pyfpafz rašė:
Ko jūs čia priskretot su "patarimais"!?
Imkit patys ir pafilmuokit namų sąlygom, pabandykit papjaustyti taip ne, kad patogu būtų, o kad ant kameros geriau matytūsi, o aš
pakomentuosiu.

Kas liečia apžvalgą, ačiū tau bet kokiu atveju

Na ir pažėk gi kaip rodo jutūbėj pjaustymus virtuvinius (kaip tik linką buvau numetęs dėl santoku)

Juk tu ne techniką demonstruoji, o kaip tavo rankai pjaustosi su 1 ar 2 peiliu, todėl kamerai nėra svarbu, kaip atrodo iš šono geležtė ar dar kokie techniniai niuansai. Nebent aiškiai yra trūkumai, kad tipo va, su 1 judesys toks, o su 2 reikia dviejų judesių, arba neišeina nuleist rankos patogesniam judesiui ir pan. Arba va, su 1 vienas pjovimas ir atpjautoji dalis neužkrenta ant geležtės, i pas 2 užkrenta, ir todėl reik papildomai su kita ranka numest.
O šeip, tai čia gi paprastas dalykas, papjauni teisingai, o ne bile kaip, kad ir tą pačią bulvę su 1 ir su 2, su ta pačia laikysena (arba patogesne pagal dizainą, jei skiriasi), ir t.t.
Paaiškės, kad netiek ir daug skiris tiek pjovimas, tiek rezultatas

Aš, beje, turiu didžiulį šefą su 5cm kulnu (ilgis 26cm), tai praktiškai nenaudojamas, tik dėl jo ilgio su juo pjaustau didelę mėsą į smulkesnes mėsas (nes nesinori brūžint su trumpu peiliu). O dėl tokio aukščio, smulkesniems darbam netinka patogiai, nes per aukštai dešinė ranka lyginant su kaire, laikančia. 4-4.5cm pats tas.
Man asmeniškai kur kas svarbiau yra maisto nelipimas prie geležtės, nei kad didesnis nei vidutinis plotis (vistiek ne kapoklė ...).