Diskusijų forumai

www.peilininkai.lt

Dabar yra 2026-10-10- 15:24

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 660 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 44  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: na jei uzpuolikas bus
StandartinėParašytas: 2012-09-14- 13:00 
Atsijungęs

na jei uzpuolikas bus suzeistas - o as saugus, tai man tai geris.. Man geriau taip, negu atvirksciai.. O jau kitos pasekmes galima aishkintis ir veliau

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-14- 22:38 
Atsijungęs
Vartotojo avataras

kaban rašė:
na jei uzpuolikas bus suzeistas - o as saugus, tai man tai geris.. Man geriau taip, negu atvirksciai.. O jau kitos pasekmes galima aishkintis ir veliau

Visas gėris baigiasi sulig momentu, kai panaudoji revolverį/peilį/taburetę.
Tuomet lieka tik sąžinės ir/arba Temidės verdiktai. O pastaroji dideliu supratingumu nepasižymi.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-14- 22:53 
Prisijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Šalis: Lietuva
kaban rašė:

Vėliau dažniausiai "nugalėtojas" gailisi ir daug paaukotų, kad nebūtų to "gėrio". ;)
Tai nereiškia, kad esant būtinybei nereikia gintis ar ginti artimųjų. Reikia.
Tačiau "savigynos" priemonių nešiojimo atveju labai padidėja tikimybė, kad bus arba išprovokuota gintis, arba peržengtos būtinosios ginties ribos. O tai, pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Nepriklausomai nuo to, kas "pirmas pradėjo".
Norint apsiginti tikrai efektyviai ir be nemalonių teisinių pasekmių - reikalingas specialus pasirengimas. Fizinis ir psichologinis.
O be tokio pasirengimo, visokios "savigynai" nešiojamos priemonės geriausiu atveju tik trukdo, o blogiausiu - viską komplikuoja ir sukelia labai nemalonias pasekmes.
Todėl eiliniam piliečiui ką nors nešiotis "savigynai" - tiesiog neverta. 8)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-14- 23:04 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

O kaip su dujų balionėliais ? Nekalbu apie panaudojimo galimybes, tiesiog apie teisines psekmes ? Nes kažkaip dar neteko girdėti, kad užpultasis būtu nubaustas už tai, kad pasinaudojo balionėliu :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-14- 23:08 
Prisijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Ugnius rašė:
O kaip su dujų balionėliais ? Nekalbu apie panaudojimo galimybes, tiesiog apie teisines psekmes ? Nes kažkaip dar neteko girdėti, kad užpultasis būtu nubaustas už tai, kad pasinaudojo balionėliu :)

Baudžiama, kai ginantis padaromi sunkūs ar mirtini sužalojimai.
Su dujų balionėliu tai padaryti sudėtinga. :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-15- 11:10 
Atsijungęs
Peiliamišys
Vartotojo avataras

Aišku, dėkui už informaciją :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-15- 13:53 
Atsijungęs
LPA narys
Vartotojo avataras

Ričardas rašė:
Na paskutinis incidentas buvo,kai 2panelės bandė ,,pasiskolinti" telefoną.
Tada 2medvaršciai sumontuoti į kastetą iš org stiklo,nuslydo striukės rankove.
Tada net nejaučiau realaus pavojaus .

Merginos su kastetais? Kažkas naujo XD Kas ten, Jurbarke, pas jus darosi, Ričardai? Amazonių laikai grįžta, ar kas? Tiesa, kažkada porą kolegų yra papasakoję apie netoli nuo Jurbarko esantį Gelgaudiškį, tai vaizdus jie nupiešė kaip Fallout žaidime XD :D Bet kad merginos su kastetais, čia kažkas naujo, mano pasaulėžiūra susvyravo :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Na Gelgaudiškis savita
StandartinėParašytas: 2012-09-15- 14:49 
Atsijungęs
Peiliadirbys

Na Gelgaudiškis savita teritorija su internatine mokykla ir vietiniais ,,atmarozkais",o Jurbarke karts nuo karto Smalininkų profesinio rengimo centro lankytojai paišdykauja.
Na aš kitaip neišmastau,nes negi 2normaliai mastančios panelės bandytų iš berno atimti telefoną

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: O.Benderis rašė: Bet kad
StandartinėParašytas: 2012-09-15- 16:10 
Prisijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

O.Benderis rašė:
Bet kad merginos su kastetais, čia kažkas naujo, mano pasaulėžiūra susvyravo :)

Mano jaunystės laikais irgi pasitaikydavo karingų merginų. Ir mušdavosi jos žiauriau nei vaikinai. *eye*

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Čia daug kalbama apie
StandartinėParašytas: 2012-09-16- 18:34 
Atsijungęs

