Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 7:28

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 703 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 47  Kitas
Autorius Žinutė
StandartinėParašytas: 2014-01-17- 14:46 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Jei ieškoti tobulumo, tai aš vieną pastabėlę dar turiu. Reikėtų sulyginti rankenos ir ašmenų liniją. ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: AD rašė: Jei ieškoti
StandartinėParašytas: 2014-01-17- 14:57 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

AD rašė:
Jei ieškoti tobulumo, tai aš vieną pastabėlę dar turiu. Reikėtų sulyginti rankenos ir ašmenų liniją. ;-)

Nereikia :) Geležtės linija dabar gražiai sueina su rankena uždarytoje pozicijoje, po pakeitimo geležtė pasisleps rankenoje, ir smaigalys bus kur kas giliau, nei dabar. Penties linija nesusieis taip lygiai, kaip dabar.
Be viso to, nuleidus rankenos apačios liniją, krumpliais braukysi per pjaustymo lentą, kai reikės vytintą dešrą pjaut, arba kelsi ranka aukščiau, didindamas pjovimo kampą ir pjovimų skaičių :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-17- 16:07 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ek rašė:
eidau sau prikišt kanopas prie eskizo - pakoregavau lygiai 3 linijas, rėžusias man akį. Konstruktyvas lyg ir nesikeičia, visi funkciniai taškai (kaip kad freimo apatinis taškas) savo vietose. Nieko keisti primigtynai nesiūlau ir kumščiu stalo netrankau, tiesiog įdomu, ar čia itk man vienam taip akys rodo :).

Neblogas bandymas, konstruktyviai :liuks: . Leisiu sau pakomentuoti ...
Pakeitus rankenos priekio linjją, jinai sustorėjo, bei vizualiai sutrumpėjo geležtė. Dingo "streamline." Peilis pasidarė uždaras.
Pakeitus apačią, ji supanašėjo su 111 Širogorovu (arba Brous Blades fliperiu), kuris nepatogus, kaip tik dėl to (linija po smiliumi ir didžiuoju pirštais turi būti tiesia, kitaip apkrovimas nevienodai ant pirštu gula) ir dingo gale esantis pakilimas papildomai rankenos fiksacijai mažuoju pirštu, arba tam atvejui, kai reik laikyti už pačio galo. Nors jei daryt kaip 0888, ten pirštų išėma teisingai padaryta, kaip ir čia ... :) O dėl rankenos galo pas 0888 neturiu nuomonės.

Iš principo, tam tikrų paapvalinimų ir kt. panašių niuansų gamybos procese tikrai bus.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Vincukas rašė: ERA rašė:
StandartinėParašytas: 2014-01-17- 16:09 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Vincukas rašė:

ERA rašė:
Visi nepirks net ir uz 200Lt vieniem per pigu kitiem per brangu kitiem negrazu

Čia dar galima būtų Erą papildyt : kiti patys pasidarys foruminio repliką xD
3.

Foruminis tai ne
1 vienetinis arba ne limitet edition(apsilankyk gamintojo puslapyje ir pamatysi kad jis ten kitaip vadinasi matyt viskas atrodo vienoda del permazo zinojimo ;-) )
2 medziagos ne tokios pacios ;-)
3 forma irgi tik panasi (o panasiu formu peiliu yra ir kitu gamintoju)
4 kokybe toli grazu irgi ne xD
ir pagrindinis niuansas
METALA GRUDINO PATS AUTORIUS TAD JAIGU JIS BUTU NOREJES JIS BUTU JO NET NEGRUDINES
o apskritai as to foruminio labai norejau tik neturejau galimybes jy ysigyti man perbrangu tad kaip zinia lietuviai kaip kinieciai tik skiriasi kiekiu xD

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-17- 16:20 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Dailus peiliukas. Gal ko nors nedaskaičiau, bet kodėl nebekalbama apie tokį pat tik fliperį?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Tikriausiai "Balt & Ko"
StandartinėParašytas: 2014-01-17- 16:25 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Tikriausiai "Balt & Ko" nelinke jo projektuoti ir/ar gaminti. Kaip bebūtu dėl tokio jų sprendimo aš džiaugiuosi :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Na, dizainas yra toks koks
StandartinėParašytas: 2014-01-17- 16:31 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Na, dizainas yra toks koks yra, ir į ką jis panašus labiau lemia visuma, nei detalės. Pvz. į Širogorovą man abu variantai (ne)panašūs lygiai vienodai.

"Problemos/privalumai"(?) kurias mačiau ir "pataisiau/sugadinau"(?) xD ne pačiam dizaine, o plastikos ir tarpusavio ryšio trūkume atskirose linijose. Įtariu, kažką panašaus turėjo raumeny kai kurie kolegos rašę apie "harmonijos stoką".

