Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 10:18

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 123 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Gal tiesiog reiktų imti ir
StandartinėParašytas: 2012-09-03- 23:11 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Gal tiesiog reiktų imti ir skaičiuoti ne viską, o tik tai, ką galima suskaičiuoti ir paimti nišose. Bet kokioje srityje būna nišų, į kurias gaminantys "standartiniu rinkai ismatavimu,formu,furnituros,medziagu ir gamybos technologiju" produktus dėl įvairių priežasčių neina. Apibendrintas tų priežasčių visumos pavadinimas visuomet būna "neapsimoka".

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: GAdas rašė: Matai yra toks
StandartinėParašytas: 2012-09-03- 23:20 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

GAdas rašė:
Matai yra toks didelis skirtumas tarp tavęs ir samdomo darbuotojo - tu dirbi daug, nes tu gauni pelną (o apetitas auga bevalgant) ir dar gal būt tavo kalvė pas tave kieme (na to nežinau, tik galiu spėti). Samdomas darbuotojas gi žino, kad jis gaus tik pagal tavo nustatytą įkainį (kuriam mažinti yra įvairių vadybinių metodikų). Todėl jis nenori dirbti nuo 7:30 iki 23:00, o gauti už 8 h. Va čia ir yra skirtumas tarp LT ir užsienio darbdavių - ten visi žino (ir darbdaviai ir darbuotojai), kad įstatymas yra šventa, o bandymas 'sukti' darbo laiką, ar įkainius yra blogo tono požymis. Ten jie supranta viso to kainą - paduos darbuotojas į Darbo Tribunolą darbdavį dėl to, kad jis liepė atlikti tai kas pagal jo pareigines instrukcijas nepriklauso, arba nesumokėjo už viršvalandžius > bauda nuo 8000 svarų + tribunolo komisijos išlaidos + įpareigojimas sumokėti darbuotojui...o ant LT kiekvienas žino, kad teismas perkamas ir teisybės paprastas žmogus be 'dėdžių ar pažystamų' neras.
Yra dar vienas dalykas - ten pvz., sumoka už darbo laiką net jei darbas neatliekamas -> jei dirbant ne dėl tavo kaltės tenka sustabdyti darbus (pvz., kita brigada ateina montuoti kažko), o tavo pareiginėje instrukcijoje yra numatytas tik vieno darbo atlikimas joks bosas tavęs nenuvaro daryti kitų tau nepriklausančių darbų ir tu tiesiog lauki valgykloje kol tie kiti baigs darbą (o už tą sėdėjimą tau mokama pagal įkainį).

