Kestutis ply rašė:
O.Benderis rašė:
Pagal tai, kiek pinigų parsiunčiama oficialiai ir neoficialiai į Lietuvą, nemanau, kad į užsienį išvykę žmonės kam nors skolingi už savo senelius ir tėvus. Ir paskritai,
Kęstuti - manau, labai klysti, galvodamas, kad jei žmonės vietoj to, kad važiuotų į užsienį, būtų pasilikę Lietuvoje, tai čia būtų geresne situacija. Priešingai9, būtų daug blogiau. Emigracija yra gelbėjimosi ratas Lietuvai, o ne atvirkščiai.

Emigracija yra gelbėjimosi ratas emigrantams, o ne Lietuvai. Lietuvai, tai genocidas

Ir tikrai ne man tuos pinigus kažkas siunčia, kad dėkoti turėčiau. Jei pinigai uždirbami ne lietuvoje, VSDF įmokų negauna, taippat nesumokami tie mokesčiai kuriuos galėtų sumokėti tos verslo sritys kuriose tie žmonės dirbtų, o kur dar vartojimas ir visa kita. Tik nepasakokit, kad emigrantai viską parsiunčia ir kelia ekonomiką. daugelis, net neketina ir niekada nebegrįš į gimtinę. Jei emigracija išsigelbėjimas, tai tada Stalinas daug žmonių ,, gelbėjo" į Sibirą tremdamas

Nematau skirtumo tarp poveikio šaliai ar geriausius, gabiausius ir protingiausius žmones per prievartą išvežti, ar jie savo noru išvažiuoja. Gal aplamai tuomet išgelbėkim Lietuvą, išvažiuokim visi į Angliją, užsėkim viską rugiais ir palikim pora bomžų, kad ruginę virtų ir ko patys nevalios išgerti į Rusiją eksportuotų, bus garantuotai, toks ekonomikos pakilimas, kokio pasaulis dar nėra matęs :-B
Papunkciui tiesiog pabandysiu paaiskinti.

Gyvenime daugelis dalykų, kurie yra paprasti, yra iš tikrųjų daug sudėtingesni. Kadangi parašei, kad emigracija, tai "genocidas", pasakysiu paprastai: be abejo, labai liūdna, emigracija turi ir neigiamų pasekmių, tiek ekonomikai, tiek demografinei padėčiai. Bet turi ir teigiamų, čia nelygu situacija.
1. Pvz. Jei ne emigracija tokia, kokia yra Lietuvoje, tai: Lietuva jau būtų maždaug Graikijos padėtyje, kas liečia įsiskolinimą (procentaliai), tačiau Lietuvoje deja žmonės nebūtų spėję taip pagyvent, kaip graikai, kuriems vien už atėjimą į darbą laiku - nevėluojant, buvo mokami priedai. Ir graikai dar ir be to prieš Letuvą turi pranašumą - jiem nereikia už šildymą vidutinio atlyginimo atiduoti. Tai manau nereikia aiškint, kas labiau nukentėtų būnant tokiose, skolose, kaip Graikija - Lietuva, ar Graikija, kuri turi didžiausią laivyną visoje Europoje, pvz, amžiną vasarą, žemės ūkį, šimtus milijonų turistų ir dar salas, kurias gali pardavinėt..?
2. "Ir tikrai ne man tuos pinigus kažkas siunčia, kad dėkoti turėčiau. Jei pinigai uždirbami ne lietuvoje, VSDF įmokų negauna, taippat nesumokami tie mokesčiai kuriuos galėtų sumokėti tos verslo sritys kuriose tie žmonės dirbtų, o kur dar vartojimas ir visa kita. Tik nepasakokit, kad emigrantai viską parsiunčia ir kelia ekonomiką. "
O tavo klientai verslininkai pvz, kaip galvoji, negauna tų pinigų tiesiogiai? Pvz turi žmogelis parduotuvę, pas jį lankosi žmogeliai, kuriem siunčia pinigus vaikai, ir jie tuos pinigėlius leidžia, ir paskui pas tave jie ateina? Emigrantai į Lietuvą kai kurių ekspertų skaičiavimais kasmet parsiunčia 6-8 milijardus. Kur tie pinigai - juos čia pelės turbūt sukapoja, jie ekonomikoje nesisuka, nieko nesukuria??:))
Kęstuti Koks yra Lietuvos Sodros biudžetas šių metų, pvz, ir gal galima būtų palyginti tuos skaičius - su parsiunčiamais 6-8 milijardais?;)
3. "Jei emigracija išsigelbėjimas, tai tada Stalinas daug žmonių ,, gelbėjo" į Sibirą tremdamas