Pvz linijos rankenos apačioj. Pabandyk kritiškai pažiūrėt į kreivę sudarančią išėmą dviems pirmiems pirštams apačioje. Tiek visumos kontekste, tiek atskirai, tik į ją, uždengęs visa kita. Ar tikrai viskas tvarkoj su plastika? :)

Daliai, kuri pas mane tiesi, nesunku parinkti radiusus ir priartinti bendrą formą prie jūsų pradinės, tik, gal be tos ~1 cm tiesios atkarpos būtų estetiškiau ir harmoningiau?.. Rankos pas visus skirtingos, manau, kuo mažiau išreikštas "spyglys" rankenos viduryje, tuo mažiau jis užknis savininką remdamasis tiesiai į sanarį (užuot buvęs tarp pirštų), rankos "išmieros" neatitikimo atveju :)

Tas pats su išėma priekyje, nejaučiu jokios meilės aštriems kampams (tiek rankoj, tiek kišenėj) :). Plius vizualiniai niuansai. Mažu radiusu lenkta linija kiek disonuoja su lengvai lenktomis likusiomis. O bjauriausia, kad jos dėka "pimpaliukas" ant geležtės praranda bet kokį ryšį su likusiu peiliu, kabo kažkur erdvėj, pats sau be vietos, prie nieko kompoziciškai "nepririštas" nei lygiavimu, nei vienodais atstumais.

(Beje, nesu toks durnas kaip atrodau. 8) Matau ir suprantu pradinę mintį bei simetrišką arkų atsikartojimą geležtės ašies atžvilgiu. Lygiai kaip ir jos sulygiavimą su geležtės grind'o linija.

f.jpg
Tik IMHO, jis per silpnas, kad atliktų akcento funkciją, kad tai pastebėti ir įvertinti reikia "antro žvilgsnio", po pirmo ši detalė labiau krenta iš konteksto, nei padeda.

O "Streemlaino" koncentraciją nesunku pakompensuoti vos "paliekninus" bendras proporcijas. CAD'e/vektorikoj, gal, būčiau taip ir padaręs (nors kažin), o žaidžiant su jpg bitmap'u, net minties tokios nekilo :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: ek rašė: Na, dizainas yra
StandartinėParašytas: 2014-01-17- 17:06 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

ek rašė:
Na, dizainas yra toks koks yra, ir į ką jis panašus labiau lemia visuma, nei detalės. Pvz. į Širogorovą man abu variantai (ne)panašūs lygiai vienodai.

"Problemos/privalumai"(?) kurias mačiau ir "pataisiau/sugadinau"(?) xD ne pačiam dizaine, o plastikos ir tarpusavio ryšio trūkume atskirose linijose. Įtariu, kažką panašaus turėjo raumeny kai kurie kolegos rašę apie "harmonijos stoką".

Pvz linijos rankenos apačioj. Pabandyk kritiškai pažiūrėt į kreivę sudarančią išėmą dviems pirmiems pirštams apačioje. Tiek visumos kontekste, tiek atskirai, tik į ją, uždengęs visa kita. Ar tikrai viskas tvarkoj su plastika? :)

Daliai, kuri pas mane tiesi, nesunku parinkti radiusus ir priartinti bendrą formą prie jūsų pradinės, tik, gal be tos ~1 cm tiesios atkarpos būtų estetiškiau ir harmoningiau?.. Rankos pas visus skirtingos, manau, kuo mažiau išreikštas "spyglys" rankenos viduryje, tuo mažiau jis užknis savininką remdamasis tiesiai į sanarį (užuot buvęs tarp pirštų), rankos "išmieros" neatitikimo atveju :)

Tas pats su išėma priekyje, nejaučiu jokios meilės aštriems kampams (tiek rankoj, tiek kišenėj) :). Plius vizualiniai niuansai. Mažu radiusu lenkta linija kiek disonuoja su lengvai lenktomis likusiomis. O bjauriausia, kad jos dėka "pimpaliukas" ant geležtės praranda bet kokį ryšį su likusiu peiliu, kabo kažkur erdvėj, pats sau be vietos, prie nieko kompoziciškai "nepririštas" nei lygiavimu, nei vienodais atstumais.

(Beje, nesu toks durnas kaip atrodau. 8) Matau ir suprantu pradinę mintį bei simetrišką arkų atsikartojimą geležtės ašies atžvilgiu. Lygiai kaip ir jos sulygiavimą su geležtės grind'o linija.

f.jpg
Tik IMHO, jis per silpnas, kad atliktų akcento funkciją, kad tai pastebėti ir įvertinti reikia "antro žvilgsnio", po pirmo ši detalė labiau krenta iš konteksto, nei padeda.