Na kalvė tikrai ne mano kieme :) Ir dirbti nė vieno neverčiu nei valandos daugiau nei priklauso. Paprasčiausiai suteikiu tokias sąlygas, kad žmogus pats galėtų ir norėtų užsidirbti tokią algą kokios jam reikia. Paprasčiausiai pas žmones nėra jokio noro dirbti ir jokio noro užsidirbti. Duok pinigų, tai paims ir ačiū nepasakys, bet duok sąlygas pačiam pasiimti, tai tingi pasikrutinti. Į užsienį nevažiuoju, dėl to, kad aš gyvenu čia Lietuvoj. Sugebu užsidirbti tiek, kad man užtektų normaliai pragyventi ir čia. Užsieniečiai kalviai dirba kitaip nei mes, pas mus yra pakankamai daug darbo už daug kartų mažesnę kainą, vieni sugeba to darbo susirasti, kiti ne, o ten yra daug kartų didesnės kainos, todėl jie dirba neskubėdami. Yra užsakymas, pagamina gaminį, nėra užsakymo, laukia kol bus, nes užsidirbo pakankamai ir gali laukti. Mes darom užsakymą ir žiūrim, kad dar penkis į priekį turėtume, nes iš vieno gali ir neišgyventi. Tarkim Vokietijoj kalvis nukala kryžių kapui, gauna už jį nuo 1000 iki 3000 eurų, Lietuvis kalvis už tokį patį čia gaus 1500 Lt., bet sunkiai parduos nes brangu. Jei pagamins prastesnės kokybės, pigesnį analogiškos išvaizdos (nesuprantančiai akiai) gaus už jį 500 Lt., bet parduos daug lengviau. Kad neblogai pragyventi, vokietis nukals du kryžius per mėnesį, turės daug laiko viską atlikti preciziškai ir dar turės marias laisvo laiko sau ir šeimai. Lietuvis turės nukalti bent dešimt tokių kryžių, turės verstis per galvą kad juos parduotų, kad spėtų pagaminti ir tikrai neturės daug laisvo laiko nei sau, nei šeimai. O kieno balansas geriau atrodys taip pat suskaičiuoti nesunku ;-)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-03- 23:37 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Gerai dabar tik faktai. Dirbu dėstytoju unike + taisau orlaivių elektroninę įranga + mokslinė veikla. Žmona dirba banke. Turiu laisvu pinigu, kuriuos galiu skirti savo hobiui 100-500lt per mėnesi. Pakartosiu, šie pinigai tokie, kuriu nereikia šeimai, bet jie gali būti išleisti mašinai, sigaretems, peiliams bei kietiems išgyvenimui nebūtiniems dalykams. O jei aš rūkyčiau ir dažniau nei kartą į mėnesį užvedinėčiau savo mašiną? Visą šeimos atlyginimą suvalgo būsto kreditas, ir nesiskųsiu, tikrai geras maistas. Vienintelė galimybė nusipirkti man kokia audi arba toyota ~2005 metų yra labai griežtas taupymas, karpant maistą ir visus laisvus pinigus.
Mano tėvai dirbdami Airijoje per 6 metus pagal sutartis nusipirko butą 80m2 naujame name VLN. Jie dirbo jodą mažai kvalifikuotą darbą. O dabar klausymas kaip mano šeima gyventu Vokietijoje, UK arba Airijoje, jei mes dirbtume tuos pačius darbus? Mane LT laiko tik dar nebaigtos PHD studijos ir skolos jausmas prieš įstaigą, suteikusią man išsilavinimą. Studijas baigsiu, bet kantrybė mano irgi nėra geležinė, retkarčiais man siūlo aukštos kvalifikacijos darbus USA, UK, RU. Kiekviena kartą aš sau kaip mantrą kartoju, aš ir čia prasimušiu, mane ir LT vertins, aš Lietuvai reikalingas, bet po to lieka jausmas, kad save apgaudinėju.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-03- 23:55 
Atsijungęs
Peiliadirbys
Vartotojo avataras

mahelad rašė:
Gerai dabar tik faktai. Dirbu dėstytoju unike + taisau orlaivių elektroninę įranga + mokslinė veikla. Žmona dirba banke. Turiu laisvu pinigu, kuriuos galiu skirti savo hobiui 100-500lt per mėnesi. Pakartosiu, šie pinigai tokie, kuriu nereikia šeimai, bet jie gali būti išleisti mašinai, sigaretems, peiliams bei kietiems išgyvenimui nebūtiniems dalykams. O jei aš rūkyčiau ir dažniau nei kartą į mėnesį užvedinėčiau savo mašiną? Visą šeimos atlyginimą suvalgo būsto kreditas, ir nesiskųsiu, tikrai geras maistas. Vienintelė galimybė nusipirkti man kokia audi arba toyota ~2005 metų yra labai griežtas taupymas, karpant maistą ir visus laisvus pinigus.
Mano tėvai dirbdami Airijoje per 6 metus pagal sutartis nusipirko butą 80m2 naujame name VLN. Jie dirbo jodą mažai kvalifikuotą darbą. O dabar klausymas kaip mano šeima gyventu Vokietijoje, UK arba Airijoje, jei mes dirbtume tuos pačius darbus? Mane LT laiko tik dar nebaigtos PHD studijos ir skolos jausmas prieš įstaigą, suteikusią man išsilavinimą. Studijas baigsiu, bet kantrybė mano irgi nėra geležinė, retkarčiais man siūlo aukštos kvalifikacijos darbus USA, UK, RU. Kiekviena kartą aš sau kaip mantrą kartoju, aš ir čia prasimušiu, mane ir LT vertins, aš Lietuvai reikalingas, bet po to lieka jausmas, kad save apgaudinėju.