Nematau skirtumo tarp poveikio šaliai ar geriausius, gabiausius ir protingiausius žmones per prievartą išvežti, ar jie savo noru išvažiuoja. Gal aplamai tuomet išgelbėkim Lietuvą, išvažiuokim visi į Angliją, užsėkim viską rugiais ir palikim pora bomžų, kad ruginę virtų ir ko patys nevalios išgerti į Rusiją eksportuotų, bus garantuotai, toks ekonomikos pakilimas, kokio pasaulis dar nėra matęs :-B"
Visiškai nekorektiškas palyginimas. Prie ko čia Stalinas? Prie Smetonos daugiau žmonių i JAV, Argentiną išvažiavo, negu Stalinas ištrėmė. Žmonės važiuoja, nes kitos išeities nemato. Važiuoja, kad išgyvent. Nei vienas iš gero gyvenimo iš savo namų neišvažiuoja. Jei nebūtų tokios emigracijos, Lietuvoje jau senai būtų Lotynų Amerika ant Baltijos jūros kranto - vienas iš bankomato pinigus nusiiminėtų, šimtas už kampo to nusiimančio su montiruotėm lauktų. Nieko naujo po saule, Pasaulyje tokių vaizdų buvo šimtai įvairiose šalyse. Aš suprantu, viskas labai gražiai atrodo: "vat jei nebūtų tiek emigravę, likę čia, tai čia antras Singapūras su Hong Kongu būtų" - tikrai nebūtų. Ir nereikia čia ant emigravusių bačkos rident ir batono trupint - jie nieko Lietuvai neskolingi. Jų parsiunčiami pinigai jau išgelbėjo Lietuvą nuo bankroto, arba bent jau atitolino. Jie niekam neskolingi. Aš neemigravęs (dar), bet jokių pretenzijų emigravusiems neturiu. Emigracija palietusi ir mano artimuosius, draugus, aš žinau, kaip tie žmonės gyveno Lietuvoje, ir kaip jie gyvena dabar emigravę. P.s. Manau, kad emigravusieji ir atgaivins Lietuvą, su savo parsivežtom vakarietiškom idėjom, supratimu, kokie santykiai turi būti tarp darbuotojo ir darbdavio, koks atlyginimas mokamas darbininkui, kokia padori pelno marža ir apskritai, kas yra padorus sąžiningas verslas, kokia socialinė verslo atsakomybė. Ir visiškai nesvarbu, kiek jų grįš, 10proc, ar vienas. Lietuvis gyvenantis JAV, man toks pat lietuvis, kaip gyvenantis Pumpėnuose. XD Airiją pakėlė iš bulvių augintojų ne Europos Sąjunga, ką labai reklamavo savo laiku visi, kas netingėjo. Airiją pakėlė JAV gyvenę airiai, kūrę savo Hitecho ir kitus verslus iš pradžių JAV, paskui investavę atgal į savo tėvynę.
Aš esu matęs vieno kretančio senelio interviu, jo paklausė, "jei jūs butumėt dabar Lietuvos Prezidentu, kaip pakeistumėt gyvenimą, kas būtų?", į ką senelis atsakė taip - " Oi, dabar jaunimas blogas, miestuose trainiojasi, suvaryčiau visus į kaimus, pas mane kaimuose būtų pilni laukai arklių, karvių ir t.t. (Ir taip toliau tokia pačia dvasia)". Šių dienų senelis taip kalbėjo apie šių dienų Lietuvos gelbėjimo receptą. Na, manau, daugelis tą jo "planą chuliganą" vertino su atlaidžia šypsena. Tai va, aš asmeniškai su tokia pat atlaidžia šypsena vertinu postringavimus apie tai, "koks emigracijos baubas yra Lietuvai pavojingas", "kaip baisu, kokie blogi negeri neppatriotai emigrantai" ir t.t. - ir iš valdžios lūpų tai girdisi (nors daugumoj visi juokiasi). Esantiems prieš emigraciją ir jos besibijantiems, siūlau kreiptis į valdžią su iniciatyva - aptvert Lietuvą su spygliuota viela ir kulkosvaidžius bokšeliuose pastatyt, su vamzdžiais nukreiptais į vidų - būtų įdomus eksperimentas ir senus ne tokius tolimus laikus prisimintume XD

Prieš 20, 30 metų tai nesustabdydavo žmonių, dabar - tuo labiau nesustabdys.
Emigracija Lietuvai yra kartus, bet labai reikalingas vaistas, šiuo metu. Sakyčiau netgi, gyvybės ar mirties klausimas. Ir tą vaistą Lietuva turi išgerti oriai, kad ir pasiraukydama, paburbėdama, bet išgerti turi, nes jei ne ji, jei ne emigracija, būtų tikrai blogiau. Visiems. Bet vaistai geriami, kad pasveikt. Tai, manau, ir gydys mūsų šalį, visuomenę. Su laiku. Pasaulis globalus ir nepristaikyt prie to, gyvent 19 amžiaus romantizmo dūsavimuose - prapultis tiek tautai, tiek valstybei. Kitokių išeičių šiam metui nėra IMHO