Sveiki,
taigi, apsistojau ties trim peiliais.
Tai būtų:
1. Zwilling Twin Four Star II, dabar pard. Stalas ir virtuvė taikoma 30% nuolaida .
2. Zwilling Proffessional S, taip pat nuolaida 30%.
3. Tojiro F-889 PRO.
Taip, žinau, į biudžetą netelpu, tiesiog mėgstu kokybiškus daiktus, tad nutariau netaupyti.
Zwilling'us buvau apžiūrėti, laikiau rankoje, Four Star II tikrai patiko.
Tojiro gyvai nemačiau, bet skaičiausi šį bei tą, krito jis man į akį.
Taigi, kurį patartumėt rinktis mėgėjui?
Turiu blogą patirtį su Tojiro, ištrupėjo ašmenys, kaulų net nekapojant, o atsipjovus paprasčiausios dešros Tie peiliai tinka tik nebent minkštoms daržovėms pjaustyti. Kita vertus, nors ašmenys ir ištrupėję, jis išlieka vistiek aštrus. O ir nepasakyčiau, kad vakarietiški peiliai pjauna kiek blogiau, "Sabatier Lion" mano mėgstamiausias, taip pat naudoju ispaniškus Henckels, žiauriai geri peiliai. O šiaip sakyčiau visus brangius peilius reikia labai prižiūrėti, ir elgtis su jais atsargiai. Ant mano Sabatier peilio atsirado pora rūdžių taškelių, atsipjovus citrinos, ir laiku jo nenuplovus.
Daug japonisku peiliu istrupa biski tik pradejus naudotis, po pirmo ar antro seanso ant akmenu ju nebebus, jei vistiek kyla problemu tada kampa padidint is 15' i 17-18' arba padaryti "micro bevel" as tai pasakyciau, kad vakarietiski peiliai pjauna blogiau kai per diena supjaustau 30-40kg darzoviu vidutiniskai.
Tojiro zymiai geriau pjaus ir isliks ilgiau astrus nei Henckels ar Wusthof, bus maloniau dirbti nes gelezte pas Tojiro plonesne. Tiesa kaulu geriau nebandyti kapoti, viskam kitam puikiai tiks.
administratorius
LPA narys
Čia tradicinė dilema "rytai-vakarai": pjauna gerai bet reikia būt atsargiam kontra nereikia ypatingai saugotis bet pjauna kiek blogiau.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Vladai, kokia kaina siūlai Wusthof'ą?
Nepirkciau del keliu priezasciu:
bloga rankena t.y rinksis bakterijos (nezinau kaip paaiskinti, bolsteris turetu buti vientisas)
antra kad visai nieko neparasyta apie pliena, o kad "pjauna kaip lazeris" tai cia ne rodiklis.
Amžius nėra svarbu, nebent esate sūris
Ką galvojat apie šį peilį? Vertas dėmesio?
http://aldile.com/ltu/product.php?id_product=194
Nieko baisaus, dar nespėjau nuvažiuoti
O daugiau niekas Vilniuje neprekiauja?
administratorius
LPA narys
Jeigu reikia tik "šefo", tai Wusthof "Culinar" su 20 cm geležte pas mane keli dar yra likę.
Jeigu patinka plastikinės rankenos - savo kainos jis vertas. Plienas ten neblogas, kaip virtuviniam - X50CrMoV15.
Geriausias peilis yra tas, kurį turi, kai tau jo prireikia...
Nežinojau,kadangi aš ne vilnietis,atsiprašau jei suklaidinau temos autorių.
Na, Oze Wusthof peiliais prekiaujanti parduotuvė jau senokai uždaryta...
http://www.wusthof.ca//desktopdefault.aspx/tabid-5...
Dėkui tamstai už komentarą. Apie tai ir pats mąsčiau, o tai tik patvirtino mano mintis.
Gal žinot kas lietuvoj prekiauja Wusthof peiliais? Galbūt yra parduotuvė, kur galima būtų pačiupinėti?
Viskas su juo taip, tiesiog jis toks labiau "delikatnas" nei europietiški, ko pasekoje reikia labiau saugoti nuo nuo mano virtuvės šeimininkės ir svečių lašinių jau nepapjaustysi... Dabar rinkčiausi Wusthof.
Amžius nėra svarbu, nebent esate sūris
Gal galima smulkiau? Kas ne taip su japonišku Jūsų virtuvėje?
Turiu F889, puikus peilis, bet antrą kartą nepirkčiau. Mano virtuvėje ko gero labiau tiktų Europietiškas peilis, nei Japoniškas. Tai siūlau į tai atkreipti dėmesį.
Amžius nėra svarbu, nebent esate sūris