Viskas suprantama, bet kaip nesupranta žmonės, kad mes patys ir esam ta Lietuva. Sakai jautiesi pats sau nereikalingas :-/ Tikrai ne tam žemės gabalui kur ant žemėlapio pavaizduotas turi būti reikalingas. Jei esam viena tauta tai patys ir turim sau susikurti tokias gyvenimo sąlygas, kokių norim, o ne važiuoti kitur, kur anglai ar vokiečiai ar ispanai, geras gyvenimo sąlygas šimtmečiais sau kūrė. O pas mus mat kantrybės nėra šaukė visi kaip Lietuvą myli ir kokia ji brangi nepriklausomybės ištroškę, o kai ją gavo, pasirodo nebežino kur dėti :) Nepavyko pasiekti per dvidešimt metų, to ką visa europa per 70 pasiekė ir nebereikia, lekiam ten kur geriau. Skystokai kažkaip ką :-/ Negalvojam apie ateinančias kartas, galvojam tik apie save, kad tik prisiėsti, kad tik nebūtų sunku dirbti...geriau kiti tegu už mus galvoja. Tai kam tada ta nepriklausomybė :-/

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Tikrai sutinku kad ir dabar
StandartinėParašytas: 2012-09-04- 0:32 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Tikrai sutinku kad ir dabar vyksta karas už Lietuvos nepriklausomybe. Tik frontas dabar yra ne išorėje. Ir priešas yra ne RU ar CCCP. Dabar kalbėsiu ne apie politika o apie lietuvius, tokius kokius aš juos matau. Priešas dabar yra žmonių viduje ir kovoja žmonės su savo didžiausiu priešu - prigimtimi. Prigimtis kartais šaukia kartais šnabžda kad vienas lauke karys nebūsi, kad kitur šilta ir skalsu, kad kitur būsi vertinamas, kad laisvė nereikalinga, kad gali būti juodadarbis vergas bes užtat laimingas. Kitos tautos turi vienybę, mes ne. Nepykite, jei ką ne taip Jūsų ausiai sakysiu. Manau kad priežastys - 300 metu vergovės, kurioje buvo laikomi lietuviai. Lenkai, rusai, vokiečiai - visi jie užsiiminėjo vienu dalyku - žudymu tų, kurie norėjo pakelti galvas, kurie norėjo padėti savo tautiečiams, pasiaukoti dėl bendro tikslo. Gavosi Darvino evoliucijos pavyzdys. Tie žmonės, ant kuriu laikosi visų valstybių gerovė, buvo pašalinti iš evoliucinio proceso, jie nedavė palikuonių, neišmokė jų ką reiškia būti laisvam ir kovingam. Buvo skatinamas savanaudiškumas ir paklusnumas, pavydas ir baimė. Dabar labai mažai liko Lietuvoje stipriu žmonių, kurie gali kentėti sunkumus, nematydami jiems galo. Labai mažai tų genų liko Mūsų tautos kraujyje. Pats esu rusakalbis, bet skaitau save Lietuvių. Vytautas mano protėvius atvežė čia labai seniai, manau kad 600 metu geras laiko tarpas kad asimiliuotis.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Kestutis ply rašė: Viskas
StandartinėParašytas: 2012-09-04- 0:41 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
Viskas suprantama, bet kaip nesupranta žmonės, kad mes patys ir esam ta Lietuva. Sakai jautiesi pats sau nereikalingas :-/ Tikrai ne tam žemės gabalui kur ant žemėlapio pavaizduotas turi būti reikalingas. Jei esam viena tauta tai patys ir turim sau susikurti tokias gyvenimo sąlygas, kokių norim, o ne važiuoti kitur, kur anglai ar vokiečiai ar ispanai, geras gyvenimo sąlygas šimtmečiais sau kūrė. O pas mus mat kantrybės nėra šaukė visi kaip Lietuvą myli ir kokia ji brangi nepriklausomybės ištroškę, o kai ją gavo, pasirodo nebežino kur dėti :) Nepavyko pasiekti per dvidešimt metų, to ką visa europa per 70 pasiekė ir nebereikia, lekiam ten kur geriau. Skystokai kažkaip ką :-/ Negalvojam apie ateinančias kartas, galvojam tik apie save, kad tik prisiėsti, kad tik nebūtų sunku dirbti...geriau kiti tegu už mus galvoja. Tai kam tada ta nepriklausomybė :-/

Galėčiau pasirašyt po didžiąja dauguma išsakytų teiginių *thumb*

Kas dėl galvojimo apie ateitį ir ateities kartas, tada, deja, bet žmogiškas prigimtis yra tokia, kad neišeina galvot apie aukštesnius dalykus, kol nepatenkinti pagrindiniai poreikiai. Ir čia nieko nepadarysi, jeigu šeimyna alkana, tai pirmas tiklas yra ją pamaitint. T.y. viskas prasideda nuo paprasčiausių žemiškų dalykų.