Čia daug kalbama apie būtinąją gintį, jos ribų peržengimą, įstatymų netobulumą, negerus teismus ir t.t. Jei kam įdomu, apie būtinąją gintį ir jos ribų peržengimą galima paskaityti čia: http://www.mokslai.lt/referatai/referat ... apis1.html. Tai referatas, geriau žinoma Aukščiausio Teismo praktika, jei norit galit pasiieškoti.
Pas mus įstatymai šiuo klausimu reguliuoja panašiai ir tikrai ne blogiau nei bet kur kitur Europoje. Manyčiau per daug pasitikima ta nuomone, kurią pateikia žiniasklaida, o ten ne visada būna tik tiesa arba subjektyvi vienos konflikto pusės nuomonė, ir susidaroma klaidinga nuomonė apie būtinąją gintį.
Daug problemų kyla dėl tariamosios ginties, t. y. situacijų, kai užpuolimo nebuvo, o besiginantysis klysta, manydamas, įsivaizduodamas jį esant, ir nesuvokia savo prielaidos klaidingumo. O taip pat dėl būtinosios ginties ribų peržengimo. Dažnas atvejis ir ginties provokacija, t. y. žalos padarymas besikėsinančiajam po to, kai užpuolimas buvo sąmoningai sukeltas paties besiginančiojo, panaudoti užpuolimą kaip pretekstą savo neteisėtiems veiksmams. Muštynės nėra laikoma būtinąja gintimi, nes muštynių metu abi pusės vartoja smurtą ne gynybos, bet puolimo tikslais, todėl teisė į būtinąją gintį nekyla. Muštynių metu teisė į būtinąją gintį neiškyla, išskyrus atvejį, kai viena iš pusių muštynes nutraukia, o kita puola toliau.
Manyčiau drąsiai galite gintis bet kokiomis priemonėmis, net ir peiliu atimtu iš užpuoliko, o ypač jei kas įsiveržė į jūsų namus, ir nebijoti pasekmių, tik iškart po įvykio nereikia skubėti duoti parodymų, reikia nusiraminti, apmąstyti ir kitą dieną duoti parodymus.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-16- 19:14 
Prisijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Vaidas rašė:
Manyčiau drąsiai galite gintis bet kokiomis priemonėmis, net ir peiliu atimtu iš užpuoliko, o ypač jei kas įsiveržė į jūsų namus, ir nebijoti pasekmių, tik iškart po įvykio nereikia skubėti duoti parodymų, reikia nusiraminti, apmąstyti ir kitą dieną duoti parodymus.

Viskas labai teisingai. :)
Tik reikėtų skirti "gynybai panaudotos priemonės" ir "gynybai pasiruoštos priemonės". Akcentuoju būtent pastarąsias, nes jos komplikuoja teisines pasekmes.
Pvz. sužalojimų su peiliu atveju, vienaip bus vertinama, kai peilis atimtas iš "užpuoliko", ir visai kitaip, kai peilį iš anksto turėjo "besiginantysis". Arba dar aiškesnis pvz. su plytgaliu: viena, kai panaudojamas plytgalis pakeltas čia pat nuo žemės, ir visai kas kitą, kai plytgalis atsineštas iš namų (ar paimtas kur nors kitur ir buvo nešiojamas su savim).
Tai liudija apie išankstinius ketinimus, kas tiesiogiai susiję ir su tariamąja gintimi, ir su ginties provokacija. Kitaip tariant, iš anksto pasiėmus sužalojimo (ar nužudymo) įrankį - teisiškai tampa sudėtingiau įrodyti, kad tai buvo tik būtinoji gintis.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2012-09-16- 22:36 
Atsijungęs

_Vladas_ rašė:
Tik reikėtų skirti "gynybai panaudotos priemonės" ir "gynybai pasiruoštos priemonės". Akcentuoju būtent pastarąsias, nes jos komplikuoja teisines pasekmes.
Pvz. sužalojimų su peiliu atveju, vienaip bus vertinama, kai peilis atimtas iš "užpuoliko", ir visai kitaip, kai peilį iš anksto turėjo "besiginantysis". Arba dar aiškesnis pvz. su plytgaliu: viena, kai panaudojamas plytgalis pakeltas čia pat nuo žemės, ir visai kas kitą, kai plytgalis atsineštas iš namų.
Tai liudija apie išankstinius ketinimus, kas tiesiogiai susiję ir su tariamąja gintimi, ir su ginties provokacija. Kitaip tariant, iš anksto pasiėmus sužalojimo (ar nužudymo) įrankį - teisiškai tampa sudėtingiau įrodyti, kad tai buvo tik būtinoji gintis.

