savaime nėra blogis. Daugeliu atveju žudymas yra įteisintas ar net skatinamas.

Kitaip tariant, klausimą dėl žudymo, kaip argumento, reikėtų uždaryt? :)
Bet koks prekyboj egzistuojantis ne augalinės kilmės produktas, yra nužudytas. Ir iš principo valgomas apdorotas (kartais ir neapdorotoas, ir net ne ...) lavonas ... Kaip nebepatiktų daliai opponentų.

_Vladas_ rašė:
Ši diskusija kilo dėl kitko - kodėl medžiotojas šauna? T.y. kas slypi už šio veiksmo? Psichologiniame, emociniame ir moraliniame kontekste. Nes teisiškai viskas aišku - gyvūnų žudymas laikantis nustatyto reglamento yra legalus. Bent jau kol kas. :D

Aš suprantu dėl ko kilo diskusija :) Kažkuri pusė "serga prieš", o ne "už", nes atsakymai senai yra. Lygiai tas pats, kaip "kodėl rūkorius rūko", "kolekcionierius kolekcionuoja" ir t.t.
O problemos paprastai kyla dirbtinėse teisėse ir laisvėse. Tik tarkim rūkymo atveju, poveikis daromas aplinkiniams žmonėms.
Kitos veiklos nėra tiesiogiai aplinkiniams pavojingos ar kažkaip kitaip tiesiogiai veikiančios. Todėl mažiau "erzina".
Medžioklė, kaip ir kitos daugiau mažiau uždaros žmonių grupės, turi išankstinį visuomenės nusistatymą. Turtingi mus apvagia, medžiotojai givūnus žudo, darbdaviai išnaudoja, kolekcionieriai neturi kur $ dėt, sportinių mašinų gerbėjai kompleksuoti lochai su mažais pimpačkiukais, etc. Tik aš baltas ir pūkuotas ...

_Vladas_ rašė:

Na čia psiaudo sportinis momentas, iškreipus tiesioginę žvejybos funkciją. Dėl įvairių priežaščių :)
Beje, nemanau kad labai "humaniška" paleisti žuvį sugautą ant blizgės, su perplėšta (daugiau mažiau) žiauna ...

_Vladas_ rašė:
Ir kaip matosi iš diskusijos, nedaug mėgstančių medžioti turi norą gilintis į savo tikruosius motyvus ir suvokti "Kodėl man tai patinka?". 8(

Nu čia arba pasistengi perprasti "kaifą" su visomis pasekmėmis, arba tūpai lauki "paprasto paaiškinimo kaip tapti milijonierium nieko neveikiant" :)
Na, gal panasiai kaip seksas ... galima 1 poza iki vaiko atsiradimo, o galima visaip, kas veža abu, kad tik pagaut maximum kaifo ...

Anekdotas prisiminė į temą:
- Kokį filmą pažiūrėt, paverkt .. ?
- Pažėk gražią parnuchą, paverk, kad pas tave ne taip ...

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Banginis rašė: siaip temos
StandartinėParašytas: 2014-01-03- 20:22 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Banginis rašė:
siaip temos praskaidrinimui

Po savaitgalipo susitinka žvejys su medžiotoju. Medžiotojas klausia:
- kaip sekėsi?
- Ai, nu nepaktikėsi...
- Kodėl? – Pasakok...
- Įsivaizduoji, pagavau 1,5 kg. aukšlę.
- Aik, tu...
- Nu, aš tau sakau... 1,5 kg. aukšlę. Mes su šeima pavalgėm, kaimynas su šeima pavalgė, katinas vos nepaspringo...
- O tau kaip sekėsi?
- Man? Nu kaip čia tau papasakot...1,5 kg. aukšlė... Gerai. Nu ką, žodžiu antradienį vakare sėdau į džipuką, toli nevažiavau. Į miškelį, kur prie manęs. Kkrūmokšniai tokie, upeliukas. Žodžiu tvarkingas miškelis. Pasiėmiau šautuvą, užsitaisiau dvi grankulkes. Krūmus praskleidžiu – briedis. Kokios 1,5 tonos. O ragai, blin, 500 taškų (medžiotojai supras). Laimė! Vsio, koniec... Gali likusį gyvenimą po parodas su tais ragais varinėt – visi prizai tavo.
- O ką tu?
- Nu, ką. Nusitaikiau. Pykšt. Tiesiai į tarpuragį. Guli briedis. Padėjau šautuvėlį. Nuėjau į džipuką, iš bagažinės husqvarna išsitraukiau. Sudorojau briedį. Ragus nupjoviau. Blin staiga iš krūmų inspektorius žiūriu lenda. Plančetę jau daro. Iš snukio matau – nesusitarsiu. Nu, ką galvoju, dar viena grankulkė yra. Užsimečiau šautuvą – pykšt į kaktą. Su ta pačia husqvarna sudorojau. Atsinešiau desantinę lopetėlę, švariai užkasiau. Tik blin girdžiu krūmuose kažkas šast šast. Nu aš dar dvi grankulkes įsimečiau į šautuvą... Ir iš paskos... Akurat! Išbėgu į laukymę: lauželis, palapinė, du dviratukai sustatyti... Vienas prie laužo knisasi, o kitas jam jau rėkia: „mačiau kaip žmogų užmušė, sukapojo ir užkasė. Bėgam - pranešim“. Sūkos ant dviračio – ir važiuoja per tiltelį. Nu man visada gyvenime į judančius taikinius labiau patiko šaudyt. Užsimečiau šautuviuką ant peties. Pykšt, pykšt. Sukrito anie į upeliuką. Aš dviratukus irgi sumečiau. Tik girdžiu plykst toks garsas kaip blykstės. Jau, galvoju, koks žąsinas žurnalistas. Akurat. Žiūriu, lekia užsimetęs ant pečių savo aparatūra. Sunki, bėga pūškuodamas. Aš už lopetėlės – chūjakšt anam į stuburą. Pora traukulių, sugargaliavimas ir vsio. Nu aš aną įtempiau į laužą, ant viršaus sumečiau tų dviejų lochelių daiktus, palapinę. Dega, liepsnoja lauželis, samrvė – nors vemk. O ką darysi?.. Jau galvoju, vsio, eisiu namo. Blin. Jobš tvoi mat. Autobusas atvažiuoja...
- Kaip?
- NU kaip... 40 skautų...Stovim, smarvę uostom į laužiuką žiūrim. O aš matau, jau viena skautė autobuse telefonu numerį renka.
- Nu, o ką tu????
- O ką nu.... Numesk nuo aukšlės kilogramą – ar tai man reiks visus skautus iššaudyt...