O "Streemlaino" koncentraciją nesunku pakompensuoti vos "paliekninus" bendras proporcijas. CAD'e/vektorikoj, gal, būčiau taip ir padaręs (nors kažin), o žaidžiant su jpg bitmap'u, net minties tokios nekilo :)

Na, ką jau ką, o Tave durnium niekados nelaikiau, ir matyt nelaikysiu xD Ir teisybės tavo žodžiuose yra.

Kas liečia pirštų išėmą, jinai dalinai proofed kitame peilyje ir todėl ilgis jos yra 51 ar 52mm (daba galvoju, neturiu panosėj vektorikos matmenim). Tas spyglys nebus toks išreikštas kaip brėžinyje ir jis gerai atsistoja tiek vidutinės rankos atveju, tiek didesnės. Lygiai kaip ir mazašis pirštas atsiduria tiesiai ant išlenkimo gale.
Pačią formą linkio, žinoma, galima pakoreguoti, tačiau tokio "muilinimo" nesinorėtu. Tarkim, man visiškai nepatinka tokio tipo rankenos, kaip pas Benchmade Griptilian. Ale turiu pripažinti, kad pats išlinkimas prie ašies, neidealus, nes ta vieta keitėsi, išeinant iš žemiau esančio teksto ...

Kas liečia viršutinę priekio dalį, jaučiu kad nujauti, kad originalus dizainas buvo fliperinis, todėl tiek viršus, tiek apačia buvo derinami fliperio linijoms (visose pozicijose visos linijos sueina be išsikišimų) :) Šiuo atveju visiškai kitokia spynvietė, visiškai ne ten stop pinas ir t.t. Pradinė mintis buvo apseiti be "pimpačkiuko", tačiau proof'as parodė, kad pailgai ovaliniam (tipo straiderio skylės formos) išfrezavimui (ne skylei) patogiai nelabai yra vietos. Pimpačkiukas iš principo pririštas prie nuolydžių ir rankenos linijos istrižos, tačiau šiuo atveju aš dar nesu tikras, kad bus patogu atidaryt, todėl tiksli vieta bus derinama atidarymo patogumo vardan.
Su priekiu yra dar keli darbiniai variantai, įskaitant linijos kampo keitimą, pačio kampo nuėmimą į tiesę ir pan.
Šeip realiai aštrių kampų niekur nėr, visur yra nedideli radiusai.
Viskas priklauso nuo motyvacijos davedinėti idėją :) Ir pastabos šioje vietoje labai sveikintinas reiškinys *thumb*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: pyfpafz rašė: Pradedi
StandartinėParašytas: 2014-01-17- 20:30 
Atsijungęs

pyfpafz rašė:

Pradedi darytis kaip Algirds bei Kestutis ;)

nesupratau cia gerai ar blogai? :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-17- 22:55 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Išgirdus konstruktyvą, buvo šiek tiek pamodifikuotas dizainas, ir parodytos padidintos kelios svarbios vietos, kad matytųsi kampai, geležtės su rankena suvedimas ir spynvietė.
Pastebėjimai ir idėjos labai sveikintinos, rezultate gali gautis tikras foruminis, prie kurio realizacijos prisidės daugiau forumo narių *2thumbs*

P.S.
Manoma, kad bus keli pasirinkimai Noriu/Nenoriu:
- Virvelės skylė
- Falšas ant geležtės

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-17- 23:16 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Šalis: LT
Kartelis rašė:
pyfpafz rašė:

Pradedi darytis kaip Algirds bei Kestutis ;)

nesupratau cia gerai ar blogai? :D

Žiūrint su kuom lyginsi ;)

Loptar rašė:
Išgirdus konstruktyvą, buvo šiek tiek pamodifikuotas dizainas, ir parodytos padidintos kelios svarbios vietos, kad matytųsi kampai, geležtės su rankena suvedimas ir spynvietė.
Pastebėjimai ir idėjos labai sveikintinos, rezultate gali gautis tikras foruminis, prie kurio realizacijos prisidės daugiau forumo narių *2thumbs*

P.S.
Manoma, kad bus keli pasirinkimai Noriu/Nenoriu:
- Virvelės skylė
- Falšas ant geležtės

O man galima tokį, bet tik žalią!? :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2014-01-17- 23:28 
Atsijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
Loptar rašė:
Pradinė mintis buvo apseiti be "pimpačkiuko", tačiau proof'as parodė, kad pailgai ovaliniam (tipo straiderio skylės formos) išfrezavimui (ne skylei) patogiai nelabai yra vietos. Pimpačkiukas iš principo pririštas prie nuolydžių ir rankenos linijos istrižos, tačiau šiuo atveju aš dar nesu tikras, kad bus patogu atidaryt, todėl tiksli vieta bus derinama atidarymo patogumo vardan.