Bet nieko, prasimušim. Truks tai ilgai ir sunkiai, bet rimti pokyčiai kitaip ir nevyksta.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-04- 1:20 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Kestutis ply rašė:
O.Benderis rašė:
Pagal tai, kiek pinigų parsiunčiama oficialiai ir neoficialiai į Lietuvą, nemanau, kad į užsienį išvykę žmonės kam nors skolingi už savo senelius ir tėvus. Ir paskritai, Kęstuti - manau, labai klysti, galvodamas, kad jei žmonės vietoj to, kad važiuotų į užsienį, būtų pasilikę Lietuvoje, tai čia būtų geresne situacija. Priešingai9, būtų daug blogiau. Emigracija yra gelbėjimosi ratas Lietuvai, o ne atvirkščiai. ;)

Emigracija yra gelbėjimosi ratas emigrantams, o ne Lietuvai. Lietuvai, tai genocidas ;-) Ir tikrai ne man tuos pinigus kažkas siunčia, kad dėkoti turėčiau. Jei pinigai uždirbami ne lietuvoje, VSDF įmokų negauna, taippat nesumokami tie mokesčiai kuriuos galėtų sumokėti tos verslo sritys kuriose tie žmonės dirbtų, o kur dar vartojimas ir visa kita. Tik nepasakokit, kad emigrantai viską parsiunčia ir kelia ekonomiką. daugelis, net neketina ir niekada nebegrįš į gimtinę. Jei emigracija išsigelbėjimas, tai tada Stalinas daug žmonių ,, gelbėjo" į Sibirą tremdamas :) Nematau skirtumo tarp poveikio šaliai ar geriausius, gabiausius ir protingiausius žmones per prievartą išvežti, ar jie savo noru išvažiuoja. Gal aplamai tuomet išgelbėkim Lietuvą, išvažiuokim visi į Angliją, užsėkim viską rugiais ir palikim pora bomžų, kad ruginę virtų ir ko patys nevalios išgerti į Rusiją eksportuotų, bus garantuotai, toks ekonomikos pakilimas, kokio pasaulis dar nėra matęs :-B

Papunkciui tiesiog pabandysiu paaiskinti. :) Gyvenime daugelis dalykų, kurie yra paprasti, yra iš tikrųjų daug sudėtingesni. Kadangi parašei, kad emigracija, tai "genocidas", pasakysiu paprastai: be abejo, labai liūdna, emigracija turi ir neigiamų pasekmių, tiek ekonomikai, tiek demografinei padėčiai. Bet turi ir teigiamų, čia nelygu situacija.
1. Pvz. Jei ne emigracija tokia, kokia yra Lietuvoje, tai: Lietuva jau būtų maždaug Graikijos padėtyje, kas liečia įsiskolinimą (procentaliai), tačiau Lietuvoje deja žmonės nebūtų spėję taip pagyvent, kaip graikai, kuriems vien už atėjimą į darbą laiku - nevėluojant, buvo mokami priedai. Ir graikai dar ir be to prieš Letuvą turi pranašumą - jiem nereikia už šildymą vidutinio atlyginimo atiduoti. Tai manau nereikia aiškint, kas labiau nukentėtų būnant tokiose, skolose, kaip Graikija - Lietuva, ar Graikija, kuri turi didžiausią laivyną visoje Europoje, pvz, amžiną vasarą, žemės ūkį, šimtus milijonų turistų ir dar salas, kurias gali pardavinėt..?

2. "Ir tikrai ne man tuos pinigus kažkas siunčia, kad dėkoti turėčiau. Jei pinigai uždirbami ne lietuvoje, VSDF įmokų negauna, taippat nesumokami tie mokesčiai kuriuos galėtų sumokėti tos verslo sritys kuriose tie žmonės dirbtų, o kur dar vartojimas ir visa kita. Tik nepasakokit, kad emigrantai viską parsiunčia ir kelia ekonomiką. "