:D XD XD XD XD lol!

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: _Vladas_ rašė: Ir kaip
StandartinėParašytas: 2014-01-03- 20:27 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

_Vladas_ rašė:

Pala pala, viskas jau įsigilinta, suvokta ir atsakyta.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 20:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

swerfot rašė:
pyfpafz rašė:
swerfot Klausyk, tavo tėvukas dar gyvas?
Nori kažko paklaust? :-) Jei tas klausimas "Kodėl jis medžiojo?", tai atsakymą jau žinau — todėl, kad parduotuvėj mėsa kainuoja pinigus, o jų nebuvo labai daug. Bet į šitą klausimą nebesigilinkim, nes jau pavargau nuo šitos diskusijos.

Ne, aš jo paklaust nenoriu nieko, nes į savo būsimą klausimą atsakymą aš žinau.
Tu gal geriau pats paklausk jo kaip pas abraomą iškeliauja į kilpą pagautas žvėris!?
Jei jau tu medžiotojus laikai žudikais tai tavo tėvas sadistas (nieko asmeniško ir hiperbolizuoto).

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 20:48 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

swerfot rašė:
<...> Jei tas klausimas "Kodėl jis medžiojo?", tai atsakymą jau žinau — todėl, kad parduotuvėj mėsa kainuoja pinigus, o jų nebuvo labai daug.<...>

Ale gi puiki mintis ir pasiteisinimas ... mėsa parduotuvėse kainuoja pinigus (o pas mane nėra jų labai daug), gal geriau aš iš Pyfpafz balkono dešrų pasiimsiu kada jis nematys? Ar geriau iš ūkininkų kokių pasiimt kelis paltis lašiako?

Pyfpafz, liko dešrų? xD

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 21:01 
Atsijungęs
Klubo vadovas
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:
swerfot rašė:
pyfpafz rašė:
swerfot Klausyk, tavo tėvukas dar gyvas?
Nori kažko paklaust? :-) Jei tas klausimas "Kodėl jis medžiojo?", tai atsakymą jau žinau — todėl, kad parduotuvėj mėsa kainuoja pinigus, o jų nebuvo labai daug. Bet į šitą klausimą nebesigilinkim, nes jau pavargau nuo šitos diskusijos.

Ne, aš jo paklaust nenoriu nieko, nes į savo būsimą klausimą atsakymą aš žinau.
Tu gal geriau pats paklausk jo kaip pas abraomą iškeliauja į kilpą pagautas žvėris!?
Jei jau tu medžiotojus laikai žudikais tai tavo tėvas sadistas (nieko asmeniško ir hiperbolizuoto).

Tai aš to neneigiu, sutinku, kad žudikas. Ar sadistas tai nežinau, gal ir sadistas dėl geresnių žudymo įrankių neturėjimo. Esmė tame, kad jo motyvai man visiškai aiškūs.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-03- 22:24 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

pyfpafz rašė:
_Vladas_ rašė:

Taip, mėgėjiškoje medžioklėje tai būtų principas "susekei-nešauk". *taip* Tik ar pažįsti bent vieną medžiotoją, kuris ne su fotoaparatu, o su šautuvu rankose nuosekliai įgyvendina šį principą? ;)

Loptar rašė:
Na čia psiaudo sportinis momentas, iškreipus tiesioginę žvejybos funkciją. Dėl įvairių priežaščių :)

Mėgėjiška žvejyba, kaip beje ir mėgėjiška medžioklė, jau seniai neteko savo pirminės funkcijos svarbos. Dabar dominuoja kiek kitokios funkcijos. Dėl įvairių priežasčių :)

Loptar rašė:
_Vladas_ rašė:

Nu čia arba pasistengi perprasti "kaifą" su visomis pasekmėmis, arba tūpai lauki "paprasto paaiškinimo kaip tapti milijonierium nieko neveikiant" :)
Na, gal panasiai kaip seksas ... galima 1 poza iki vaiko atsiradimo, o galima visaip, kas veža abu, kad tik pagaut maximum kaifo ...

Ne visai tai turėjau minty. Sakyčiau pagal klausimo esmės analogiją, diskusija galėtų vadintis "kodėl rūkaliai rūko?" Tuomet pasisakantiems "prieš" rūkymą manau nesiūlytum "pasistengi perprasti "kaifą" su visomis pasekmėmis" ar "pagaut maximum kaifo"? ;)

p.s.: tikiuosi nenukrypsim į diskusijas apie rūkymą, nes tai tebuvo supaprastinta pomėgio medžioti priežasčių-pasekmių analogija. XD

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 613 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 41  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Google [Bot] ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007