Aš manau šiek tiek kitaip. Pasiruoštos priemonės yra tokios, kai iš anksto įtaisomi pavojingi gyvybei įrenginiai (pvz.: iškasama duobė su nusmailintais virbais, pastatomi automatiniai sprogstamieji įtaisai, pajungiama elektra ir pan.), kai dar nėra realios kėsinimosi grėsmės. Šiuo atveju "pasiruošta" priemonė "suveikia" nepriklausomai nuo mano valios ir nebūtinai asmeniui siekiančiam kėsintis į mane, gali būti sužalotas ir atsitiktinis grybautojas ar prašalaitis, ar kaimynas, t.y. jūsų gynyba neatitiktų būtinų būtinosios ginties sąlygų - kėsinimosi akivaizdumo, pavojingumo ir realumo.
Jei bet kokią priemonę, kurią pasiimate su savimi laikyti išankstiniais ketinimais, tai nebebūtų leidžiama įsigyti, turėti ir nešioti jokių ginklų ir priemonių savigynai. Pvz.: jau paties ginklo įsigijimas ir pasiėmimas su savimi taptų pasiruošiamąja priemone. Dar daugiau, neabejotinai reikėtų nueiti į šaudyklą pasimokyti šaudyti, t. y. dar daugiau ruoštis, todėl jau jūs visuomet turėtumėte būti kaltas. O jei dar sportuojat arba domitės karyba.....:) Todėl aš manau šiek tiek kitaip. Galima ir reikia ruoštis, nes valstybė, negalėdama pilnai užtikrinti mano saugumo, suteikia galimybę man pačiam gintis ir aš tam ruošiuosi - galiu pasiimti (pasiruošti) legalią savigynos priemonę.

Dėl įrodinėjimo, tai įrodinėjimo sunkumas dažniau priklauso ne tiek nuo to, kam buvai pasiruošęs, kiek nuo to, kokios objektyvios aplinkybės yra išlikusios įvykio vietoje ar asmenų atmintyje. Be abejo, kitos pusės vienas iš argumentų galėtų būti teigimas, kad aš ruošiausi, nes pasiėmiau peilį, plytą, pistoletą ir t. t. Tačiau tai tik gynybinė versija, kuri galėtų būti sėkminga, jei nebūtų jokių kitų objektyvių aplinkybių. O vienas paprasčiausių argumentų būtų atsakymas, kad aš nepažinojau užpuoliko ir negalėjau tikėtis jo sutikti. Taip dažniausiai būna buitiniais atvejais. Bet žinoma ne visuomet, nes kai kas eidamas susitikti su agresyviu kaimynu, pasigalanda kirvį:)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Prieš tai jau rašiau:
StandartinėParašytas: 2012-09-16- 23:15 
Prisijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

Prieš tai jau rašiau: savigyna reikalinga. Ir kai žmogus pats fiziškai ir psichologiškai pasiruošia galimai savigynai - teisinių problemų gali kilti nebent dėl nepalankiai susiklosčiusių faktinių aplinkybių.
Tačiau dažniausiai žmonės ima su savimi "savigynos" priemones nei mokėdami jomis naudotis, nei pasidomėję kitais savigynos aspektais.
Štai tuomet - geriau nesinešioti jokių stipriai žalojančių "savigynos" priemonių, kad nepridaryti sau bėdos.

Kas bebūtų, svarbu nepamest galvos,

atsimint prieš kiekvieną bėdą ar kliūtį:

protingas ras išeitį iš painiavos,

išmintingas į ją pasistengs nepakliūti.

V. Reimeris

O kas dėl ketinimų - tai jie tampa svarbūs teisme, kai jau "post factum" sprendžiamas kaltės, t.y. padarytos žalos ir veiksmų tyčios klausimas. Baudžiamosios teisės požiūriu.
Neteisiniai "pasiaiškinimai" čia dažniausiai netinka, kokie logiški jie beatrodytų. ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: Na kadangi "teismo proceso"
StandartinėParašytas: 2012-09-17- 20:48 
Atsijungęs

Na kadangi "teismo proceso" alternatyva - pacio ar artimuju suzalojimas/mirtis - tai as linkes tureti peili su savimi..

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema: kaban rašė: ... kadangi
StandartinėParašytas: 2012-09-17- 23:01 
Prisijungęs
Pirmininkas
Vartotojo avataras

kaban rašė:
... kadangi "teismo proceso" alternatyva - pacio ar artimuju suzalojimas/mirtis - tai as linkes tureti peili su savimi..

Klaidingas požiūris.
Nes "pačio ar artimųjų sužalojimas/mirtis" tiesiogiai siejasi ne su peilio turėjimu/neturėjimu, o su sugebėjimu apsiginti/apginti. Tam peilis nei būtinas, nei reikalingas.
O štai peilio turėjimas ir panaudojimas priešininko sužalojimo/nužudymo atveju - dažniausiai tiesiogiai susijęs su "teismo procesu".
Žodžiu, peilio turėjimas/panaudojimas "savigynai" pats savaime negarantuoja galimybės apsiginti, užtai problemos - garantuotos.
"Jūsų teisė rinktis." (c) ;)

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 660 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 44  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Pereiti į:  
Veikia su phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007