O tavo klientai verslininkai pvz, kaip galvoji, negauna tų pinigų tiesiogiai? Pvz turi žmogelis parduotuvę, pas jį lankosi žmogeliai, kuriem siunčia pinigus vaikai, ir jie tuos pinigėlius leidžia, ir paskui pas tave jie ateina? Emigrantai į Lietuvą kai kurių ekspertų skaičiavimais kasmet parsiunčia 6-8 milijardus. Kur tie pinigai - juos čia pelės turbūt sukapoja, jie ekonomikoje nesisuka, nieko nesukuria??:)) Kęstuti Koks yra Lietuvos Sodros biudžetas šių metų, pvz, ir gal galima būtų palyginti tuos skaičius - su parsiunčiamais 6-8 milijardais?;)

3. "Jei emigracija išsigelbėjimas, tai tada Stalinas daug žmonių ,, gelbėjo" į Sibirą tremdamas :) Nematau skirtumo tarp poveikio šaliai ar geriausius, gabiausius ir protingiausius žmones per prievartą išvežti, ar jie savo noru išvažiuoja. Gal aplamai tuomet išgelbėkim Lietuvą, išvažiuokim visi į Angliją, užsėkim viską rugiais ir palikim pora bomžų, kad ruginę virtų ir ko patys nevalios išgerti į Rusiją eksportuotų, bus garantuotai, toks ekonomikos pakilimas, kokio pasaulis dar nėra matęs :-B"

Visiškai nekorektiškas palyginimas. Prie ko čia Stalinas? Prie Smetonos daugiau žmonių i JAV, Argentiną išvažiavo, negu Stalinas ištrėmė. Žmonės važiuoja, nes kitos išeities nemato. Važiuoja, kad išgyvent. Nei vienas iš gero gyvenimo iš savo namų neišvažiuoja. Jei nebūtų tokios emigracijos, Lietuvoje jau senai būtų Lotynų Amerika ant Baltijos jūros kranto - vienas iš bankomato pinigus nusiiminėtų, šimtas už kampo to nusiimančio su montiruotėm lauktų. Nieko naujo po saule, Pasaulyje tokių vaizdų buvo šimtai įvairiose šalyse. Aš suprantu, viskas labai gražiai atrodo: "vat jei nebūtų tiek emigravę, likę čia, tai čia antras Singapūras su Hong Kongu būtų" - tikrai nebūtų. Ir nereikia čia ant emigravusių bačkos rident ir batono trupint - jie nieko Lietuvai neskolingi. Jų parsiunčiami pinigai jau išgelbėjo Lietuvą nuo bankroto, arba bent jau atitolino. Jie niekam neskolingi. Aš neemigravęs (dar), bet jokių pretenzijų emigravusiems neturiu. Emigracija palietusi ir mano artimuosius, draugus, aš žinau, kaip tie žmonės gyveno Lietuvoje, ir kaip jie gyvena dabar emigravę. P.s. Manau, kad emigravusieji ir atgaivins Lietuvą, su savo parsivežtom vakarietiškom idėjom, supratimu, kokie santykiai turi būti tarp darbuotojo ir darbdavio, koks atlyginimas mokamas darbininkui, kokia padori pelno marža ir apskritai, kas yra padorus sąžiningas verslas, kokia socialinė verslo atsakomybė. Ir visiškai nesvarbu, kiek jų grįš, 10proc, ar vienas. Lietuvis gyvenantis JAV, man toks pat lietuvis, kaip gyvenantis Pumpėnuose. XD Airiją pakėlė iš bulvių augintojų ne Europos Sąjunga, ką labai reklamavo savo laiku visi, kas netingėjo. Airiją pakėlė JAV gyvenę airiai, kūrę savo Hitecho ir kitus verslus iš pradžių JAV, paskui investavę atgal į savo tėvynę.

