andis rašė:
_Vladas_ rašė:
andis rašė:
...,nes darinedamas juroj kokius 30 kg zuvies pajauti skirtuma.
Žuvies išdarinėjimui tokiais kiekiais ir dar jūroje - ketini imti bendros paskirties virtuvinį peilį?

Darineju ir filetoju skirtingais peiliais.cia buvo pavizdis del rankenos medziagos.
Aš suprantu, kad parašei kaip pavyzdį. Bet diskusija apie virtuvinį peilį. Todėl mane nustebino, kad iš virtuvinio peilio tikiesi tokios rankenos savybės, kuri būtina tik specializuotiems peiliams arba tik ypatingomis sąlygomis.

Man atrodė akivaizdu, kad kai kalbam apie universalų virtuvinį peilį, visais atvejais turimas minty peilio funkcionalumo ir savybių kompromisas. Nes tai, kas yra labai gerai vienu atveju, nebūtinai bus gerai ir kitais. Kaip pvz. šiurkšti ar rifliuota rankena bus neslidi žuvų gleivėmis išteptoje ir/ar sustirusioje rankoje, bet kaip mat pritrins suprakaitavusį delną pvz. šinkuojant kopūstą. Todėl reikia pasirinkti: arba žuvys, arba kopūstai. Arba kompromisinis "viduriukas".
Ir taip yra su visomis funkcinėmis peilio savybėmis.
Be to, dar yra toks dalykas kaip peilio estetika. Ji irgi įtakoja vienokių ar kitokių konstrukcinių sprendimų pasirinkimą.
Galiausiai visa tai tampriai susiję tarpusavyje. Todėl viską optimaliai suderinti nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti. Ir būtent dėl to nebalsuojam dėl atskirų parametrų, o rengiami konkretūs techniniai projektai.
Nes
foruminis peilis turi būti geras ir kokybiškas peilis.