Kad jau prakalbom apie konstruktyvą, tai turiu pasiūlymą - vietoj cilindriuko įstatyti "tabletę". :/
Ji neblogai įsirašo į esamą dizainą su rankenos išlinkimu, tarnaus ne tik atlenkiant geležtę, bet ir kaip atrama nykščiui. Reikia tik "pažaisti" su "tabletės" išmatavimais, kad būtų patogi atlenkti, bet kad vizualiai nebūtų per didelė. Tada proporcingai parinkti jos storį.

Foruminis-2014_2-tab.JPG

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Aš irgi manau, kad vietoj
StandartinėParašytas: 2014-01-18- 0:42 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Aš irgi manau, kad vietoj "paspirtuko" (ar "pasprigtuko" ;-) ) geriau būtų tabletė, tokia kaip Kershaw Nerve.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Truputis subjektyvaus
StandartinėParašytas: 2014-01-19- 0:47 
Atsijungęs

Truputis subjektyvaus konstruktyvizmo nuo manęs:

1. Apskritai Balt&Co foruminio koncepcija man patinka. Jam matau realią nišą tarp Military ir Paramilitary2, nes EDC rekmėms Military truputį per didelis, o Paramilitary2 duoda stabilią nuospaudą ant delno, jei prisireikia ką nors rimčiau su ja daryti.

2. Dėl atidarymo. "Špeniokai/cilindriukai" ir tabletės ant daugumos peilių man visiškai nepatinka. "Špeniokas" mažiau erzina, kai remiasi į freimą arba būna visai prie pat jo atidarytoje būsenoje, ir netrukdo naudoti peilio pagal paskirtį bei nekomplikuoja galandimo proceso. Spyder/Strider-skylė irgi ne idealus variantas, nes kerta per tvirtumą. Ką siūlau? Siūlau pasižiūrėti į Mnandi: http://www.couteaux-berthier.com/foldin ... diCOCO.cfm
Šio peilio dar neturėjau rankose, bet dauguma sprendimų jame man atrodo tobuli, įskaitant atidarymą.
Tikiuosi, kad labiau patyrę kolegos (o tokių tikrai yra!) pakomentuos atidarymo kaip pas Mnandi patogumą, o meistrai su dizaineriais įvertins estetinius ir technologinius niuansus.
2.1 Jei lyginti tik tabletę su špenioku - tuomet kultūringa tabletė ant šio peilio man žiūrisi geriau, nei špeniokas.
2.2 Prieš fliperį su kultūringu peleku taip pat nieko prieš neturiu.

3. Dėl kampo geležtė - rankena.
Mačiau AD pastabą, kad reikėtų rankenos galą šiek tiek nuleisti (išlyginti ašmenų liniją), taip pat mačiau Loptar komentarą, kad tuomet krumpliai klius. Vis dėlto, manau, kad geležtė neturi būti per daug atlenkta atgal. Pvz. Military, kurios patogumas patikrintas N kartų, kaip tik turi mažiau nei iki 180 laipsnių atsilenkiančią geležtę. Aš pats kažkada aprenginėjau peilį, kai dar šio forumo nebuvo, ir dėl patirties stokos geležtė gavosi atlenkta atgal, virš 180 laipsnių. Rezultatas - nors rankena patogi (dariau pagal save) ir geležtės geometrija gera (parinkau kaip sau), ką nors rimčiau dirbant, greitai nuvargsta riešas.
Moralas - look @ Military & Mnandi, please.

4. Man labai patiko freimo užrakto išfrezavimas Balt fliperyje. Kadangi nėra atramos frame lock'ui, apsaugančios nuo per didelio užrakto atlenkimo peilio uždarymo metu, siūlau įvertinti galimybę padaryti tą išfrezavimą dar ilgesnį, bet mažiau gilų. Tokiu būdu padidės frame lock'o tvirtumas ir atsprumas negrįžtamoms deformacijoms.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Nesuprantu,nebuvo balsavimo
StandartinėParašytas: 2014-01-19- 13:01 
Atsijungęs

Nesuprantu,nebuvo balsavimo ką daryti iš principo,o jūs jau dizainą kurpet ?

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Ši tema užrakinta, jūs negalite redaguoti pranešimų arba atsakinėti į juos.  [ 703 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 47  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007