Aš esu matęs vieno kretančio senelio interviu, jo paklausė, "jei jūs butumėt dabar Lietuvos Prezidentu, kaip pakeistumėt gyvenimą, kas būtų?", į ką senelis atsakė taip - " Oi, dabar jaunimas blogas, miestuose trainiojasi, suvaryčiau visus į kaimus, pas mane kaimuose būtų pilni laukai arklių, karvių ir t.t. (Ir taip toliau tokia pačia dvasia)". Šių dienų senelis taip kalbėjo apie šių dienų Lietuvos gelbėjimo receptą. Na, manau, daugelis tą jo "planą chuliganą" vertino su atlaidžia šypsena. Tai va, aš asmeniškai su tokia pat atlaidžia šypsena vertinu postringavimus apie tai, "koks emigracijos baubas yra Lietuvai pavojingas", "kaip baisu, kokie blogi negeri neppatriotai emigrantai" ir t.t. - ir iš valdžios lūpų tai girdisi (nors daugumoj visi juokiasi). Esantiems prieš emigraciją ir jos besibijantiems, siūlau kreiptis į valdžią su iniciatyva - aptvert Lietuvą su spygliuota viela ir kulkosvaidžius bokšeliuose pastatyt, su vamzdžiais nukreiptais į vidų - būtų įdomus eksperimentas ir senus ne tokius tolimus laikus prisimintume XD :D Prieš 20, 30 metų tai nesustabdydavo žmonių, dabar - tuo labiau nesustabdys. Emigracija Lietuvai yra kartus, bet labai reikalingas vaistas, šiuo metu. Sakyčiau netgi, gyvybės ar mirties klausimas. Ir tą vaistą Lietuva turi išgerti oriai, kad ir pasiraukydama, paburbėdama, bet išgerti turi, nes jei ne ji, jei ne emigracija, būtų tikrai blogiau. Visiems. Bet vaistai geriami, kad pasveikt. Tai, manau, ir gydys mūsų šalį, visuomenę. Su laiku. Pasaulis globalus ir nepristaikyt prie to, gyvent 19 amžiaus romantizmo dūsavimuose - prapultis tiek tautai, tiek valstybei. Kitokių išeičių šiam metui nėra IMHO

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Spaudžiu ir kratau dešinę
StandartinėParašytas: 2012-09-04- 8:13 
Atsijungęs
Klubo narys
Vartotojo avataras

Spaudžiu ir kratau dešinę kolegai O.Benderiui už puikius žodžius.;) Ir dar galiu pridurti, kad grubiai 50 proc. emigrantų bėga dėl socialinės neteisybės ir teisingumo nebuvimo, - dabar antra emigrantų banga ir išvykusiųjų statistika rodo, kad tai išsilavinę žmonės, nemažai vadovų ir net firmų savininkų...juos paprasčiausiai 'daėdė' neteisybė ir valdžiažmogių pasityčiojimas. Vidutinioji klasė praktiškai sunaikinta. Kestutis Ply paminėjo PSDF - kuriuoje vietoje tas mokestis pagrįstas??? Jei noriu nedirbti ir turiu pinigų privačiai keltis kvalifikaciją iš manęs vis tiek valstybė bandys išreketuoti ~850lt. per metus...Kai angluose parlamento pirmininko padėjėjas gavo 500 svarainių baudą už tai, kad jo automobiliui buvo pasibaigęs draudimas jis turėjo naglumo pasakyti "nieko nežinojau apie pasibaigusį draudimą, mano žmona prieš tai vairavo, gal ji ir neatsinaujimo jo", už šitą pasakymą jis vienbalsiai parlamento narių sutarimu buvo išmestas iš užimamų pareigų, ištrenktas iš parlamento, ir gavo 2000 svarų baudą už piktybinį bandymą išvengti atsakomybės naudojantis savo statusu. O kaip ten ant LT rupuliukas stulpus varto ir vis dar vairuoja? O jo prasigėrus žmona? O kiti seimūnai?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Dauguma dabartiniu valstybiu
StandartinėParašytas: 2012-09-04- 9:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Dauguma dabartiniu valstybiu jau senokai nustojo buti tautinemis ir is esmes virto UAB'ais.
Kalbant apie musu UAB'a tai ka mes turime :
Prasta geografine padeti ir klimata + logiskai maza gyventoju skaiciu .
Tai neleido mums progresuoti Europos saliu lygiuje anksciau , neduoda ir dabar.
O ka mes galejom pasiulyti rinkoje ?
Medu, zuvi ?
Ir dabar mazai kas pasikeite .
Esame uzspausti tarp tokiu paciu kaimynu ubagu ir neturime nei stiprios pramones nei zemes ukio.
Del objektyviu priezaisciu .
Is esmes per pora simtmeciu vienintielis realus sviesos spindulis krashto progresui ir modernizacijai buvo gelezinkelio Varsuva- St.Peterburgas statyba.
Toks ivadas.
Taigi , kokia galetu buti salies strategija ?
Rodos per 20 metu tokios neatsirado.
Kaip prasidejo kaimo migracija i miestus nuo 1975 metu taip tesiasi ir dabar.
Miestai puciasi ,puciasi naujais nebereikalingais gyventojais - studentais is kaimo.
Is esmes tas nereikalingu zmoniu perteklis veliau yra eksportuojamas ir toliau - i uzsieni .

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-04- 11:39 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Pradžia - valstybės įvaizdis pasaulyje. Kol jo nėra, nei prekės nei paslaugos niekam neįdomios ir niekas už jas nemokės. Kita vertus, tik tos prekės ir paslaugos įvaizdį ir gali sukurti. Niekam nepaslaptis, kokį Lietuvos įvaizdį kuria nemaža dalis emigrantų.
O lyginti šalis, kurios ekoniminį potencialą kūrė šimtmečius (įvairiomis priemonėmis) ir šalis tokias kaip Lietuva, yra nerimta.
Nu o pakalbėjus su paprastais, dirbančiais mažai kvalifikuotą darbą, anglais ar olandais, paaiškėja, kad "gerai ten, kur mūsų nėra".

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Jo, čia Bozkurt pavarė -
StandartinėParašytas: 2012-09-04- 11:42 
Atsijungęs

Jo, čia Bozkurt pavarė - tikriausiai, didesnio skeptiko forume nėra. Kiekvienam punktui galima kategoriškai prieštarauti, tačiau mane labiausia nustebino paskutinis - taip išeitų, kad studentija mums nereikalinga? Labai abejoju, ar traktoristai ir artojai prikels Lietuvą.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Ricardai.K Yra toks dalykas
StandartinėParašytas: 2012-09-04- 12:45 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Ricardai.K

Yra toks dalykas kaip disproporcija.
1000 vadybininku - 10000 darbininku yra turbut gerai , o 10000 vadybininku - 1 darbininkui tai disproporcija.
Pvz. mano darbe 99.99 proc su aukstu arba net su dviem .
O is esmes uztenka prof.mokyklos ir kitur (UK,SE,DK) butent po prof.mokyklos zmones ir dirba.
Neracionalu ir apskritai aukstojo mokslo profanacija.
Artojai ir traktoristai neprikels Lietuvos.
Masinis studentu kepimas vardan kepimo irgi.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Pabusiu optimistu. Siaip pas
StandartinėParašytas: 2012-09-04- 12:59 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Pabusiu optimistu.
Siaip pas mus LT tikrai nera sudetinga prasimusti iki saules.
Maza konkurencija sporte pvz.
Vietines reiksmes sportininku,ziurnalistu,laidu vedeju,dainininku,aktoriu tapti nera dideles problemos.
Dauguma situ profesiju dabartiniu atstovu Lietuvoje reikalingi vien tik cia ir jokios vertes eksportui neturi.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: 2011 metų spalio mėn.
StandartinėParašytas: 2012-09-04- 13:14 
Atsijungęs

2011 metų spalio mėn. studentų registre užregistruoti 178000 besimokančiųjų. Turint galvoje, kad čia per visus kursus plius magistratūra ir t.t., tai nėra daug. Proporcija, ko gero, gautųsi dar mažesnė nei 1:10. Ir, kad LT jaunimas siekia mokslo, reiktų tik džiaugtis, nesvarbu, kokį darbą jis dirbs ateityje. O ir darbdavys mieliau renkasi tą, kuris baigė mokslus. Tas pats ir jūsų įmonėje - kodėl beveik nėra (99,99%) darbuotojų baigusių profkę? Jiems, ko gero, ir algą būtų galima mažesnę mokėti.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-04- 13:39 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

Jaunimas sekia mokslus kad ir toliau po mokyklos dar keleta metu savo malonumui bimbalioti ir sedeti tevams ant kaklo : )
Dabartinis jaunymas ir bukas ir infantilus. ( Be abejo turetu buti ir isimciu)
O gal ir protingas , skirtingai nuo musu.
Kam dirbti jeigu tevams privalu tave islaikyti ?
Del darbdavio be abejo Tamsta teisus.
Pas mus ir kiemsargio daznai iesko su aukstu issilavinimu.
Ir is dvieju kandidatu issirinks ta kuris su dviem aukstaisiais.
As nemanau kad tai gerai .
Ir del to kad alga butu galima mazesne moketi irgi galiu sutikti.
Kazkaip algos prasme daug naudingiau tureti aukstojo mokslo diploma ir seima.
Tiketina kad mokes kazkiek daugiau negu seimos ir issilavinimo neturinciam .
Cia jau salies ypatumai.
Pas mus be proto daug dalyku sureiksminama.

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 123 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007